De parcă nu era suficient coronavirusul. Alt necaz la Buzău

ULTIMA ORĂ. De parcă nu era suficient coronavirusul, în județul Buzău a reapărut într-o fermă cu aproximativ 7 mii de suine (!) de lângă Glodeanu Siliștea pesta porcină africană.

După ce rezultatele de laborator au evidențiat prezența bolii la șase suine găsite decedate – exploatația respectivă a fost plasată imediat sub carantină.

În exploatație vor fi eutanasiate toate cele șapte mii de suine, iar cadavrele ecarisate.

Citește și: ULTIMA ORĂ. Cazul 15 la Buzău, al treilea din comună! Cine e bărbatul infestat (CLICK AICI)

S-au aplicat măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport de la acea fermă.

Centrul Local de Combatere a Bolilor Buzău  s-a întrunit azi, prin audio-conferință, și fost adoptat planul de măsuri privind controlul și combaterea bolii, precum și a zonelor de restricții.

Ancheta epidemiologică este în desfășurare. DSVSA a emis azi un comunicat de presă în care a avertizat că pesta porcină este prezentă în număr mare printre mistreții din județ.

comunicat-dsvsa

Citește și restul știrilor buzoienii.ro de azi:

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „De parcă nu era suficient coronavirusul. Alt necaz la Buzău

  • Acum ca e pandemie ,nu strica si porcina, poate ne laudam si cu un pic de aviara, ca la omul sarac cam toate ii trag. UE se lauda cu covitul, pe celelalte le-au pus sub pres ,la noi ca la noi ne laudam cu ce e mai rau.

  • Asta fiindca fermierii cu bmfeu sau haudi nu platesc impozit la stat sunt mina in mina cu ansvsahul si cind e sarbatoare isi iau meii sau porcu de Paste sau craciun, militienii la fel, brinza inchegata in izmenele anafului!T raiasca romanica infractorilor de rhand!

  • Dar nu exista tratament?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.