De mâine pot ieși mai mult din case

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat în această seară câteva facilități pentru vârstnici. În primul rând, pot ieți din casă la orice oră în caz că o fac pentru a merge la medic, tratament sau spital.

„Am clarificat cu privire la circulația persoanelor cu vârsta peste 65 de ani un interval orar în care pot să-și rezolve si probleme de natură medicală, precum tratamente medicale. Se pot deplasa cu mijloace proprii, cu mijloacele familiei, în intervalul orar normal și inainte de ora 11.00, și după ora 13.00”, a anunțat Marcel Vela într-o conferință de presă.

Modificarea a fost făcută în condițiile în care ordonanța 3 prevedea ca persoanele cu vârsta de peste 65 de ani pot ieși din casă doar în intervalul 11.00 -13.00, în condițiile în care unele persoane din acestă categorie au nevoie să urmeze tratamente medicale pentru boli cronice.

O altă modificare este că cei cu vârsta de peste 65 de ani se pot deplasa în afara locuinței și în intervalul 20.00 – 21.00, pentru a asigura nevoile animalelor de companie. În acest scop nu este nevoie de declarație pe propria răspundere.

De asemenea, operatorii economici – farmaciile și magazinele alimentare – trebuie să le faciliteze accesul persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani cu prioritate între orele 11-13.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „De mâine pot ieși mai mult din case

 • De parca nu erau si asa destul de inconstienti de umpleau strazile, magazinele, institutiile publice…va avea guvernul rezultate 0 cu asemenea masuri, nu fac decat sa prelungeasca agonia in economie, fara sa reuseasca sa stopeze infectarea oamenilor…novici. In situatiile de urgenta masurile se iau drastic sa obtii efectul scontat, in nici un caz gradual

 • Auras poți să întrebi la episcopie cat au donat in aceasta perioadă și ce acte de caritate au făcut, concret ???

 • O sa vedem pensionari care or sa plece de mai multe ori din casa pe zi spunand ca merg la medic desi stiu ca programul medicului e dupa amiaza/ dimineata. Asta nu se poate controla.
  Dar nu se spune nimic in ce perioada putem scoate copii la o mica plimbare din casa, sau ei trebuie tinuti in lesa iar animalele de companie sa iasa afara????
  Sau de maine pun copilul cu lesa si in scot in jurul blocului cand nu sunt persoane afara.

 • treaba e facuta cu un scop… sa-i termine… o sa vedeti… asta e o hotarare tare dubioasa.

 • Curioase cele 4 opinii anterioare care denota inconstientza si gandire rudimentara.
  Sunt batrani singuri care risca sa moara de foame in casa din cauza ca nu au pe nimeni sa le faca cumparaturi la magazinul de dupa colt, nici nu-si permit sa faca comenzi ptr a fi aprovizionati si care trebuie sa-si continuie unele tratamente, sa-si faca analize si controale medicale.
  Nu se fatzaie fara rost……[Leo]

 • Raspuns pentru Leo.
  Inainte de a da niste verdicte ,, inconstientza si gandire rudimentara„ mai intai stai si gandeste la rece si urmareste ceea ce se intampla in jur.
  Cand scriu un comentariu stiu ceea ce spun, pacat ca unii nu pot previziona activitatile ce se vor desfasura.
  Uitate mai bine prin oras pensionari cu masina se plimba chipurile merg la medic dar culmea ca medicul are cabinet tocmai in partea opusa ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.