Decizie luată vineri la Frankfurt în privința Buzăului

E o premieră pentru orașul Buzău. A fost luat în calcul de Fitch, celebră agenție de rating la nivel mondială (alături de Moody’s și Standard & Poor’s).

Experții în economie ai Fitch reuniți vineri la Frankfurt au analizat documentația depusă și au dat Buzăului nota BBB- (CLICK AICI pt. documentul oficial)

„E cea mai bună cotație posibilă din România! Suntem la nivelul Oradei și a Bucureștiului”, s-a bucurat primarul Toma la aflarea veștii.

Cotația Fitch Ratings servește oamenilor de afaceri (străini) atunci când analizează riscurile de a investi în anumite orașe/țări, dar și orașului Buzău în caz că dorește să se împrumute (la dobânzi convenabile).

„Fitch evaluează profilul de risc al Buzăului la un nivel mediu redus, reflectând o combinaţie între patru factori cheie evaluaţi la nivel mediu şi doi factori la un nivel mai slab. Evaluările reflectă opinia Fitch potrivit căreia performanța de exploatare și datoriile Buzăului vor rămâne sănătoase în contextul mediului macroeconomic românesc”, e concluzia documentului remis presei de experții Fitch.

Alte concluzii

*Robustetea veniturilor din Buzău e la nivel mediu, având în vedere sursele de venituri stabile ale orașului, cu perspective de creștere a veniturilor, în conformitate cu creșterea reală a PIB-ului național.

*Impozitele locale, determinate în principal de impozitele pe proprietate, cuprind aproximativ 21% din veniturile totale și sunt mai volatile. Cu toate acestea, în urma îmbunătățirilor în evaluarea proprietăților și a ratelor de colectare îmbunătățite, acestea au crescut constant în ultimii ani. Baza de impozitare a Buzăului este diversificată fără riscuri de concentrare.

*Fitch evaluează ajustarea veniturilor ca fiind mai slabă, deoarece capacitatea Buzăului de a genera venituri suplimentare este limitată. Acest lucru este în conformitate cu evaluarea noastră pentru toate celelalte orașe românești cotate de Fitch, întrucât ratele de impozitare sunt stabilite de guvernul central, ceea ce limitează semnificativ flexibilitatea orașelor în ajustarea impozitelor.

*Orașul Buzău nu are suficientă flexibilitate pentru a reduce costurile, deoarece costurile de personal cuprind în medie 45% din cheltuielile de exploatare ale orașului și ne așteptăm ca cheltuielile de personal să fie peste 30% în perioada de prognoză.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau
loading...

Un comentariu la „Decizie luată vineri la Frankfurt în privința Buzăului

  • Construiti un combinat regional de reciclare a deseurilor menajere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.