De la mine pentru cei 300 de agenți locali de la patrulare. „Adevărat este…”

Adevărat este că anul trecut pe vremea asta și în anii din urmă, dvs., cei 300 de agenți, nu patrulați pe străzile orașului ? Și că nu era nicio problemă ? De unde, așa, peste noapte, activitatea voastră a devenit atât de importantă ?

 

Adevărat este că la Școala nr. 15, dar și la alte unități de învățământ, zăream adesea câte 3 agenți locali de pază, pe tură. Acum nu văd decât unul pe zi. Și nu-i nicio problemă. Deci, școlile și implicit primăria fac o economie serioasă, plătind mult mai puțini agenți.

 

Adevărat e că ceea ce faceți acum, patrularea în miezul zilei pe străzile importante ale orașului, nu se numește muncă. E un fel de n-ar mai fi. Cu patrularea voastră sau fără tot aia ar fi.

 

Adevărat este că aveți familii, copii, datorii, probleme. Și că nu-i ușor să te trezești peste noapte că nu mai ai serviciu. Dar nu sunteți nici primii, nici ultimii într-o astfel de situație. Și alții au fost dați afară, în privat e o obișnuință. Dacă muncești și ai competențe, un șut în fund poate însemna un pas înainte.

 

Adevărat este că, în sinea dvs., știți că patrularea pe care o faceți nu are niciun rost.

 

Adevărat este că n-ați avut curajul să protestați și să aveți, eventual, o discuție cu primarul, cu consilierii, cu buzoienii, pentru a refuza această patrulare și pentru a găsi să faceți ceva cu adevărat util comunității buzoiene. V-ați mulțumit doar să vă luați salariul, ignorând că unii buzoieni de bună credință vor remarca faptul că plimbarea dvs. n-are noimă.  

 

Adevărat este că în articolul de ieri, „plimbare romantică într-o dimineață superbă”, poate am greșit pomenind de idile și relații între agenți. Era un pamflet, menit să atragă atenția asupra stării de fapt. Și a făcut-o. Că niște oameni, dvs., se plimbă degeaba pe stradă.  

 

Adevărat este că sunteți mulți, 300, și că primăria plătește pentru salariul dvs., cu taxe cu tot, miliarde de lei vechi în fiecare lună. Cu banii ăștia s-ar putea asfalta câte o stradă pe lună.

 

Adevărat este că unii din dvs. au dat șpagă pentru a se angaja la poliția locală ? Circulă diverse zvonuri cu sumele în discuție, probabil le-ați auzit și voi.

 

Adevărat este că, dacă nu ați dat șpagă, unii dintre dvs. ați fost angajați pe celebrul sistem de pile ?

 

Adevărat este că angajarea dvs. în masă s-a făcut cu atâta voioșie de către fostul primar C-tin Boșcodeală și pentru a servi ca masă critică la alegeri.

 

 

Adevărat este că nu sunt întotdeauna un jurnalist convenabil. Uneori am prostul obicei de a scoate la iveală adevărul, deși acesta doare. Mi-am zis să nu mai fac asta după ce am primit la rându-mi niște șuturi în fund, dar de astă dată mi-a scăpat.   

 

Auraș Tereacă

loading...

6 comentarii la „De la mine pentru cei 300 de agenți locali de la patrulare. „Adevărat este…”

 • Frumos articol , insa de abuzurile acestor angajați , stie cineva?
  Acesti angajati ai primariei care te ligitimeaza si dupa 2-3zile trimit amenzi , stiti ceva de asta?
  Pana acum 3-4luni nu stia nimeni de ei si acum s-au apucat de treaba. Foarte interesant :)!

  Răspunde
 • Adevarat ca incerci sa îi intri in grații lui Toma doar s-o indura sa-ti dea ceva „biştari”?

  Răspunde
 • Claudia, „Adevărat este că”… nu ai înţeles ideea articolulului? Sau,… poate faci parte dintre cei 300… Nu e nimic rău în asta! Doar că… autorul articolului „Adevărat este că…”, adevăr grăieşte!!! Şi: P.S. Avem şi noi în zonă doi poliţişti locali care se ţin de mână în timp ce „patrulează”. Să specific: băiat şi fată. În mare siguranţă mă simt când îi văd! Sigur au timp de siguranţa mea! Love is in the air….

  Răspunde
 • Asa este.,dar ce nu se stie ,sau nu se vrea sa se stie e faptul ca intre cei care au plecat sunt multi din cei care au fost angajati la inceput

  Răspunde
 • Adevarul este ca, platim de trei ori mai mult:
  1-platim camere de supraveghere in scoli care sunt arondate unui dispecerat, altul decat firma de paza;
  2-platim firme de paza;
  3-platim politia locala;
  In concluzie, am facut economie la bugetul primariei, platind de 3 ori mai mult!
  PS. Domnule Auras Tereaca, astept cu nerabdare si cu sufletul la gura sa ne anuntati o marire de impozit (bir),pentru consolidarea bugetului primariei, foarte necesar si util pentru achizitionarea tabletelor si alte lucruri inutile achizitionate la pret triplu.jho

  Răspunde
 • Acest Primar nu face nimic pentru noi. Da ma astept sa majoreze taxele. Îl interesează apa. Dc? Nu se întreabă nimeni dc? Avem gropi uriase, gropi și gunoaie.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.