„De luni începem mutarea. Ne va ajuta și armata”

Astăzi, conducerile CJ Buzău și Bibliotecii Județene au invitat presa locală la Galleria Mall.

Cu acest prilej s-a preluat oficial în custodie spațiul în care va funcționa în următorii 5-10 ani Biblioteca Județeană.

Secțiile de împrumut copii și adulți vor funcționa la etajul I în dreapta Happy Cinema, unde a funcționat magazinul Flanco.

Imobilul de pe Bd. Unirii va intra în reparații capitale, existând risc de colaps în cazul unui cutremur mai serios.

„Galleria Mall ne-a făcut de departe cea mai bună ofertă. Condițiile oferite sunt la superlativ, locația e una accesibilă, cititorii dar și angajații bibliotecii vor fi încântați. Va exista și o colaborare cu Happy Cinema, dimineața când nu sunt filme vor putea avea loc lansări de carte, întâlniri cu personalități, diverse evenimente culturale. Avem mai multe proiecte în cap, vom profita de această locație mai tinerească, mai modernă, pentru a atrage cât mai mulți elevi către bibliotecă și lectură. De luni va începe mutarea, la transportul cărților și al mobilierului vom primi ajutor și din partea armatei”, a anunțat Emanoil Neagu, șeful CJ Buzău.

Clienții bibliotecii ar face bine ca în această săptămână să-și procure cărțile de care au nevoie.

„De luni activitatea cu publicul se întrerupe pe durata mutării. Nu știm exact cât va dura, probabil două-trei luni. Vă dați seama, noi vom încerca să deschidem cât mai repede, însă va fi dificil. Vă dați seama, sunt 450 de tone de cărți și 200 de tone de mobilier și alte lucruri. Eu sunt bucuros că am găsit acest spațiu la Galleria Mall, condițiile sunt excelente pentru toată lumea”, a precizat și Sorin Burlacu, directorul bibliotecii buzoiene.

În desfășurarea întregului proiect ce prevede reabilitarea imobilului bibliotecii de pe Bd. Unirii merite importante au Liliana Nicolae, șefa departamentului fonduri europene de la Consiliul Județean și subordonații dânsei.

Tot cu fonduri europene se va reabilita în acest an și clădirea fostului spital Brătianu de pe Bd. Bălcescu. În imobil se va înființa un centru cultural, iar în fața și spatele lui vor apărea două părculețe cochete.

loading...

4 comentarii la „„De luni începem mutarea. Ne va ajuta și armata”

  • Poate se rezolva ceva si cu traficul din zona. Cred ca numarul celor care vor trece pragul bibliotecii va scadea o vreme. Locurile de parcare sunt si ele insuficiente in zona, chiar din pricina centrelor comerciale. La o solutie pentru traficul infernal din zona cine se gandeste?

  • Galleria Mall are o parcare generoasa in fata intrarii de pe partea cu Judecatoria Buzau, asa ca locurile de parcare nu vor fi o problema.

  • E parcare atat in fata (unde e Penny) cat si in spatele mallului…

  • Doar mie mi se pare rusinos ca si folosind armata le ia 3-5 luni conform declaratiilor sa mute niste amarate de carti si birouri?
    Aia e munca de o zi, maxim doua, daca ar lucra la privat… dar la stat se trage mata de coada 5 luni de zile.
    Va dati seama daca vine un razboi… pana ajung astia la granita in ritmul lor de melc deja e ocupata tara fara nici un efort. Nu stiu la ce ne mai trebuie armata daca oricum e degeaba, mai bine se facea ceva util cu banii aruncati pe salarii si sporuri grase pentru ei ca sa doarma in post.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.