Decizie luată azi la Hasdeu în cazul Banu – profa’ de desen – elevul problemă

Ar trebui să fie sfârșitul scandalului de la Hasdeu, care a produs în ultimele luni prejudicii de imagine celui mai bun liceu din județul Buzău.

Astăzi, în Consiliul Profesoral s-a decis acordarea notei 10 la purtare pe semestrul doi elevului Andrei Voicu.

Aceasta înseamnă că „elevul-problemă” a promovat în clasa a douăsprezecea cu media generală 6 la purtare: 2 (semestrul 1) + 10 (semestrul 2) împărțit la 2 = 6. Nu are nicio corigență.

În aceste condiții, disputa în justiție pentru nota din primul semestru devine mai puțin importantă. Foarte probabil, nota 2 va fi anulată și la apel, după ce s-a întâmplat deja pe fond la Tribunalul Buzău.

Concluzii:

1Elevul să aibă grijă în clasa a douăsprezecea să nu mai dea motive profesorilor să se plângă de gesturile/atitudinea sa (cercel în ureche, tricou cu un craniu imprimat etc.), dar să-și păstreze „tupeul” de a critica inclusiv public profesorii care o iau pe arătură.

2Conducerea colegiului să vegheze la disciplina elevilor, dar fără a mai lua decizii pripite, exagerate, la nervi și ambâț.

3Profesorii să aibă curajul de a cenzura propunerile pripite propuse de conducere/alți profesori exaltați

4Elevii să cunoască această posibilitate și să aibă curajul de a apela la instanță atunci când consideră că au fost nedreptățiți

5Cadrele didactice să aibă grijă de ce zic și ce fac în public. Trebuie să aibă o conduită exemplară. Atenție, o greșeală poate distruge o carieră!

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

14 comentarii la „Decizie luată azi la Hasdeu în cazul Banu – profa’ de desen – elevul problemă

 • 6. Conducerea liceului trebuie sa își dea demisia!
  Banu și Țepeluș trebuie să plece din fruntea acestui colegiu de prestigiu. Din cauza lor s-a ajuns în această situație neplăcută.
  Colegiul are mulți profesori de valoare care să le ia locul.

  P.S. Țepeluș, nu mai intra cu mașina personală în curtea colegiului! Nu este proprietatea ta ori a celor care te-au pus fără niciun merit director adjunct.

 • Daca la Hasdeu elevul a reusit sa promoveze, la Liceul din Berca un elev nu a avut acelasi noroc. Dupa ce in primul semestru i s-a dat nota 4 la purtare, astazi a primit pe semestrul al doilea fix nota 7 la purtare. Nici 8 si nici 6, exact cit ii trebuia ca sa ramana repetent.(11: 2 = 5,50).Mai pot face parintii ceva in acest caz?

 • Dacă au argumente si considera ca s-a gresit, pot părinții să recurgă la justitie. Dar daca pustiul e un golan, iar faptele comise indibitabile nu va avea succes.

 • Nu mai încurajați derbedeii nici din Berca nici din Hașdeu !

 • Pentru ” O doamna ” se face contestetie la directorul liceului in termen de 5 zile

 • Si eu credeam ca au fost dati afara protagonistii….Totusi traim in Romanica!Spor la treaba TOVARASI!…Traiasca si infloreasca scumpul nostru partid!

 • Directorii Banu / Tepelus si demisia… Hmmm… Ne trateaza cu degetul mijlociu in sinea lor cand le cerem asa ceva! Gestul aratarii degetului mijlociu fiind dealtfel caracteristic pentru Tepelus inclusiv la clase, in fata copiilor, dupa cum am aflat cu stupoare dintr -un comentariu la un articol anterior!…… Aroganta si nesimtire maxima manifestata si asupra presei si a intregii opinii publice, prin gestul laş si suspect de a inchide telefoanele si de a nu sufla o declaratie, dupa cum astepta toata lumea, imediat ce sentinta Tribunalului a demonstrat oficial ca se fac VINOVATI.!
  Si stiti de ce isi permit sa ne tot arate degetul mijlociu (la figurat si la propriu), pana si PRESEI (care, dupa cum stim, e ,,CAINELE DE PAZA” al democratiei)??????
  Pentru ca ei sunt mari consilieri locali PSD (unul fost, celalalt actual), pilosii lui peste prajit, protejatii partidului!
  Au senzatia ca ,,fac ce vor” (dupa cum asta i-a si replicat-o Banu bietului baiat atunci cand s-a dus sa stea omeneste de vorba cu el) si ca nimeni nu le poate face nimic!
  ,,Si ce daca se agita presa, lasa ca ii matrasim si-i ignoram noi si pe maimutoii astia care iau apararea unui derbedeu (sic!), iar noi o sa lancezim in continuare linistiti cu cururile grase pe fotoliile de directori”, gandesc dansii…

 • Pai, baiatul vrea sa dea la Academia de Politie, din cate am inteles….. Dar cu media 6 la purtare, intr -unul din anii de liceu, nu are sanse!…… Si ce ne facem cu UMILIREA PUBLICA, JIGNIRILE si DENIGRARILE care i -au fost aduse, lui si mamei sale, de catre conducerea liceului???…… Pe directorii Banu si Tepelus cine si cum ii sanctioneaza???….. Doar e atata lume care ii condamna, cerandu-le si demisia, dupa cum ar fi si firesc sa si -o dea!…….
  Plus ca sunt pasibili sa ii plateasca acestui copil niste despagubiri cat mai piperate!… Legea e lege pentru toata lumea, iar cine o incalca, sa plateasca!

 • @Doamna N
  Elevul nu este chiar in situatia pe care doriti dumneavoastra sa o subliniati. Sau poate chiar aveti aceasta convingere. Informati-va din mai multe surse, chiar si la colegi.

 • Banu să plece acasă, la pensie, iar Țepeluș să plece la PSD, la lipit afișe.
  Au făcut de râs acest liceu de prestigiu. Totuși, prestigiu este dat de unii dintre profesori și elevi, care au vrut mai mult și nu s-au limitat doar la programa școlară.

 • Ptr.Doamna N, da are media acum 6 la purtare.dar daca liceul pierde si la recurs.se schimba media la purtare.v a avea 10 la purtare.iar despre despagubiri.se va deschide alta actiune in judecata.iar cei care descrie activitatea lui Tepelus ar trebui sa fie vizibila.sa fie comentariul facut la postarea articolului pe facebook.aici nu se vede descrierea comportamentului lui Tepelus .

 • Catre „Anonim”….. Da, domnule, sa -i dea 10 la purtare, atat pe semestrul II, cat si pe primul… Ca doar n -a facut nimic baiatul….. A DEMONSTRAT CLAR INSTANTA DE JUDECATA !……
  E un copil foarte bun, a castigat atatea diplome, si isi doreste si el sa ajunga cineva in viata….. Mama lui, saraca, doar ea stie prin cate sacrificii a trecut!………….
  SA FIE PEDEPSITI directorii Hasdeului si cu pitipoanca aia a lor de desen, ca vedeti bine ce au fost in stare sa faca!……. Sa nenoroceasca un copil nevinovat!

 • Băiatul asta vrea la ‘Academia de Politie’? Ha,ha,ha! Avem inca destui ‘militieni’,asa ca sansele lui de reusita sunt in mod evident ZERO.Poate il face Tatoiu ‘vedeta’ pe la mizeriile alea de ‘posturi TV’ pe unde isi da ea cu parerea.

 • Va multumim pentru ideea cu contestatia pentru elevul de la Berca. Astazi au venit de la Inspectorat in ancheta. Asteptam raspunsul care speram sa fie de partea elevului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.