De la salvarea oamenilor, la salvarea animalelor!

E unul dintre cei mai cunoscuți polițiști buzoieni. Grație competenței și aparițiilor sale în media locală.

E vorba de comisarul Remus Nicula care a trecut de câteva zile de la „Rutieră” la „Protecția Animalelor”.

„E o provocare, o promovare și o plăcere pentru mine. Am trecut de la salvarea oamenilor la salvarea animalelor. Știți, s-a înființat în poliție acest departament nou, „Protecția Animalelor”. Domnul comandant mi-a făcut propunerea de a deveni șeful acestei structuri. Întrucât a fost pe gustul meu, iubesc animalele, am acceptat”, a spus în această dimineață Remus Nicula pentru buzoienii.ro.

Remus Nicula: „În afară de mine, noua structură are patru angajați, toți din sursă externă. Doi medici veterinari și doi noi polițiști. Vor urma câteva luni de căutări, mai sunt multe aspecte de lămurit, dar sper ca în curând această structură să devină utilă societății și protecției animalelor”

De acum înainte, persoanele care observă abuzuri împotriva animalelor pot raporta incidentele la noua structură. Cei vinovați se pot alege cu dosar penal

Atenție, deținătorii de animale au, în mod obligatoriu, și responsabilități privind întreținerea și supravegherea acestora, tratamentul aplicat animalelor excluzând orice act de cruzime și violență.

Prin animal aflat într-o situație de pericol se înțelege animalul aflat în oricare dintre următoarele cazuri:

a) animal care a fost rănit sau schingiuit;
b) animal care a fost implicat în lupte între animale sau cu animale;
c) animal domestic sau animal sălbatic captiv asupra căruia a fost practicat tirul;
d) animal folosit pentru dresajul altor animale sau pentru a controla agresivitatea altor animale;
e) animal domestic expus forțat la temperaturi foarte ridicate ori foarte scăzute;
f) animal din speciile ecvidee, bovine, ovine și caprine aflat, fără supraveghere, pe căile de circulație publică.

Citește și:

loading...

10 comentarii la „De la salvarea oamenilor, la salvarea animalelor!

 • Am doi caini si cinci pisici ,dar cred ca o alta structura de represiune nu e necesara ! Pe cand politia ciupercilor de padure ?! Iar comisarul necula cred ca este cel mai putin potrivit ptr.treaba asta .

  Răspunde
 • Important e să fie mediatizate şi în presă cazurile penale în care victimele sunt bietele animale. Numai aşa s-ar educa mai bine populaţia să reclame orice zoo-sadic pe care îl observă !
  La sate, mai ales, numeroşi dezaxaţi (unii din ei aparent oameni normali, familişti, cu copii, nepoţi) otrăvesc câini, pisici sau le pun ,,ochiuri” !
  De asemenea, SCHINGIUIRE a animalelor ar trebui să se considere şi lanţul mult prea scurt (de de-abia poate bietul câine să se mişte un metru pătrat în loc) pe care BARBARII de la sate îl folosesc fără milă !

  Faceţi controale în curţile barbarilor !

  Răspunde
 • Necula este unul dintre oamenii lui Pantazi. Nu a fost ales să fie șef pentru că este o valoare. Sunt alții mult mai competenți. Normal era ca postul să fie scos la concurs.
  Necula este fost subofițer făcut ofițer la Argeș, la Permise, pe vremea când oricine putea să ia permisul de conducere…
  Este finul lui Mărunțiș de la Com Fortuna. Unul dintre mulții fini polițiști ai lui Mărunțiș.
  Și, apropo de titlul articolului, nu salva nicio viață din birou și nici nu o va face acum.

  P.S. Nu era nevoie de o astfel de structură în cadrul Poliției. Sunt alte instituții care se ocupă cu fix același lucru. Este o inițiativa electorală a lui Vela, la fel ca și Siguranța școlară.

  Răspunde
 • Auraș, te rog să nu mai promovezi non-valorile. Faptul că acest ins a apărut la televizor ca să vorbească despre activitatea colegilor săi nu îl face mai bun decât ceilalți, din contră. Unii cu munca, iar alții cu laudele.
  Nu l-am văzut pe acest ofițeraș pe stradă, la dirijat traficul rutier, la oprit mașini, la accidente rutiere, ori la prinderea de infractori.
  Așa că, l-a chemat comandantul pe el și i-a propus, ce înseamnă?! De ce nu a chemat pe altul?! De ce nu se dă concurs?! Un sistem corupt…

  Răspunde
 • Acest polițist când era la rutieră nu își cunoștea legislația de aceia a ajuns la poliția animalelor.

  Răspunde
 • Cine mai dă flori domnișoarelor și doamnelor de 1 Martie?! Comisarul ăsta doar la așa ceva era bun. Vorbă mult și atât.
  A văzut că nu poate fi șef la Rutieră așa că s-a orientat și este șef, ce-i drept mai mic, la Animale.
  Auraș, comisarul este prietenul tău sau te-a plătit pentru acest articol? Sau ambele?

  Răspunde
 • @Laurentiu, @Maia, @una,

  Ce aveţi măi oameni buni cu acest om ??? În loc să vă bucuraţi că, în sfârşit, s-a înfiinţat şi a intrat în vigoare şi la noi această POLIŢIE A ANIMALELOR, absolut necesară, fiind încă un pas important pentru a ne mai civiliza şi noi, voi vă puneţi să îi daţi deja în cap încă dinainte ca acesta să-şi intre în pâine pe postul pe care a fost numit ??? Lăsaţi omul să-şi facă treabă, să vedem cât de eficient e mai întâi şi dacă vedem că lucrurile nu se schimbă deloc în bine, atunci puteţi să îl huliţi cât vreţi !
  Cu maltratarea asta a animalelor noi chiar avem o problemă socială gravă, fiecare caz necesitând a fi semnalat Presei iar această Poliţie nou-înfiinţată să acţioneze cu maximum de exigenţă !

  Răspunde
 • Adica ne apara de animale? Ca au inceput treptat, treptat, sa apara iar cainii pe strazi, odata cu excrementele lor. Inca un pic si ajungem ca pe vremea lui Boscodeala. In primul rand ar trebui toti cainii din curti verificati de cip si obligati toti sa si-i cipeze, altfel o sa avem caini pe strazi la nesfarsit. Iar cine nu il cipeaza, adio caine! Unii le dau drumul si pe strazi sa se plimbe o data la cateva zile sau chiar zilnic, e ca-n lumea a 3-a in Buzau. Iar noaptea ar trebui obligati sa si-i tina in case, ca unii urla continuu ore intregi, ce privilegiu au stapanii lor comparativ cu aia care dau muzica tare noaptea sau fac scandaluri?

  Răspunde
 • Funcțiile publice se ocupă prin concurs domnule Dumitru, nu prin „numire”! Aici este buba! „Numirea” presupune că vei avea de plătit o datorie catre cel care te-a numit, sau el avea o datorie la tine! Simplu, nu?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.