De mâine, examinatorul vine cu tableta la „oraș”. Candidatul la titlul de șofer va putea face contestație „video”

De mâine, examinatorii pentru obținerea carnetului de conducere se vor prezenta la mașina candidatului pentru titlul de șofer cu tableta.

Aceasta se va atașa prin intermediul unei ventuze de parbriz și va înregistra video traseul parcurs, dar și audio ce se discută în interiorul autovehiculului școală. 

În acest fel, clienții nemulțumiți de faptul că nu au promovat acest test, vor putea face contestație. 

„Începând cu data de 13.07.2017, SPCRPCIV Buzău va înregistra atât video, cât și audio susținerea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere categoriile B, B+E, C, C+E, D și TR.

Sistemul tehnic de monitorizare se instalează într-un punct fix în autovehiculul pe care este afișată vizibil mențiunea EXAMEN și se orientează paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcția de deplasare a autovehiculului.

Înregistrările video și audio realizate nu reprezintă informații de interes public, dar pot fi puse la dispoziția instanței de judecată, în cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice” – comunicat de presă

LA BUZĂU, PROBA PRACTICĂ A EXAMENULUI AUTO VA FI MONITORIZATĂ VIDEO ȘI AUDIO: Pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 23 alin. 9, din OUG 195 / 2002, cu modificările și completările ulterioare, începând cu data de 13.07.2017, SPCRPCIV Buzău va înregistra atât video, cât și audio susținerea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere categoriile B, B+E, C, C+E, D și TR. Sistemul tehnic de monitorizare se instalează într-un punct fix în autovehiculul pe care este afișată vizibil mențiunea EXAMEN și se orientează paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcția de deplasare a autovehiculului.Înregistrările video și audio realizate nu reprezintă informații de interes public, dar pot fi puse la dispoziția instanței de judecată, în cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice.

Posted by Instituția Prefectului – Județul Buzău on 12 Iulie 2017

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.