Decizie finală pentru Victor Mocanu în „Dosarul Maternitatea” + CONSECINȚE

Cea mai importantă concluzie e că Mocanu senior a scăpat ieftin.

Asemenea lui C-tin Boșcodeală – doar Bâgiu a fost ceva mai fraier și a făcut câțiva ani de închisoare – Victor Mocanu a fost condamnat, dar cu suspendare în „Dosarul Maternitatea”

La apel, sentința de 3,6 ani cu executare a fost schimbată de cei cinci judecători de la Înalta Curte în 3,6 ani cu suspendare.

Mocanu senior a fost acuzat de procurorii DNA că a închiriat aparatură medicală doar pentru poza de mai sus, știindu-se că dispozitivele medicale nu vor fi folosită și că Maternitatea nu era gata pentru a primi paciente

În plus, Mocanu senior a fost scăpat și de plata prezumtivului prejudiciu, în jur de 5 miliarde lei vechi. Cauza se va muta în civil, în caz că va mai exista vreun proces – puțin probabil.

O consecință e că – dat fiind acum oficial statutul său de condamnat – Victor Mocanu are șanse mici de a mai reveni în politică, în caz că ar mai fi avut astfel de veleități.

Mici pierderi pentru Mocanu jr.

A doua urmare e că fiul său, Adrian Mocanu, va avea – mai mult sau mai puțin – de pierdut în plan politic.

Opozanții îl vor putea contra de acum cu formula ,,tu vorbești, mă, cu tatăl condamnat penal”, dar probabil că în timp se va trece și peste asta.

Există în România suficient electorat – unii spun că e chiar majoritar – de condiție intelectuală modestă și care nu pune preț pe astfel de chestiuni juridice. În plus, Mocanu va putea beneficia de acum de voturile celor care au avut ori au probleme cu legea. Vor putea vota cu încredere Mocanu – și ALDE – pentru că de acum e, oficial, unul de-al lor.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Decizie finală pentru Victor Mocanu în „Dosarul Maternitatea” + CONSECINȚE

  • Asta e ,prostii se imprumuta la banci cateva mii de euro si platesc ani de zile ,niste smecheri iau mita milioane de euro ,procese etc etc si iau ceva cu suspendare….!Mama ei democratie…!

  • Si cat au furat astia,!!! exact ca idolul lor Ion Vasile, ce a furat acest judet de l-a lasat in curu gol !!!, si au scapat bine merci, asta e tara de cacao, pai cum sa nu avem procurori si judecatori cu averi imense facute pe spaga si ne mai miram de ce plecam din tara, bine ca am emigrat la timp !!! platiti taxe si impozite pentru niste putregaiuri, niste gaunosi, niste neica nimeni.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.