DE NECREZUT! Alt bloc din Buzău primește 8 milioane de euro!

Primarul C-tin Toma a anunțat în această seară la Campus Tv că 7 milioane de euro (!) vor fi investiți doar în blocul 41 din Micro XIV.

C-tin Toma: „Noi, Primăria Buzău, am dat acum lovitura. Suntem nr. 1 pe țară la acest capitol, nu mai poate zice nimeni nimic. Am luat 111 milioane de euro pentru reabilitarea a 40 de blocuri. 56% din suma alocată României merge la Buzău. Pentru reabilitarea blocului 41 din Micro XIV, cu o problemă structurală, pare-se o greșeală de proiect, sunt alocate 7 milioane de euro!”

Primarul a mers personal să discute cu locatarii. „Unul, mai hâtru, mi-a spus că dacă și-ar vinde toți locatarii din bloc apartamentele, nu s-ar strânge 7 milioane de euro”, a spus Toma

Un alt bloc mare din Buzău, dar și el cu probleme structurale, blocul 17 din Micro V, va primi 8 milioane de euro!

Blocul 17 din Micro V e cel din spatele Poștei

Cu acești bani, 111 milioane de euro, fonduri europene, se vor reabilita și blocurile cu bulină roșie din Buzău, inclusiv cele din centrul orașului.

Unde în urmă cu câțiva ani, orașul Buzău era pe ultimele locuri din țară în privința atragerii fondurilor europene, acum urcă spre primele zece.

Citește și:

loading...

10 comentarii la „DE NECREZUT! Alt bloc din Buzău primește 8 milioane de euro!

 • La banii astia facea unul nou !
  7 mil euro la 88 apartmente iese undeva la aproximativ 79.500 euro pe apartment.

  Foamea este mare, comisioanele pe masura.

  Mai gindeste cineva in Buzaul asta ?

  Răspunde
 • @Luca apostol
  In teorie ai dreptate…insa practica ne omoara si ne demonstreaza ca nu e asa simplu ce spui…nu iei in calcul costul demolarii, relocarii (ce faci cu gica contra? Te judeci 10 ani? Intre timp da cutremurul si buf).. Finantarea lucrarilor si la ce dobanda?…
  Asa ca eu iti spun sa mai te gandesti odata la treaba asta ca nu e asa simpla cum pare la prima vedere… Din punctul meu de vedere e cea mai buna situatie.. Sper astfel ca zonele acelea sa devina mai sigure si mai estetice… Crescand astfel calitatea vietii

  Răspunde
 • UE a devenit un adevarat cancer, un apogeu al birocratiei si risipei. Ne bucuram, radem, dar pentru banii aia de care ne batem joc muncesc niste oameni undeva. Cu banii astia, se demolau cateva blocuri din centru si se faceau unele noi, nu se facea carpeala pe niste cazaturi de cladiri care, oricat le vei „reabilita”, la un cutremur tot sunt compromise. Britanicii stiu de ce au sarit din corabie, nu-s prosti…

  Răspunde
 • Pai nu trebuia Concas sa lucreze la remedierea problemei acelui bloc pe banii lor. Toti primarii de dupa 89 au tinut gunoiul sub pres in privinta firmei Concas. Ea este responsabilă de toate cladirerile facute din înainte de 89 cu vicii de construcție. Dar cine il poate deranja pe Gagu primeste o casă.

  Răspunde
 • Cu Concasul se facem el trebuia sa se ocupe de remedierea viciilor de construcție in Buzau așa erau contractele de cumpărare. Sunt curios dacă primaria Buzău i-a trimis in acesti 30 ani Vr-o somație

  Răspunde
 • Blocurile alea doar in acte sunt declarate pericol, in realitate fac parte dintr-un tun dat acum zeci de ani, cand pe baza actelor ca e blocul pericol s-au dat apartamente noi la schimb, iar apartamentele pericol au fost iar vandute altora. Daca erau in realitate pericol, erau prabusite deja, dar cum au stat si au fost exploatate peste 30 de ani, e clar ca nu e nici un pericol, mai au cativa ani si ies din perioada de exploatare, adica scriptic devin niste rebuturi bune de demolat.

  Răspunde
 • @Vlad vai de mine, dumneata insinuezi ca nenea Gagu a dat cuiva, nu spui cine, o casa pe o strada al carei nume nu il spun dar pe care se afla Scoala 17 (pentru cunoscatori) astfel incat toata lumea sa fie fericita? Doamne, domnu’ Vlad, asa ceva….

  Răspunde
 • @Username: daca nu iti convine in UE, mergi in Ucraina. Sigur o sa gasesti conditiile mult mai bune ale unei tari non-UE.
  Cat despre UK…, englezii au spus de mult ca au fost mintiti de Farage…, acum ar reintra oricand. In max 2 ani UK este back in UE.
  100%

  Răspunde
 • Iar am o teamă. Când aud că suntem primii, nr. 1 și d-astea, cu ”se va face” la final… Nimic nu invata bietul om.

  I-auzi, n-am stiut ca englejii, aia peste 80% vaccinati, deci destepti, sunt atat de vaci incat sa-i minta in halul asta si-n grup, Farage. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Ramai la stadiul de cioban, vere, iti iese analiza politico-economico-sociala mai veridică!

  Răspunde
 • Poate va afla domnul primar și de blocul 40 din M14!care are o problema cu subsolul din construcție!și se va găsi o soluție și bani pentru remediere!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.