De interes pt. locuitorii din Mărăcineni, Săpoca, Cernătești, Beceni, Poșta Câlnău, Zărnești, V. Pașii Săgeata, Tisău

E o veste bună pentru locuitorii comunelor enumerate mai sus în privința alimentării cu gaze naturale.

E posibil ca pe lista extinsă să apară și alte localități din jud. Buzău, dar deocamdată doar despre acestea a cules informații reporterul buzoienii.ro

După zeci de ani în care nu s-a făcut nimic în privința extinderii rețelei județene de gaze naturale, în 2019 nu doar că se discută, dar se întocmesc deja planuri și proiecte.

Buzoienii.ro a scris deja de ieri (CLICK AICI) despre prezența specialiștilor Transgaz în aceste zile în județ. Misia lor e de a vizualiza terenul și de a identifica traseele cele mai potrivite pentru țeava de gaze care va alimenta comunele mai sus pomenite.

Conducta alimentată cu gaz a Transgaz pleacă de la exploatarea OMV de la Bărbuncești (comuna Tisău), trece prin Grăjdana, Mierea, Nișcov, Săseni, Vernești și ajunge până în sudul orașului Buzău, în stația de pe șoseaua Constanței (fostă Pogonele). De aici este alimentat în principal orașul Buzău. Mai există și o stație de distribuție a OMV Petrom în Simileasca, alimentată de o altă conductă a OMV Petrom, dare care pleacă tot de la Bărbuncești.

Planul pentru extinderea localităților din județ alimentate cu gaze prevede înființarea de către Transgaz a unei conducte noi care să se alimenteze din conducta „mamă” la Vernești. Aceasta ar urma să treacă pe sub DN10, calea ferată Buzău – Nehoiașu, canalul energetic și râul Buzău pentru a ajunge de cealaltă parte undeva pe la Potoceni (comuna Mărăcineni).

De la Potoceni, o țeavă va pleca în sus pe Valea Slănicului (Săpoca, Cernătești, Beceni, etc.) iar o alta, pe câmp, înspre Poșta Câlnău. Din nodul de la Poșta Câlnău se va pleca înspre Zărnești, Boboc (Cochirleanca) și chiar înspre Vadu Pașii – Săgeata.

„În lunile următoare, Transgaz va realiza proiectul prin care țeava de gaz ce va porni de la Vernești, va trece pe sub canalul energetic și râul Buzău pentru a ajunge la Potoceni, undeva pe strada Morii. Aici, Transgaz va realiza o stație de reglaj și măsurare. Deci, acum se face proiectul, urmează licitația pentru desemnarea executantului și realizarea lucrării în sine. În cea mai bună variantă vom avea această stație gata la Potoceni în martie 2020. Din acel moment, urmează o a doua etapă, cea în care să concesionăm serviciul pentru comuna Mărăcineni către Distrigaz și să înceapă tragerea țevilor pe străzi și branșarea caselor”, a explicat C-tin Dumitru, administrator public al comunei Mărăcineni.

Asta ar însemna că în iarna 2020-2021 în comuna Mărăcineni ar putea exista primele locuințe încălzite cu gaze de la Bărbuncești (Tisău).

Din stația de distribuție de la Mărăcineni, Transgaz ar urma să realizeze conducte înspre Valea Slănicului, Poșta Câlnău (Zărnești), V. Pașii și Cochirleanca, în funcție de solicitările comunelor respective.

O situație aparte se înregistrează la Tisău, acolo unde există exploatarea de gaze, și unde realizarea rețelei comunale s-ar face cel mai facil și cu cele mai mici investiții. „Noi, la Tisău, vom fi primii care vom băga gaze”, susține primarul Cristian Mihai.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „De interes pt. locuitorii din Mărăcineni, Săpoca, Cernătești, Beceni, Poșta Câlnău, Zărnești, V. Pașii Săgeata, Tisău

 • Asta da veste … o sa va tina auras in legatura cu teava zilnic !!! Pana ajunge la Jirlau
  legatura o va tine o alta persoana descedent al primei , pentru ca actualul va iesi la pensie anticipata !!!

  Răspunde
 • Și noi ceilalți comunele,satele pe partea cealaltă spre Pogoanele și aici mă refer la Tintești ,Smeeni o sa ajungem vreodată să avem și noi gaze cu toate că de exemplu satul Pogonele se afla la șase km de Buzău și nu are nimic nici gaze nici canalizare nici apa curenta

  Răspunde
 • Comuna Amaru are gaze de ani de zile!satele învecinate nu au norocul ăsta cu toate că distanța nu este mai mare de 2 km,,,,,oare locuitorii din satul Dulbanu se vor bucura vreodată de gaze??,, apă,canalizare nici nu mai vb!!

  Răspunde
 • Pt cei ce au comentat mai sus din localitatile unde nu exista apa curenta,gaze si canalizare.
  Aveti primari
  Mergeti si vb cu ei!
  Auras Tereaca este doar un simplu ziarist!
  Scrie si el ce aude.nu inseamna ca se va intampla
  Daca se vroia gazele erau pana la Bisoca,Lacul vulturilor etc

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.