Decizie grea pe umerii unui judecător de la Buzău
„În luna decembrie, voi veni în fața consilierilor locali cu o nouă organigramă a Primăriei Buzău”, a anunțat azi primarul C-tin Toma în timpul ședinței CLM Buzău.
Noua organigramă va fi cu aproximativ 169 de polițiști locali, de la pază, mai puțini.
Argumentele șefilor din Primăria Buzău sunt 1) cerința „un polițist la o mie de locuitori” – 129 pentru orașul Buzău (deși la ultimul referendum Buzăul a avut 108 mii, cifră oricum trasă de păr) – și 2) impunerea guvernamentală de reducere a posturilor (implicit, cu o nouă organigramă).
„Vom da primăria în judecată și vom câștiga din nou”
În ședința CLM Buzău de azi a participat și polițistul local Vasile Ene, lider de sindicat:
„Vom da Primăria în judecată, deja avocații noștri pregătesc acest demers, și vom câștiga din nou”
Decizie grea pe umerii unui judecator de la Buzău
Avocații celor 201 polițiști locali de la pază vor da în judecată Primăria Buzău.
Acțiunea cea mai importantă va fi cererea de suspendare a deciziei de concediere care trebuie judecată rapid, în timpul celor 20 de zile de preaviz.
De această hotărâre a judecătorului, dacă suspendă sau nu preavizul, depinde totul (în condițiile în care procesul, fond și apel, va dura câțiva ani. Decizia de la finalul procesului aproape că nici nu contează.
Dacă se suspendă preavizul, polițiștii locali vor rămâne alți câțiva ani angajați la stat. Dacă nu se suspendă, atunci localii vor fi concediați și nevoiți să se angajeze în alte părți, la privat.
De aceea, decizia judecătorului de la Buzău – care va judeca suspendarea preavizelor – este cea mai importantă în chestiunea polițiștilor locali de la pază.
Vor conta inclusiv relațiile personale pe care judecătorul desemnat le poate avea cu familiile celor 201 polițiști locali și, deloc de neglijat, inclusiv conexiunile avocaților (plătiți generos de cei 201 polițiști locali) cu cercul de judecători de la Buzău. Vă dați seama, e o speță cu bani mulți la mijloc, fiecare dintre polițiștii locali vizați de concediere e dispus să pună la bătaie câteva sute sau mii de lei în încercarea de a-și păstra serviciul la stat.
Citește și:
Veti castiga mielul,pomanagiilor!Legea e lege!Ati avut un judecator corupt ,altfel o luati in barba de la inceput!
Tereacă! Tereacă!
De unde 129 de locali, dacă Buzăul are vreo 108.000 de locuitori conform ultimului recensământ (în realitate sub 100.000)?
Dacă se ține cont de această cifră, înseamnă că toate posturile din administrația publică locală, dar și cele de senatori și deputați se vor raporta la 129.000 de locuitori. Din nou, suntem mințiți și păcăliți, pentru ca unii să aibe un serviciu la stat.
P.S. Ai zis că te interesezi de unde 129…
din nefericire are dreptate.
la cata coruptie e in randul bugetarilor si mai ales a magistratilor, vor primi decizie favorabila, mai ales ca judecatorii nu vor sa creeze precedent periculos, acela ca un bugetar sa poata fi dat afara si nu mentinut pe viata in sistem, precedent ce se poate folosi apoi impotriva lor cand va veni noua generatie la putere.
Sa intelegem ca o decizie a Guvernului nu mai poate fi aplicata deoarece Sindicatul politistilor locali ataca in instanta noua organigrama de functionare a Primariei . Cu alte cuvinte politistii locali sunt de neatins si vor fi in continuare peste limita legala de un politist local la mia de locuitori atat timp cat procesul nu este definitivat printro decizie a instantei .
Ceilalti angajati ai Primariei vor fi afectati dupa ce noua organigrama va fi aprobata iar unii care au o pregatire profesionala net superioara fata de politistii locali trebuie sa-si caute alt loc de munca iar politistii locali sunt de neatins . Trai pe vatrai nenica . Chiar suntem curiosi , in cazul in care trebuie sa fie dati afara cine va pleca si cine va ramane , pe ce criterii de selectie . Vor pleca cei care sunt si pensionari fiindca gura targului spune ca sunt politisti locali care sunt si beneficiari de pensii fie ele militare sau civile sau vor ramane cei care au studiile superioare facute la celebrele universitati X si O .
Eu nu stiu cum a aparut chestia asta, ca nu au nicio scoala, nimic, sunt niste indivizi fara studii. De unde au e competentele pentru a face legea intr-un oras?
Astia is fosti gardieni publici!Sa le dea probe fizice si de inteligenta ca scapa de ei!
La munca trantorilor ,nu va e rușine treceți la meseriile voastre, auzi 1000 de lei norma hrana ,trai tata ,haine,sporuri ,gata cu pomenile pe banii contribuabililor!
O țară cu legi, care te lasă perplex. Păi dacă scrie negru pe alb, că la un nr de locuitori, trebuie să ai un nr de locali, ce mama dracu’ tu ca judecător, să judeci? Ar trebui respinsă din start acțiunea și aplicată legea, este incredibil cum se pierd bani și timp, cu tot felul de interpretări aiuristice. Bine, dacă stăm și ne gândim, suntem în România, o țară în care cei care fac legile, nu le respectă, le dau azi și le prorogă mâine.
Solutia sigura si de neatacat in „justitie”? DESFIINTAREA serviciului si reinfiintarea sa, daca mai e cazul, cu numarul dorit de salariati (20, poate 30 MAXIMUM).
Aloooo, domnu Eneeee – mare lider de sindicatul lu’ peste prajit:
DE CE VA TINETI CU GHEARELE DE POSTURILE ALEA ??!!! Daca sunteti buni, veti fi buni si in alta parte, nu ?!
Aaaa, dar stati, voi sunteti doar niste putori pe bani buni, voi NU vreti sa mergeti in alta parte … :::)))
Te oftici ..Bv.Daca vrei sa vii sa ți dau și ție un pește treci pe la mine pupincurist micuț.Stai liniștit sa vezi cînd va luăm și vreo 8 miliarde din bugetul local..haaaa
E interesant de constatat ca, in timp ce parerile cu privire la primarul Toma sunt impartite printre utilizatorii acestui site, exista aproape unanimitate cu privire la inutilitatea si dorinta de desfiintare a serviciului politiei locale Buzau. Poate ca n-ar fi o idee rea, pana la urma. Mai trebuie cineva cu „big cojones” care sa aiba curajul sa faca acest pas.
Legea spune MAXIM 1 gardian la 1.000 de locuitori, MINIM niciunul!
Eu susțin ultima variantă!
Tov. gardian Ene care este și DJ vrea să aibe și un serviciu călduț. Vine obosit la serviciu, la tura de noapte, și pleacă odihnit.
Toți gardienii ar trebui dați afară, nu avem nevoie de ei. Când sun la 112 vin polițiștii adevărați, nu acești impostori care se cred polițiști, dar nu sunt.
Faceți economie, d-le Toma!
Oradea are vreo 70 de gardieni locali la o populație de vreo 200.000 de locuitori.
Buzăul are vreo 350 de gardieni locali la o populație de vreo 100.000 de locuitori.
Ce încasări are la bugetul local Oradea și ce încasări are Buzăul? Nici nu se compară.
Bolojan a făcut curățenie la Primăria Oradea, nu doar la gardienii publici. Primăria are mai puțini angajați, sunt mai pregătiți, mai bine plătiți, mai eficienți. Mașinile de serviciu sunt puține și au sistem GPS de monitorizare. La fel a procedat Bolojan și la consiliul județean. Banii rezultați din reducerea cheltuielilor au mers în investiții în sistemul medical, în cel de învățământ, dar și în infrastructură.
Domnule reporter, cred că acum ar fi un moment bun. Lansați un sondaj on-line cu întrebarea: Doriți desființarea poliției locale la nivelul municipiului Buzău, și două răspunsuri: DA. NU.
De ce trebuie să existe această direcție de locali în cadrul primăriei? Ca să aibe unii serviciu? Nu le văd niciun rost!
Sustin asa ceva!
Cine a inventat poliția locală? De ce?
Cert este că unora dintre primari le convine să existe așa ceva, au și ei poliția lor, pe banii tuturor.
O structură inutilă, care doar consumă bani, fără nicio utilitate pentru cetățeni.
Localii buzoieni sunt, în mare parte, foști gardieni publici, fără nicio școală în domeniu înainte de încadrarea în sistem, cu liceul făcut la seral, cu facultate la X și O, cu 3 luni de curs făcut din banii primăriei (ai noștri) într-una din unitățile de învățământ ale MAI după încadrarea în sistem și, cel mai important, angajați fără niciun concurs sau prin concursuri aranjate. Sunt lipsiți de pregătire, de educație, în special cei de la pază.
Cine a inventat poliția locală ? Psd și boșcodeală a profitat din plin dar ironia sorții, fac ca tot un psd-ist vrea să scape de ei și nu poate. Chiar dacă un psd-ist vrea să facă curat, nu poate tot din cauza psd-iștilor care au legiferat legi paranormale și noi tot continuăm să votăm aiurea pentru un mic și-o bere, o găleata, o mărire de salariu sau de pensie fără să vedem că a doua zi creste euro și implicit costul vieții. De aceea cred că trebuie votat Omul individual, care face treabă indiferent din de partid face parte și nu la grămadă de pe o listă electorală.
https://smartpolls.co.uk/p/49106
Sondaj pe tema desfiintarii politiei locale cu rezultate vizibile public.
Hai sa aflam ce parere are „poporul”.
Hai, Buzau, nu te sfii, spune-ti parerea.
Nu exista raspunsuri gresite, exista doar raspunsuri care pot aduce schimbarea in bine.
Felicitări pentru sondaj!
VAD CA AICI MULTI DAU CU PAREREA , GARDIENII CE VOE SA FIE DATI AFARA SUNT CEI DE LA PAZA , DUPA ASTA CINE V A PAZII SCOLILE SI ALTE OBIECTIVE ?????? ATI GHICIT ,FIRMELE DE PAZA CARE LUCREAZA GRATIS ????? NU ,,,,,, FIRMELE CUI ??????????????????????????????????????
Nu este nevoie de pază umană pe timpul nopții decât, eventual, acolo unde există internat pentru elevi. În rest, sisteme video de monitorizare și sisteme de alarmă. La declanșarea alarmei pot interveni localii care se plimbă aiurea prin oraș cu mașinile de serviciu.
Afară cu trântorii!
Viorel, gardianul lu’ pește prăjit!
La muncă, nu la întins mâna.
Măi Viorele! Cine păzește școlile și alte obiective din comunele din țară, unele dintre ele poate cât aproape un sfert din Buzău? Eu te-aș pune pe tine să păzești, de exemplu, nu o școală (dormind într-o gheretă), ci școlile dintr-un întreg cartier al Buzăului, prin patrulare neîntreruptă de la o școală la alta! Asta este eventual eficiența, dacă ai auzit de ea!
Școlile au finanțare de la Ministerul Educației. Se gospodăresc singure. Dacă consideră că au nevoie de pază atunci s-o facă din bugetul lor.
Am cunoscut un olandez căruia îi intraseră hoți în locuință în trei rânduri. Casa nu are gard și nici broască care se încuie la ușă. L-am întrebat de ce nu-și pune măcar o broască cu cheie. Mi-a răspuns că nu are de gând să-și schimbe modul de viață indiferent de câți hoți îi vor călca prin locuință.
Furturile s-ar diminua substanțial dacă hoții n-ar putea să valorifice bunurile furate. Dacă nu s-ar pune boticurile la „chilipiruri”, la bunuri care nu au acte de proveniență. Asta ar fi o dovadă de civilizație! Încă există țări pe glob care taie o mâna pentru furturi repetate dar sunt considerate de occidentul colectiv ca dictaturi odioase…
Nenea Ene care doarme în izmene se teme că va rămâne fără locul călduț de serviciu.
Ce beneficii aduc acești gardieni? Niciunul!
Ia zi măi fraierica că acum cînd am blocat încă odată organigrama Primărie tot in instanță nu mai comentezi.Asa cum dorm în izmene l-am făcut la dinți pe Tomiță al vostru…haaaaa…huoooooo
CRED CA VIOREL E POLITIST COMUNITAR SI ESTE SPERIAT CA V A LUCRA PE SALARIU MINIM PE ECONOMIE SI SE DUCE NORMA DE HRANA