De ei depinde dacă Buzăul va prinde trenul!

Ei sunt Margaretha Roelfs (Olanda) și Ilias Valiakos (Grecia).

Sunt inspectorii trimiși în control de UNESCO la Buzău.

De ei depinde, în bună măsură, dacă „Ținutul Buzăului” va deveni geoparc UNESCO!

Cei doi evaluatori vor sta la Buzău până duminică – interval în care vor vizita județul și vor verifica dacă sunt îndeplinite criteriile din dosarul depus la UNESCO. Trebuie îndeplinite 99 din 101 criterii!

„E cel mai important proiect al județului Buzău. Nu din acest an, nu din acest mandat. Dintotdeauna! Beneficiile pentru județul Buzău vor fi însemnate. Statutul de Geoparc UNESCO va atrage turiști din toată lumea. Vom putea accesa fonduri europene, vor crește investițiile private în agroturism și nu numai. Eu zic că e ultima șansă importantă care ni se oferă. Trenul pleacă din gară, dar putem și noi să ne suim în ultimul vagon, pe ultima scară”, a spus azi Emanoil Neagu.

Optsprezece comune din zona de deal și munte a județului Buzău s-au asociat, cu sprijinul CJ Buzău, în „Ținutul Buzăului” – pe care vor să-l promoveze ca Geoparc UNESCO.

Cei doi inspectori vor vizita până duminică diverse obiective turistice din județ, muzee, școli, etc. Duminică, în ultima zi, vor răspunde întrebărilor presei locale.

Citește și:

loading...

Un comentariu la „De ei depinde dacă Buzăul va prinde trenul!

  • O sa ii puna si pe domnii de la UNESCO sa plateasca bilet la noroiul ala bolborosit? Daca intram cu noroiul in UNESCO, ramane tot asa biletul? E pe bani si patrimoniul universal si intergalactic, sau doar cand e patrimoniu lu prefect sau a lu primar? V-ati vinde si mamele, ba, dar noroc ca nu e nimeni interesat. Va si imaginati sute de tarabe cu mici si manele si straini facand coada la noroi si aruncand cu bani in stanga si-n dreapta, iar cateii vostri de partid adunandu-i din toate directiile.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.