De mâine în Buzău intră în vigoare noul regulament

Astăzi, s-au format din nou cozi la cele 14 tonete Trans-Bus din oraș.

Motivul e reprezentat de faptul că astăzi 30 aprilie – a fost ultima zi în care pensionarii din municipiu au putut circula nelimitat cu autobuzele.

De mâine, 1 mai, va intra în vigoare noul regulament, conform căruia pensionarii trebuie să aibă la urcarea în autobuz bilet/abonament valabil.

Seniorii din Buzău au avut (și încă mai au) de ales între un abonament gratuit pe o singură linie și un abonament de 30 lei/lună valabil pe toate liniile orășenești.

Conform unor informații preliminarii marea majoritate a pensionarilor au optat pentru prima lună pentru abonamentele gratuite pe o singură linie.

Citește și articolul: Distracția din aceste zile libere l-a costat viața. Buzoian înecat

O consecință imediată a limitării călătoriilor pensionarilor va fi scăderea numărului de persoane din autobuz.
Conducerea Trans-Bus speră că în locul pensionarilor vor accesa autobuzele călătorii care plătesc bilet și care au preferat în anii din urmă – din diverse motive – maxi taxi.

Și primăria urmărește prin investițiile în autobuze făcute în ultimul an limitarea subvențiilor de zeci de miliarde de lei vechi pe an către Trans-Bus.

Se speră că societatea de transport public va încasa mai mulți bani atât de la pensionari prin abonamentele de 30 de lei, dar și de la călătorii care plătesc bilet.

Citește și articolul: VIDEO. A fost surprins aseară de camerele de supraveghere

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „De mâine în Buzău intră în vigoare noul regulament

 • Aș vrea să știu dacă se poate cumpăra bilet din autobus ,având în vedere că nu se pot cumpăra abonamente din toate stațiile .

  Răspunde
 • Poate urmărește sa scurteze și durata de așteptare prin stații. Dacă tot monopolizeaza transportul în comun prin oraș autobuzele sa circule la intervale de 5 minute….

  Răspunde
 • Dacă țineți la eficientizarea societății de transport în comun a Primăriei vă sugerez achiziționarea unui număr de cca. 10 minibuze de tipul celor particulare de pe ruta nr. 10 ( o marcă se pare coreeană) care să circule pe principalele trasee la orele considerate ” moarte ” – astfel încât să se obțină consumuri mai mici de combustibil . Pe de altă parte, nu văd de ce este necesară obținerea IN FIECARE LUNA a abonamentului pe o anumită linie, cunoscînd că tehnicile ultramoderne și ultrarapide nu sunt străine Transbuzului și s-ar evita astfel multe nemulțumiri mocnite pe această temă … Lumea vorbește că vor veni … alegerile și cine știe cum își aduce aminte omu …

  Răspunde
 • Marca aia de „minibuze” nu e din Coreea, ci din Turcia.

  Ideea e buna cu abonamentul lunar pentru pensionari pe un traseu.
  Nevoile se schimba, ar fi aberant sa ramana legat de traseul X pana la moarte.

  Răspunde
 • Pensionarii mergeau gratis (chiar daca era vorba de un pensionar in varsta de …40 de ani, cu o pensie nesimtita), veteranii de razboi mergeau gratis…elevii mergeau gratis…gravidele…lauzele…mergeau gratis….Cine naiba platea bilet la Transbuz in conditiile astea ?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.