„De luni începe montarea celor 600 de corpuri de iluminat cu LED. Punem în toate satele comunei”

Comuna Costești e printre primele din județ care va beneficia integral de iluminat stradal pe bază de led.

„De luni începe montarea pe stâlpi a celor 600 de noi corpuri de iluminat pe bază de led. E un proiect de aproape 5 miliarde de lei vechi, fonduri guvernamentale prin PNDL 2. Firma care a câștigat licitația va începe din centru din Costești și se va muta apoi în toate satele comunei, Spătaru, Pietrosu, Gomoiești și Budișteni. Vom realiza o economie de 70% a facturilor, iar iluminatul public va fi de nivel european”, a anunțat primarul C-tin Moise.

Tot prin PNDL 2 vor beneficia de iluminat pe bază de led în acest an și comunele Poșta Câlnău și Sărulești.

Ce se va face la Costești în 2018 ?

Primarul din Costești a anunțat și obiectivele care vor fi finalizate ori începute în 2018.

„În primul rând lucrăm pentru a termina noua grădiniță și școală primară din Costești. Inaugurarea programată anul trecut s-a amânat întrucât firma care a câștigat licitația a dat faliment. Se lucrează acum la instalația sanitară și la cae termică. În acest an se va începe la Spătaru și introducerea rețelei de canalizare. Compania de Apă va lucra pentru început pe DN2E85 pe ambele părți. Când termină ei, ne vom apuca și noi de amenajarea trotuarelor. Tot la Spătaru am în vedere amenajarea unui drum colector în noul cartier de case care să se verse în DN2E85. Dacă nu voi primi aprobare de la Compania Națională de Drumuri, voi face măcar o pistă pentru biciclete și pietoni. Referitor la drumuri, în 2018, se vor turna și stratul doi, de uzură, atât înspre Gomoiești, cât și înspre Budișteni. Înspre Gomoiești mai sunt de făcut șanțurile, atât în sat, cât și pe drumul de la Spătaru”.

În acest an, la Costești urmează a se înființa pe islazul comunal și un parc cu 15 eoliene. Investiția aparține unui firme din Olanda, iar pentru concesionarea islazului primăria va primi atât bani, cât și energie electrică gratuit cu care se va face atât iluminatul public, cât și încălzirea școlilor după achiziționarea de centrale electrice.

loading...

8 comentarii la „„De luni începe montarea celor 600 de corpuri de iluminat cu LED. Punem în toate satele comunei”

 • Serios? Păi domn primar…
  1. Ați săpat șanțuri, ați băgat conductele în pământ, ați făcut bazinul pentru apă …și cam atât…în Costești NU avem apă curentă … de 2-3 ani povestea este abandonată.
  2. Ați început asfaltarea…pe ici pe colo…cam de 1-2 ani abandonată și aceea … NU avem șanțuri, nu avem podețe la poartă…eu unul mi-am făcut singur, căci nu puteam intra în curte, dar tare îmi este că o să iau vreo amendă pentru treaba asta.
  3. Nu avem gaze, nu avem canalizare … la 10 km de Buzău, plătim gunoiul și f.f. rar se ridică săptămânal! Era fix ultima problemă iluminatul stradal…pe bune dacă asta este problema comunei Costești! P.S. Mai bine ați rezolva la Electrica Muntenia să NU mai avem fluctuații de curent în halul în care avem acum. Pe instalație de 380 pentru care am plătit peste 1000 de euro unei firme „agreate„ am de cel puțin 15 ori/oră cădere pe UPS de 195.

 • Păi domnule reporter înainte să scrii un articol şi să afirmi ceva cred că ar fi bine să te documentezi. Comuna Gherăseni are iluminat stradal cu corpuri de iluminat cu LED-uri de ceva timp.

 • Minciuni Marca PSD.

 • E adevarata stirea sint niste lampi romanesti foarte economice

 • Bine ca ne fc lumina….ca soseaua Budisteni este praf…plina de gropi ocolesti una dai in alta…ideea este buna dar de 3 ani ne tot rugam sa se rezolve ceva cu gunoiul din acest sat…nimeni nu fc nimic..ca vine vola ca l impinge ca l duce la mama naibii…nimic…masina de gunoi ce sa mai zicem abia a trecut ieri dupa 3 sapt..satul Budisteni este al nimanui rusine cand trebuie sa votam se promite de toate cand se vad cu sacii in caruta nu mai stie nimeni nimic de satul asta…nici plancarda la intrare in sat nu avem….ruginita nu se mai vede nimic vai de noi…de apa curenta si gaze…visam inca

 • Dl Primar, când limitați viteza în dreptul satului nou. Se circula ca la nebuni, Este asa greu sa obțineți montarea unui semn de restricționare a vitezei? De fiecare data când ieșim din sat, suntem obligați sa trecem linia continua. Oare este asa greu sa faceți un sens giratoriu? Cata lume trebuie sa moara în accidente, ca să faceți ceva? De drumuri ce sa mai zic! Sunt niște maidane, pe care ai aruncat bazarcă pe ici colo. Când ploua suntem vai mama noastră,cu apa pana la gat. Iluminatul stradal aproape ca nu exista, sunt haite întregi de câini vagabonzi. Au fost sparte zeci de case. Sunt curios măcar de data asta dacă o sa avem lumina pe străzi.

 • Vrem gaze și drumuri. Nimic nu ai făcut pt comunitate. Accesează fonduri europene. Vrem linie Transbus. Ne_am saturat sa plătim taxe de pomana. Vrem sa ne alipim orașului Buzău!

 • Odata cu iluminatul satelor si comunelor cu minunatiile astea de corpuri de iluminat cu LEDURI, se vor „lumina” si mintile tantalailor din aceste comunitati? Eu unul sunt tare pesimist,fiindca am convingerea ca si aceste lucruri se fac tot cu scopul si in favoarea smecherilor naimiti pe functii in administratiile locale,ca deh au si ei nevoie de niste „cascaval”.Nu e deloc usor sa ti o „familie numeroasa cu un buget mic”.Si ma refer la „familiile politice” hamesite si nesatule ,marca PSD,PMP,PNL,………Raman la convingerea ca mai curand sunt necesare niste „GOGOSERII” ,fie ele si de „partid”,unde naivii sa se infrupte cu „pufoasele….infuriate” si umplute cu „rahat,gem…..de foame si dulceata de……trandafiri. Ca „iluminatul” asta „cu „leduri” o sa le provoace natangilor,doar …..”orbire ….politica”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.