Deja se vede pe Unirii PISTA SPECIALĂ pentru autobuze

Reporterul buzoienii.ro a fotografiat în această seară pe Bd. Unirii ceea ce va fi pista specială pentru autobuze.

Facilitate pentru transportul în comun: pistă dedicată pentru autobuze

Pentru asta a dat Uniunea Europeană banii (18 mil. €) către orașul Buzău. Ca pe Unirii, Transilvaniei și Industriilor să se facă piste speciale de autobuz (și, acolo unde s-a putut, culoare dedicate bicicliștilor).

SCOPUL URMĂRIT: un număr cât mai mare de buzoieni să renunțe la autoturismele personale în favoarea transportului în comun.

Deja, în ultimele săptămâni, după scumpirea combustibililor, directorul Trans Bus Buzău i-a spus reporterului buzoienii.ro că a crescut numărul călătorilor și cuantumul încasărilor.

Peste două luni, când va fi gata și Bd. Unirii, Trans Bus va scoate pe traseu și electricele
Autobuzele vor fi favorizate în trafic și de semafoare! Se va ajunge ca mersul cu autobuzul să fie și mai rapid și mai ieftin!
Lângă pista pentru autobuze (vezi foto mai sus) va fi un spațiu verde cu lățime de 1,5 m

Citește:

loading...

12 comentarii la „Deja se vede pe Unirii PISTA SPECIALĂ pentru autobuze

 • Care banda pentru autobuze pe transilvaniei????? Vopseaua aia „bus”? Aia e banda? Asa va fi si pe unirii, doar sa le luam banii la fraierii astia de la uniune…

 • E logic sa nu fie nici mai rapid nici mai ieftin nici mai nepoluant transportul in comun. Cu banda unica pe doua strazi dintr-un oras nu ai cum. Traseul lui 7, de ex, sau oricare altul, cati metri din Unirii sau Transilvaniei parcurge si ce se intampla cand se intra pe alte strazi? Se intampla ca iar vor fi intarzieri, aglomerari de cate 3-4 autobuze in statie iar toate astea duc la> POLUARE. Asadar, masina acasa nu o lasa el newyorkezul, daramite buzoianul, mai ales in oborul de animale ca asa s-a gandit entitatea suprema Toma. Tati, doar la colhoz era unul care ce-i soptea ibovnica si tziitorii noaptea el aplica tuturor ziua ca pe o mantra salvatoare. De obicei ala era si prostul satului, pentru ca in varf a fost si va fi nevoie de marionete. Pacat, ar fi putut sa lase ceva serios in urma lui dl primar.
  Ca nu va fi asa cum se scrie aici si nici cum dorim cu totii se vede si in orasele mari ale tarii, care deja au acest transport „modern” si, exact, degeaba. Dle Toma, un primar destept nu se incapataneaza sa faca trotuar pe unde da bine pe planse ci pe acolo pe unde deja cetatenii au batut deja cararea. A, daca esti geniu, ii determini cu masuri apreciative, nu de PEDEAPSA (mergi cu bicicleta, lasa masina in camp, nu fa aia, drege aia!), si atragi cararea putin mai la dreapta sau la stanga, dar atat. Nu e cazul la noi.

 • Ăsta-i un lucru bun! Când s-or transforma minunățiile alea helectrice în torțe mai ceva ca katiușele lui Putinică, cum s-a întâmplat în Orașul Stalin, măcar sunt pe centrul carosabilului și nu se împrăștie văpaia și la alte bunuri! Colebanul a tras deja flota pi driapta. Slava Greta Trotineta!

 • Nu imi vine sa cred ca exista oameni nemultumiti de ceea ce se face in Buzau. Incredibil cum unii vor sa traiasca in troaca simuland dorinta de a fi principiali si corecti.
  Degeaba te chinuiesti sa dai ciocolata unora, o arunca si sug la staniol.

 • apropo , piata dacia e cam neclintita vizavi de lucrari … ceva nou pe frontul pietii ?

 • Boom shake the room …………. tu crezi ca e normal ce se face ??? , adica doua benzi centrale de autobuz care o mare parte din timp vor sta goale ??????????? a facut cineva vreun studiu in acest sens ????? NU . Facand aceste benzi de autobuz vor fi nevoie si de scuaruri pe centru pentru asteptare ,deci treceri de pietoni in plus asta insemnand incetinirea traficului ramas pe doua benzi . De ce nu s-au facut aceste benzi pe prima banda nu inteleg ,si mai vad ca nu intereseaza pe nimeni unde vor parca masinile de pe Unirii in contextul in care chiar in momentul de fata eu nu am apucat loc de parcare in zona la fostului Cuptor de Aur .Domnule Tereaca poate ii puneti intrebarile astea Domnului Primar , sunt tare curios de raspuns .

 • Boom shake the room cum se vede ca nu ai depasit limitele judetului in ultimii 10 ani

 • redactia, sunteti prea partinitor in aprobarea comentariilor …

 • Felicitări, Domnule Primar! Nu am votat niciodată PSD-ul și nu îl voi vota, NICIODATĂ! Cu o singură excepție, Domnule Primar: Pe DUMNEAVOASTRĂ! PSD-ul este cu pomenile, nu cu construcțiile! ,,Dreapta construiește, aduce plus-valoare și în consecință, DEZVOLTARE. …Ce naiba ,,căutați”, la PSD?! CE A COSTRUIT PSD-ul, ceva, în 32 de ani?! Când mi-amintesc de Boșcodeală, mă apucă, toate! Dumneavoastră prin tot ceea ce faceți (și faceți bine!), sunteți ,,DE DREAPTA”! ADICĂ CONSTRUIȚI! Aduceți plus-valoare și ca urmare, dezvoltare, bani la buget! Din care se înfruptă ,,colegii” dumneavoastră, PSD-istii! Direct, sau dând pomeni, pentru a mai prosti, pentru a mai ,,ieși”, încă pentru 4 ani! Cu bani ,,făcuți” de dumneavoastră și de alți gospodari și constructori, ca Dumneavoastră! Încă o dată FELICITĂRI! Aceastei analize personale, aș vrea să nu i se dea nici o conotație politică! P.S. Nu v-am întâlnit, personal, niciodată, nu fac parte din niciun partid!

 • Gata, bre, nea Paule că mă podidesc lacrimile după elogiu’ lu’ matale închinat acestui mare gospodar al Buzăului care, daca ar conduce Buzăul așa cum crezi matale, ar însemna nimic altceva decât că suntem, din nou, in dictatura.

  Referitor la articol, care cetățean din aceasta urbe o fi cerut vreodată distrugerea traficului de-a pururea pe principala artera a acestui oraș, eu nu știu și nici nu-l voi ierta vreodată !

 • In ultimo foto nu se vede parcarea. Unde vom mai parca? le luam in casa? sau face de aia supraetajata si o punem direct in balcon?

 • Adicătelea,oamenii vor aștepta în stații pe scuarurile de pe mijlocul arterei? Pfff…nea’ reporteru’ cu stațiile alea căptușite cu sticlă în soarele asta la 50° în asfalt ,dacă trebuie bătrânii să aștepte fie și 30 de min.,fără umbră,fără un copac ,fără , fără, fără…mai bine ar monta și corturi de prim ajutor ,sigur vor avea flux continuu. A…și cu faza că mersul pe jos sau cu bicicleta să le spuneți celor invalizi , celor operați la coloană,în general oamenilor cu probleme medicale ,că până la statie și în stație să își facă crucea cea de pe urmă. Cât despre parcări și zone verzi s-au scris destule. Poate și publicați opiniile care ,deși pertinente, nu pupă părți moi ale aleșilor de niciun fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.