Decizie azi. Se reia de la zero. Cu alții

După cinci ani de la debutul procesului „Maternitatea” – astăzi era așteptată o decizie definitivă în Dosarul Maternitatea.

Pe fond, Mocanu primise – în iulie 2016 – trei ani și jumătate cu executare.

Numai că azi, la ultimul termen al apelului, nu s-a mai dat nicio sentință. Dimpotrivă, completul care a judecat apelul (din 2016 până acum) s-a auto-desființat.

Asta după decizia Curții Constituționale conform căreia întregul complet, însemnând și președintele, trebuie tras la sorți.

Așa că apelul se va relua de la zero, cu alți judecători, iar procesul poate să mai dureze încă un an.

Până atunci este posibil  fie ca abuzul în serviciu să fie dezincriminat, fie să se dea amnistie, iar în acest fel în acest fel atât Mocanu, cât și judecătorii, dar și presa care a scris zeci de articole despre acest proces, să-și fi irosit timpul/nervii degeaba.

„În baza art. 395 Cod procedură penală, repune cauza pe rol urmare celor statuate de Curtea Constituţională în data de 07 noiembrie 2018 în soluţionarea conflictului juridic de natură constituţională dintre Parlamentul României, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte. Fixează termen la data de 10 decembrie 2018, Completul de 5 Judecători Penal 2, ora 09,00, Sala Secţiilor Unite – E103, pentru când se vor cita părţile. Definitivă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 19 noiembrie 2018”.

În „Dosarul Maternitatea”, Victor Mocanu este acuzat de procurori că aprobat plăți „netemeinice” pentru dotarea unității medicale.  Deși s-a tăiat panglica înainte de alegerile locale din 2012, Maternitatea a fost deschisă cu adevărat doi ani mai târziu.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Iată care sunt motivele invocate CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.