Decizie controversată. Toma riscă să-i facă pe unii buzoieni să se simtă prost


E un anunț riscant care îl poate face pe Toma să câștige, dar să și piardă voturi.

Primarul își dorește rapid un oraș curat și frumos, iar pentru aceasta solicită inclusiv implicarea cetățenilor.

Toma cere ca locatarii de la bloc și asociațiile de proprietari să-și îngrijească grădinițele și spațiile verzi din jurul blocurilor.

„Firma primăriei, chiar dacă ar angaja o mie de lucrători la spațiile verzi n-ar face față la cât e Buzăul de mare. De aceea îi rog pe buzoieni să se implice. Primăria a întocmit un regulament și dă aceste spații în administrarea celor de la bloc”, a spus Toma.

Dar nu aceasta e declarația riscantă a primarului. Ci aceea care a urmat dialogului aprins cu un consilier local la ultimă ședință a CLM.

„Lăsați, dacă nu vreți să faceți curat, o să vin eu. Îmi rup câteva ore din programul de primar și, împreună cu câțiva voluntari pe care o să-i găsesc, o să venim să înfrumusețăm acolo la dvs.!”, a spus primarul.

Și, la câte energie are (Toma e în fiecare zi la 06.00 la birou), nu-i deloc exclus să-l vedem într-o seară pe primar alături de câteva ajutoare plivind curtea vreunui bloc.

Cu siguranță că, de se va întâmpla așa, celor din bloc nu le va cădea deloc bine să vină însuși primarul și să le facă ordine în curte.


Citește și: „Trebuie să aplic Kaizen și acasă cu nevastă-mea. Mi se pare prea mult”. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

16 comentarii la „Decizie controversată. Toma riscă să-i facă pe unii buzoieni să se simtă prost

 • Bravos ..domnule primar! Uite eu promit ca-mi iau o zi doua din concediu si va ajut SA REPLANTATI GARDUL VIU. Gardul viu il cumparati dumneavostra (ca dumneavostra la-ti scos). Si mi se pare corect sa-l cumparati din banii proprii nu din cei ai primariei (ca atunci tot noi il cumparam si nu noi am luat decizia de scoatere). Dupa plantare va promit ca va ajut si la tuns iarba si la adunat hartiile. Cu udatul nu ma incumet ca e apa intregului bloc si trebuie acceptul tuturor locatarilor. Ma fac ca uit ca a-ti promis ca intretineti dumneavoastra prin Urbis..acest spatiu verde, numai de dragul de a va vedea ca repuneti gardul viu. Mie mi se pare corect ca cine a scos (prin decizie) , acela sa-l puna. Intentia de a scoate gardul viu este din 2014 si atunci a fost facuta in spatiile verzi din oras unde intretineati dumneavoastra. Mi pare rau ca insits cu gardul viu (cineva o sa spuna ca am un fix) , dar eram sigur ca atunci cand ne „balareati” la televizor cu tot felul de motivatii , nu o sa va tineti de cuvant. Un locatar cu domiciliu pe Siru Haret!

 • Toate asociatiile/blocurile trebuie sa isi faca curat!Toti locatarii din fondurile care se strang trebuie sa mentina curatenia din jurul blocurilor…asta inseamna civilizatie!Respect domnului Primar!

 • A sosit primarul din Olanda, daca da atunci doresc să-l avem la spatiile verzi din cartier cu lopățică si grebla !

 • Îl aștept și în zona industriala,la blocurile din fata la drăgaică. Dar să vină cu lopeți si asfalt nu cu mături.

 • Și ce fonduri se strâng stimate GeNcE, și cum vezi mătăluță să se facă plăti din acestea? Luminează-ne și pe noi, rogu-te! Și astfel sa lăsăm armata de trântori de etnie roma să se odihnească în liniște până la următoarele alegeri, când într-adevăr vor trebui sa dea o mână de ajutor ca să iasă cine trebuie, nu? Pana atunci să-i lăsăm să se relaxeze, pe ajutoarele încasate din banii noștri dați onor primăriei, sub forma de taxe și impozite. Iar aceasta sa nu facă nimic pentru noi, ba sa ne scoată la munca patriotică precum odinioară, în Epoca de Aur!

 • Eu ingrijesc sing.de 10 ani tot spatiul din spatele blocului( am fost amendat ca am pus flori ca am curatat un corcodus uscat).ud florile din bani mei si as vrea sa schimb si gardul de sarma ca este destul de urat dar iara ma amendeaza .nu las adresa ca iara imi iau amenda dar poate lua legatura cu mine personal daca vrea cineva din administratie.
  Tot ce am facut este din bani mei …si tot ei ma amendeaza asa ca astept primarul sa facem curat impreuna….

 • Eu sunt lângă primar.

 • Cred ca marea majoritate care comenteza PRO o fac din cauza ca nu sunt informati suficient de bine. Dragilor va recomanda sa cititi cu mare atentie HCL 368/2107, in special obligatiile celor care primesc spatiile verzi in administrare, este o lectura interesanta. Cititi, tot cu atentie, legea 24/2017 care reglemeteaza administrarea spatiilor verzi din intravilanul localitatilor.

  Primaria este obligata, conform legii mai sus amintite, sa finanteze materialul dendrologic si lucrarile de intretinere ale spatiilor verzi pe care le are in proprietate. Ceea ce incerca primarul este sa paseze aceste cheltuieli, fortat, catre cetateni conform a ceea ce scrie in hotararea de consiliu local.

  Aici nu se pune problema de indeplinirea obligatiilor legale pe care le au persoanele fizice vizavi de spatiile verzi din proximitatea locuintelor ci de pasarea intregii responsabilitati de la primarie catre cetateni, probabil pentru acoperirea gaurilor din bugetul local create de „revolutia fiscala”.

 • corect domnule Florin ..sustin ceea ce afirmati …bataie de joc ..eu nu zic ca nu a facut cat de cat ceva fata de Boscodeala ….dar orasul acesta are mare nevoie de verdeata iar dinsul scoate gardul viu din fata blocurillor …verdeata asta e verde pina cade bruma ….acum nu vedem decat pamint si iarba uscata….locatarii nu platesc din buzunar apa …asa cum a-ti precizat e o lege care reglementeaza administrarea spatiilor verzi.
  Si stimate reporter nu ma voi jena deloc daca l-as vedea pe primar cu grebla in mina in fata blocului….nu am de ce …nu ne intoarcem in comunism.

 • Nenea Tereaca
  As vrea sa te vad precum Boc in fata lu Basescu in fata blocului meu
  Rusine sa va fie celor din Primaria Buzau
  Dormiti pe voi astia sefii
  Si asistatii sociali va aplauda
  Nu va este rusine?
  Fata gardul viu ce facem nenea Apostu?
  Va credeam super star de Buzau
  Pe unirii arata zalnic fara gard viu
  De ce nu faceti ceva?
  Astept raspuns
  Nu mai umblati doar pe calea eroilor

 • Crearea de spatii verzi este indatorirea primariei. Au disparut si cele care erau. Asta nu e deloc bine. Si reducerea asta tot in sistemul Kaisen se inscrie?

 • Eu cred că nu există un bloc în orașul nostru unde să nu locuiască un asistat social .Și chiar dacă acestui asistat i s-ar părea înjositor să pună mâna pe lopată și hârleț ,nu văd de ce nu am face-o noi ceilalți .Fiecare scară de bloc are cel puțin 20 de apartamente și un teren în jur de 10 ,15 m .Cât timp și efort ne-ar costa amenajarea acestui spațiu ?….

 • Sa vina in Dorobanti, Dorobanti2, Brosteni, etc unde au crescut balariile cat blocurile.
  In anii anteriori mai veneau aia de la spatii verzi cu drujba lor si coafau gardurile si buruienile, anul asta nimic, n-a venit absolut nimeni. Noroc ca au iesit niste locatari si s-au chinuit cu foarfecele manuale, ca altfel nici nu puteai circula pe trotuare de balarii.
  Rusine, ii plateste bine pe aia de la spatii verzi ca sa doarma in post.
  Daca primarul spune ca trebuie sa iasa cetatenii atunci de la anul sa faca taxele si impozitele locale 0 si sa desfiinteze compania de spatii verzi si sa trimita acasa lenesii aia, conducerea are salarii de zeci de mii de lei, iar angajatii de jos au mii de lei… pentru ce, ca sunt balariile cat blocul in tot orasul.

 • Draga Adrian aici nu discutam despre cat timp si efort ar fi necesar pentru amenajarea spatiilor verzi de langa blocuri ci de cati bani trebuie sa cheltuim pentru indeplinirea obligatiilor din contractul de administrare. Citeste te rog hotararea consiliului local si dupa mai vorbim.
  In cazul blocului meu spatiul verde inseamna o suprafata de aproximaiv 160m patrati. Cam cat estimezi ca ar costa irigarea acestui spatiu de trei ori pe saptamna asa cum te obliga primaria prin contractul respectiv sau tunderea gazonului in fiecare saptamna?
  Sa nu mai amintesc de faptul ca trebuie sa platim plantele pe care trebuie sa le plantam pe proprietatea primariei si doar cu autorizatie de la arhitectul peisagist.

  Abordarea corecta ar fi fost sa ne asigure plantele si intretinerea gratuit iar noi sa ne ocupam de amenajare si curatenie. Dar primaria prefera sa irige asfaltul de pe marile bulevarde in fiecare dimineata in loc sa foloseasca apa respectiva la irigarea spatiilor verzi. O situatie de toata jena …..

 • Părerea mea. Primul pas pe care cred că ar trebui să-l facă Primăria este să scoată spațiile verzi pretabile ca suprafață, poziție și proximitate la „licitație/concurs” pentru a fi adoptate de agenți economici spre îngrijire și dotare sub îndrumare tehnică asigurată de Primărie, direct și prin Urbis. Cele neadoptate rămân în administrarea exclusivă a Urbis ca și până acum, iar cele din fața/spatele blocurilor atribuite spre adoptare către asociațiile de proprietari opțional. Cine nu vrea, nu adoptă. Să vedem câte spații mai rămân în administrarea exclusivă a Primăriei/Urbis. Spații le adoptate de agnți economici vor fi identificate/individualizate cu panouri prin care Primăria mulțumește Societății X pentru adoptarea acestui parc, spațiu verde, etc. În alte orașe procedeul dă rezultate.

 • Domnilor buzoieni
  Pe vremea lui Boscodeala,nu erau astfel de probleme
  Spatiile verzi nu erau „defrisate”
  Era plantat gard viu si altele
  Acum mizerie si gunoaie
  TOMA,CE FACI CU BANII NOSTRI?CUMPERI FIER VECHI DIN OLANDA?DUPA UN AN DOI BAGI TOT LA FIER VECHI
  RUSINE

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.