Decizie în privința porcilor din comună. Iată ultimele informații


„Aproape toți cei care au avut porc l-au tăiat deja. Toată noaptea s-a auzit guițatul porcilor în sat. Toți vecinii pe care-i cunosc i-au tăiat. Vă dați seama sunt, adică erau, porci sănătoși. Oamenii s-au temut că vor veni dimineața să-i eutanasieze cei de la DSV, așa că i-au tăiat ei înainte. Dacă vor veni acum să-i omoare, nu prea vor mai avea pe cine”, ne-a declarat un gospodar din Puiești.

Totuși, în ședința din această dimineață a Comitetului pentru Situații de Urgență nu s-a luat decizia eutanasierii tuturor porcilor din sat.

În schimb, efective importante de medici veterinari au fost trimiși în sat pentru a face un recensământ la zi al suinelor, dar și pentru a le verifica starea de sănătate.

În paralel se face și o anchetă epidemiologică pentru a se descoperi cum a pătruns virusul în comuna buzoiană aflată la zece kilometri de Rm. Sărat.

În Puieștii de Jos, în dreptul fermei unde s-a confirmat virusul pestei porcine s-au instalat trei filtre auto și pietonale.

Întreaga fermă a fost dezinfectată, speranța autorităților fiind că virusul n-a apucat să iasă din incintă.

Peste 90 de porci deja sacrificați

Reamintim evenimentele de ieri. Doi porci au fost găsiți morți de dimineață, în ferma înființată în locul fostului CAP. Alți doi porci cu semne de boală au fost sacrificați ulterior. Întrucât la autopsie s-a evidențiat existența urmelor pestei pe rinichii și ficatul lor, s-a decis sacrificarea tuturor porcilor din fermă. 14 scroafe și 76 de purceluși. Pe seară au venit rezultatele de laborator care au confirmat existența pestei porcine la Puiești.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Se rezolvă și la Buzău. Anunț al managerului spitalului CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.