DECIZIE IMPORTANTĂ. „Nu voi mai da bani pentru asta!”. Sunteți de acord cu primarul ?


C-tin Toma a fost întrebat azi de un reporter dacă Primăria Buzău va face rapid un împrumut de câteva milioane de euro pentru a subvenționa și în această iarnă căldura pentru buzoienii branșați la RAM.

Subvenția la căldură ar însemna 7-8 milioane de euro pe an, în condițiile în care campania de asfaltare de anul trecut (aproximativ 60 de străzi) a costat în jur de 5 milioane de euro.

„Adică să iau banii de la asfaltări și să-i bag în subvenția la căldură ? Nu voi face asta. Am venit ca primar să dezvolt Buzăul nu să-l îngrop. Din cele zece mii de locuințe care sunt în continuare la RAM doar cinci-șase sute de proprietari au cu adevărat probleme în a-și plăti facturile. Restul își pot permite fie să-și monteze centrale, fie să achite prețul real al gigacaloriei. Nu putem da subvenții otova și la sărac și la bogat. Poate că se vor supăra unii pe mine, îmi asum. Îmi pare rău, dar RAM-ul din cauza datoriilor istorice are viitorul compromis. Că nu va pica acum, nici la anul, dar până la urmă va pica. Eu nu-mi permit să cheltui banii buzoienilor pe un cal mort”, a spus azi primarul.

Toma are o viziune diferită a administrării orașului față de fostul primar.

În mandatul lui Boșcodeală majoritatea bugetului Primăriei Buzău mergea către subvenția la căldură (RAM) și la transport (Trans-Bus), plus salarii.

Pentru investiții mai rămâneau – firesc – puțini bani, motiv pentru care străzile și trotuarele din oraș au fost lăsate de izbeliște sau, cel mult, peticite.

Noul primar a desființat maxi taxi pentru ca banii din bilete și abonamente să ajungă la Trans-Bus (și să nu mai fie nevoie de subvenționarea sa), nu a mai plătit subvenția la căldură (în ultimii doi ani banii au venit de la guvern) și a încercat – fără succes – să reducă organigrama primăriei prin disponibilizarea celor 300 de polițiști locali de la pază.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Vineri s-a votat, ieri s-a frezat, de mâine se asfaltează. Iată unde!  CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

22 de comentarii la „DECIZIE IMPORTANTĂ. „Nu voi mai da bani pentru asta!”. Sunteți de acord cu primarul ?

 • În sfârșit o măsură care aștepta de prea mulți ani. Erau unii care nu plăteau deloc la căldură și îți râdeau în față.

 • Au fost asfaltate 60 de strazi in 2017 ? Le-a numarat ca in opera lui Caragiale ; tot asa se numara strazile asfaltate in 2018 ( mici alei pe post de strazi,nerefacere trotuare etc)

 • Da strazi de 50 m lungime . (Aerodromul)

 • Pt .detractori!Liniste!Ce-a facut omul asta in doi ani ,n-a facut Boscodeala in 24!Asa ca liniste!Si nu-s psd-ist ,dar sunt obiectiv!

 • Andreea și Paul, cumva vă pare rău că nu va mai subvenționează primarul căldura la iarnă și trebuie sa faceți împrumut la bancă să vă plătiți întreținerea? Nasol. Dar ălora cu centrale le-a dat cineva vreun leuț de când sunt debranșați? Dimpotrivă, li s-au pus tot felul de oprelisti și de bețe în roate, doar, doar i-or face să renunțe, în timp ce alții, chiar și cu posibilități, huzureau pe banii lor. Lăsați edilii să-și facă treaba, sa pună mâna și sa ridice orașul asta din mocirla în care l-au scufundat ce de dinaintea lor!

 • Terminati cu laudele aduse primarului, era de datoria lui sa faca asfaltate doar de aceia in campanie a promis, stati linistiti ca a intrat comisioane grase in buzunarul sau . Normal ca Boscodeala nemaifiind primar toata lumea il idolatrizeaza pe Toma, uitând de lucrurile bune pe care le-a făcut !

 • Mi se pare o hotărâre înțeleaptă!Tot înainte,domnule primar!

 • Chiar esti Gogu-ta bai fratioare!Ce dracu a facut bun Boscodeala ???Zi -mi ceva concret!

 • Strazi mici sau mari, macar a turnat ceva pe toata lungimea strazii. Aici trebuie sa ii dam credit.
  Boscodeala umplea in fiecare an jumatate din gropile de pe aceleasi strazi si cheltuia mai multi bani… ce de milioane au sifonat Bosco cu Burada… de unde credeti ca se plimba fiul lui Burada cu Ferrari si intretinea toate curvele asistente TV? Din munca lui, care saracul n-a muncit nici o zi, doar a cheltuit milioanele furate de tacsu.

  Cartiere precum Dorobanti 1, Dorobanti 2, Brosteni, Simileasca sunt pe cale sa devina cartiere asfaltate complet. Cartiere care au fost uitate de Boscodeala, cred ca in Dorobanti 2 de la moartea lui Ceausescu nici o strada de acolo nu a primit asfalt. In schimb asfalta strazile pe care aveau case nomenclaturistii de partid cu care fura milioane.

  Cat despre subventie foarte bine ca se taie, ar trebui a pe langa taierea subventiei de la gicacalorie sa se taie si subventia suplimentara prin care primaria subventioneaza facturile cu pana la 90% ale cetatenilor ce isi depun dosarele.

 • Pt Gheorghe – vreau sa îți aduc la cunoștință că am centrala și am întâmpinat foarte mari greutăți cu vecini și după cu autoritățile locale. Răul probabil că nu a fost prin alte state sa vadă ce face poate face , frate pt secolul 21 asfaltul nu reprezintă nimic ,întrebarea mea este daca boscodeala nu a făcut nimic dc a fost ales ? Eu nu înțeleg ? Eu am fost plecat nu am am fost o perioada buna aici dar dc a fost ales daca nu sa făcut nimic? Fără supărare sau alte aspecte având conotații politice ?

 • Chiar daca am centrala termica acum trebuie găsită o soluție și pt ceilalți deoarece și noi care avem centrale acum am fost la început branșați la RAM ,totuși trebuie sa fim solidari și cu celilalti multi dintre trebuie ei poate chiar nu își poate permite acum o astfel de investiție . Eu va intreb pe voi ,inca odata fără conotații politice Toma dc nu a avut curajul in campania electorală sa spună bai fraților bransativa la centrale termice proprii că eu nu mai dau nici un ban sau mă rog nu punem sa va mai susținem suventia aia nenorocita . Sau hai să găsim o alternativa sa facem ceva nu în prag de iarnă tai tot nu mă interesează .

 • S-a plecat prost de la început. Trebuiau să subvenționeze achizitionarea centralelor de bloc și nu de apartament . Acum ar fi fost bine și Ram-ul dispărea demult. Poate de-acum înainte se vor gândi dar e cam târziu, deja sunt prea mulți cu centrale de apartament

 • nu trebuie subv caldura ca pe urma se invata asa si in urmatorii aniii zic si anul viitor lasa ca nemai da subventie sunt cite 2 apart pe scara cu sist centralizat si cei cu centrale trebuie sa suporte niste cheltuieli ptr tevie care trec prin apartamente deci locatarii ii subventioneaza pe cei care au sist centralizat si rid de noi ca prostiii cum noi am facut sacrificiii ptr a monta centrala pot face si ei noua nu ne a dat nimeni nimica am facut imprumuturii si mai platim si parti comune la subsol

 • Atentie!!!!! Boscodeala inca vindeeee!!!!!

 • Asa este, si debransat daca esti platesti la RAM factura lunara ce reprezinta chiar si peste 10% din factura celui ce are incalzire de la RAM desi pe la tine prin casa nu trec tevi si nicaieri in bloc nu exista o teava sau un calorifer in spatiile commune (casa scarii).

  Cum e posibil asa ceva nu stiu, cum e posibil ca inclusiv cineva care nu are nici o teava care trece prin casa, nu are nici un vecin cu care are perete comun conectat la RAM, nu are nici o teava sau un calorifer care sa fie pe casa scarii sa plateasca factura ce reprezinta chiar si peste 10% din factura celui ce e conectat la RAM si are calorifere si de 2 metri in camera?

  Pentru o mana de nemernici care desi isi permit refuza sa bage centrala si sa plateasca facturile reale de incalzire deoarece s-au invatat cu pomana primariei si statului restul locatarilor platesc facturi la RAM nejustificat de mari fara sa beneficieze de ceva.

 • Nu va rezolva mare lucru prin nesubventionarea pretului gicacaloriei deoarece incalzirea e dublu subventionata cum spunea si cel de mai sus.
  O data e subventionata la pretul gigacaloriei si o data la pretul facturii.

  De exemplu daca anul trecut primaria subventiona gigacaloria si venea factura de 300 lei, omul platea chiar 30 de lei in urma subventiei la facturi care ajunge la 90% iar Primaria diferenta de 270 lei.
  Anul asta daca aceluiasi om ii vine factura de 600 lei omul va plati 60 lei in urma subventiei la facturi iar Primaria diferenta de 540 lei.

  Deci in final tot statul va plati grosul facturii si nu va face cine stie ce economie, doar ca nu mai fac dubla subventionare (gigacalorie + factura) si vor aplica subventia direct la factura. Dar in final tot acolo ajunge ca si cheltuieli.
  Va ramane aceeasi pomana.

 • Oi tâmpite !!! :))))) Behaiți la lună !!!

 • Mai avem doar doi ani cu Toma, apoi scapam. Nu vor scapa batranii pe care Toma o sa-i bage in mormant, pentru ca nu vor avea bani de incalzire.

 • De trei ori DA !!!
  Da Da Da !!!

 • Gogule, vezi de pomanagii tai de politisti locali, care ne mananca 4.000.000 Eur pe an. Psstttt….

 • Domnule Toma io sint în Spania de 19 ani și acum 6 ani Mama mea a decedat am fost la RAM sa fac cerere de debranșare pentru ca în apartamentul mamei mele nu sta nimeni.Nu au vrut sa mă debranșeze și datoriile cresc cu penalități . Primăria trebuie sa ajute persoanele care nu pot sa își permită o centrala termica și atunci RAM va dispărea. Nu văd de ce trebuie sa plătesc sume colosale pentru caldura cind nu o folosesc și sint amenințată cu dare în judecata și executare silita. Si cu Asociațiile de locatari la fel plătesc o persoana dar acolo nu sta nimeni. cind a trebuit sa se izoleze acoperișul mamei mele ia spus ca e propietară și trebuie sa plătească ea tot. a trebuit sa platim o firma care a făcut treaba de mintuiala și a luat o gramada de bani.Vorbesc de Asociația din MICRO 3 acolo angajați iau bani degeaba și nici nu rezolva nimic.Am fost sa vorbesc sa se facă sedinta și au trecut 4 ani încă nu am auzit sa se fi făcut sedinta pentru ca în Strada -FRASINET bloc C 14 Micro 3 au blocat usa de incendiu, au modificat intrarea de la un apartament, multe alte nereguli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.