Decizie a lui Toma în privința căruțelor care circulă prin Buzău

Sunt mai rare, însă buzoienii mai au încă prilejul de a vedea căruțe pe străzile orașului.

Aceste imagini ar putea deveni istorie întrucât municipalitatea pregătește un proiect de interzicere a circulației atelajelor prin oraș.

„Vom interzice circulația căruțelor prin oraș. Am la mine pe birou „Regulamentul de conviețuire urbană”. Prin acest document vom reglementa mai multe lucruri problematice, astfel încât orașul Buzău să se apropie de standardele de civilizație din Europa vestică”, a anunțat primarul Toma. 

Foarte probabil, cuvântul „interzicere” va însemna în fapt confiscarea căruței, întrucât amenda n-ar rezolva mai nimic. Proprietarii atelajului nu ar plăti-o.  

Decizia primarului va surâde marii majorități a cetățenilor, însă va stârni nemulțumire, poate chiar furie, printre utilizatori.

Atelaje încă se mai găsesc, în special prin Simileasca și pe străzile Primăverii, Rahovei și Viilor din capătul cartierului Dorobanți, dar și prin alte zone.

Fie printre rromii care strâng peturi de prin tomberoane, fie pe la așa-zișii sârbi, care le folosesc în grădinile de legume și zarzavat.


 Regulamentul de conviețuire urbană ar urma să facă referire și la rufele întinse în fața blocurilor, la grădinițele din vecinătatea blocurilor și la deranjul sonor produs de terase și cetățeni bine-dispuși. 

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Decizie a lui Toma în privința căruțelor care circulă prin Buzău

 • Felicitari D-le primar pentru aceasta masura incet,incet ne mai civilizam si noi.Fara carute,cai si balega pe strazile orasului nostru.

  Răspunde
 • Felicitari D-le primar pentru aceasta masura incet,incet ne mai civilizam si noi.Fara carute,cai si balega pe strazile orasului nostru.

  Răspunde
 • Cred ca pe toata lumea deranjeaza dar sa nu uitam ca poate doar asa isi pot castiga o paine. Sa amenajeze drumuri exclusiv carutelor….dupa ce ca suntem un oras de tot rasul fara drumuri, locuri de parcare, locuri de joaca s.a.m.d ne vrem oras civilizat si european.
  CIVILIZATIA INCEPE DE LA FIECARE CETATEAN IN PARTE

  Răspunde
 • Foarte bine domnule primar!tigani , beți lasă căruță in strada,vă rog vedificati (trimiteți poliția locala)strada orizontului fundătură din spatele vechi mori. Aveti destule reclamații.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.