Decizie importantă privitoare la spațiile verzi de lângă blocuri. Iată ce condiții pune primăria!

Undă verde dinspre primărie pentru buzoienii care doresc să aibă spații verzi/grădini îngrijite ori chiar încântătoare împrejurul blocurilor.

„Când am venit la primărie am promis că în cei patru ani de mandat voi schimba mult în bine imaginea acestui oraș. Dacă străzile și trotuarele cad în sarcina municipalității, iar turnarea de asfalt e una din prioritățile mele, mi-am dat seama că este imposibil să înfrumusețăm sutele de spații verzi din jurul blocurilor. Nu avem suficienți angajați pentru așa ceva, salariații Urbis ocupându-se în general de parcurile din municipiu. De aceea am decis să oferim gratuit aceste grădini și grădinițe locatarilor care au dorința, priceperea și timpul necesar pentru a le înfrumuseța. Noi le oferim gratuit, iar proprietarii, asociațiile de proprietari ori firmele din vecinătate vor avea obligația de a le întreține și înfrumuseța”, a anunțat primarul.

Proiectul de hotărâre de Consiliu Local este în dezbatere publică iar cei interesați pot propune modificări până spre sfârșitul lunii octombrie când regulamentul privitor la spațiile verzi va fi votat.

Acum, rămâne de văzut, dacă vor exista locatari interesați să ia în îngrijire grădinițele de lângă bloc.

Iată, ce condiții pune municipalitatea:

a) colectarea gunoiului (deşeuri menajere, hârtii, ambalaje etc.) cu o frecvenţă suficientă pentru a asigura o stare permanentă de curăţenie;
b) întreţinerea gazonului în perioada aprilie-octombrie; cel puţin o trecere/săptămână, în funcţie de condiţiile climatice şi gradul de dezvoltare a vegetaţiei;
c) greblarea frunzelor şi crengilor în perioada noiembrie-decembrie, cel puţin o trecere pe lună;
d) lucrări de plantare a materialului dendrologic în campania de plantări din primăvară (15 martie-15 aprilie) şi toamnă (15 octombrie-15 noiembrie), numai după obţinerea avizului arhitectului peisagist, prin intermediul serviciului de gospodărire comunală din cadrul Primăriei;
e) udarea materialului dendrologic plantat : 2 interventii /saptamana in perioada aprilie-mai si luna septembrie si 3 interventii/saptamana in perioada iunie-august.
f) lucrări de tuns gard viu, executate în perioada mai-septembrie, o tundere pe lună. Gardurile vii vor fi conduse prin tundere pana la înălţimea de maximum 1,00 m;

Citește și articolul: Dacă Toma le face și p-astea patru anul ăsta… jos pălăria!

Textul proiectului de hotărâre poate fi consultat mai jos (click pe săgeată pentru a trece la pagina următoare).

ProiectHCL_Regulament_spatii_verzi

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Decizie importantă privitoare la spațiile verzi de lângă blocuri. Iată ce condiții pune primăria!

  • Eu sunt de acord .Dar as vrea sa intreb de unde apa de udare.Cine o suporta si cine taie copacii pentru a nu mai avea umbra.Pentru demararea acestor gradini Primaria le va amenaja si le va da in ingrijire pentru ca e nevoie de mult pamant.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.