„De unde le-am luat, mureau pentru că nu mai aveau apă”


Cinci țestoase și câteva zeci de pești au fost salvate azi de la moarte.

Broscuțele și peștii se chinuiau în bazinul din gara CFR Buzău, aproape secat din cauza căldurii din ultimele zile (vezi foto mai jos).

Laude merită un cetățean care a reclamat acest lucru pe facebook, dar și comisarii Gărzii de Mediu Buzău care s-au autosesizat (vezi VIDEO).

„Comisarii buzoieni ai Gărzii Naționale de Mediu au salvat în această după-amiază 5 broscuțe țestoase și câteva zeci de pești captivi într-un vechi bazin aproape secat din zona Gărzii Buzău, micile animale fiind mutate în Heleșteul din Parcul Crâng. Specialiștii de la GNM s-au mobilizat în urma apelului lansat pe rețeaua de socializare Facebook de un cetățean care a observat că apa din bazin scăzuse alarmant în ultimele zile din cauza secetei excesive, iar bietele viețuitoare riscau să moară în cel mai scurt timp. Anterior, după apariția unor probleme la alimentarea cu apă a vechii arteziene, angajații Stației CFR Buzău au reușit să mai captureze o parte din animalele care populau bazinul și care au fost relocate în lacul din Parcul Marghiloman”.

Citește și: Maxi taxi 5 mai are doar 10 zile. Iată ultimele noutăți! CLICK AICI

Salvate in extremis

Comisarii buzoieni ai Gărzii Naționale de Mediu au salvat în această după-amiază 5 broscuțe țestoase și câteva zeci de pești captivi într-un vechi bazin aproape secat din zona Gării Buzău, micile animale fiind mutate în Heleșteul din Parcul Crâng.Specialiștii de la GNM s-au mobilizat în urma apelului lansat pe rețeaua de socializare Facebook de un cetățean care a observat că apa din bazin scăzuse alarmant în ultimele zile din cauza secetei excesive, iar bietele viețuitoare riscau să moară în cel mai scurt timp.Anterior, după apariția unor probleme la alimentarea cu apă a vechii arteziene, angajații Stației CFR Buzău au reușit să mai captureze o parte din animalele care populau bazinul și care au fost relocate în lacul din Parcul Marghiloman.

Publicată de Instituția Prefectului – Județul Buzău pe Miercuri, 20 Iunie 2018


Citește și: Veste tristă despre căprioara care a ieșit pe stradă din Crâng. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

 

loading...

7 comentarii la „„De unde le-am luat, mureau pentru că nu mai aveau apă”

 • Imi aduc aminte de acel bazin cu apa de acum 15-17 ani cand ajungeam in zona
  Suntem atat de rautaciosi cu mediul inconjurator,incat nu meritam sa avem asa ceva!
  Cum e posibil sa moara datorita lipsei hranei???
  Erau atractia zonei gar centrala
  Offf Doamneee

 • Un gest de toată lauda .Oamenii aceia care l-au făcut își merită într-adevăr numele de oameni .Nu numai animalele își iubesc puii ,iată că oamenii iubesc și animalele aflate în dificultate .Cinste lor .

 • Acum sa vezi pescari pe helesteul din crang… incercand sa prinda marea captura… pestii de la gara nu sunt chiar asa de mici(se vede si pe video)

 • poate ca ar mai trebui facut un mini reportaj cu interesul dat de salariatii Garii Buzau in organizarea societatii, daca n-au fost in stare sa puna niste apa si mancare intr-un bazin. Mare lucru, trageau un furtun si dadeau drumul la robinet, 1 metru cub de apa saptamanal. Dar mai bine au zis sa ii lase sa moara. Va dati seama ce organizare exemplara…sa ai o fantana de zeci de ani si sa nu iti mai pese, probabil cautau o scuza sa il astupe. Asteptau sa moara pestii si apoi il astupau. Acum ca pestii au fost luati…urmatoarea etapa pentru un bazin lipsit de utilitate (nu mai are pesti si nici apa)…deci daramat si nivelat terenul. Este de fapt imaginea CFR…firmele private sunt pe profit si se dezvolta, CFR da faliment…un lucru inexplicabil. O paralela cu transportul local Buzau, autobuzele au dat faliment si maxitaxiurile infloreau. De ceva vreme situatia se normalizeaza. Sa speram ca si cu CFR se va intampla la fel.

  Nu va mai povestesc cum stateam iarna sa astept maxi-taxiurile si veneau pline, iar dupa ce treceau 2 masini gaseam si eu loc pe scara. Un cosmar care se apropie de final!! Nu cred ca nu exista buzoian, care sa nu fi stat chircit pe scara sa poata ajunge la destinatie….umilinta si nimic altceva.

 • Este de apreciat reacția imediată atât a unui buzoian inimos cât și a comisarilor Gărzii de Mediu ( tocmai întrebam un amic deunăzi cu ce s-or fi ocupând 2 instituții publice avînd același profil , același minister – Agenția respectiv Garda de mediu ?!) pentru salvarea acestor animăluțe și pești ! Soluția găsită este salutară dar mi se pare numai de … moment ! Unii știm că Gara Centrală este o poartă de intrare în urbea respectivă și primul contact vizual pe care-l are călătorul coborât din tren este acest obiectiv … Aici e o chestie de mentalitate a lucrătorilor Gării ,una de minim bun simț de gospodar care ar fi putut să îngrijească altfel mica fântână care făcea deliciul la plecare-sosire nu numai al copiilor ci și al celor mai vârstnici… Poate că, cine știe, le va veni ” apa la moară ” celor din conducerea CFR-ului buzoian sau… gălățean ( ! ) astfel ca micile ființe să revină la vechea lor … matcă !…

 • 3 dintre acele broscuțe au fost aduse de mine și soțul meu . Mereu când aveam ocazia treceam dăm mâncare .Cea mai mare am aduso din Dunăre , suntem pescari.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.