„De obicei mortul nu respiră. Care e problema ? Mi se pare suspect că nu se fac autopsii”

Prof. Vladimir Beliș e cel mai cunoscut medic legist din România. Beliș consideră o mare greșeală decizia de a nu se autopsia persoanele despre care se crede că au murit de coronavirus.

„Morții nu respiră!”

„Nu înțeleg de ce nu se fac autopsii? Asta mi se pare suspect. Din câte știu eu morții nu mai respiră. Virusul se transmite prin aer. Atunci de ce să nu faci autopsie ? Periculos poate fi un un om viu, care respiră, nu unul mort”

Beliș a fost intervievat de Mihai Gâdea. CLICK AICI pt. emisiune

„Trebuie să aflăm cu cine ne luptăm!”

„Ar trebui făcute cât mai multe autopsii. Pe toate grupele de vârstă. Avem o armată de medici legiști în țară. Trebuie văzut cum afectează virusul trupul gazdelor. Plâmânii, inima, celelalte organe. Ca să aflăm cu cine ne luptăm. Dacă nu facem autopsii pierdem vremea degeaba. Haideți să ne punem pe treabă!”.

„Ca să faci tratamentul, trebuie să vezi mai întâi afecțiunile”

„Dacă a făcut infarct ?”

„Nu mi se pare corect ca persoanele decedate să fie trecute la capitolul „morți de coronavirus” dacă nu li se face autopsie. Dacă a făcut infarct ? Sau dacă a avut hemoragie cerebrală ? Încă o dată, susțin că trebuie făcută autopsie pentru a ști exact gravitatea bolii și a numărului de persoane afectate”.

Interviul, interesant, poate fi văzut integral AICI.

loading...

7 comentarii la „„De obicei mortul nu respiră. Care e problema ? Mi se pare suspect că nu se fac autopsii”

 • La aceste întrebări doar LEO ne poate răspunde
  A fost șeful a 300 de angajați.
  Poate chiar medici .
  Te rugam frumos co”TZ”

 • … oare ” morții de coronavirus” mai au toate organele?
  Sub pretextul interzicerii autopsiei, aoarținătorii îngroapă … un sac cu “ceva”, fără să știe dacă acolo e chiar ruda lor, dacă are toate organele sau o parte din ele sunt deja pe piața neagră… șamd.

 • Uite ca raspund:
  Am fost sef chiar si la 470 de OPERATORI CHIMISTI cand eram stagiar si m-au pus sef de atelier intr-o intreprindere chimica din Vrancea. Eram sef pe 1/2 din personalul intregii intreprinderi. In jud Buzau am fost sef de sectie ptr mai bine de 300 de operatori chimisti.
  Problema mortului de Covid care nu respira, nu stranuta si nu tuseste, iar d-l dr Belis crede ca autopsia nu este deloc periculoasa, seamana cu deschiderea cutiei Pandorei. Doar nu-si inchipuie cineva ca virusul va sta cuminte in trupul si organele casapite ale celui caruia i se face autopsia. Cazul celui mort de Covid nu mai seamana deloc cu cazul unui om mort de o boala necontagioasa.
  Ma indoiesc ca in Romania, la nivel de judetze, sunt spatzii adecvate unor autopsii ptr decedatzii de Covid si ca se vor gasi multi doctori care sa-si asume un asemenea risc…….[Leo]

 • Din cate stie el, morții nu respira. Nobel pt medicina, va rog. Pe principiul bicicletă era veche, urmă sa se strice, dar i-am luat si o roata ca sa devină nefunctionala, ar trebui sa se desfasoare si autopsiile. Nu se fac pt ca nu stim încă cat rezista virusul chiar si intr-un cadavru, existând posibilitatea de infectare a medicilor legiști.

 • Dragii mei, interviul este luat de Mihai Gadea, la ce va asteptati de la Latrina 3 ??!!
  ::::))))

 • Problema nu este la Gadea si A3, ci la d-l dottore Belis. Gandeste cam simplist ptr un fost ditamai directorul Inst de Medicina Legala si scapa din vedere un factor esentzial: despre virusul Covid-19 inca nu se stiu cu exactitate prea multe.
  La acest virus nu este chiar atat de simplu cum crede d-l dr: pui mortul pe masa, il tai si gata. N-a respirat, n-a stranutat, n-a tusit. Altul la rand!……[Leo]

 • Apar in fiecare zi mai multi cacaciosi fricosi,bolnavi ipohondrii,decat covizi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.