Demolare înainte de construcție. În loc se va amenaja și un MALL de SERVICII

Unii ar putea spune că e un moment cu conotații istorice – o despărțire de trecut.

Ieri a început la Buzău demolarea „Gorbaciov-ului”, cum i-au spus buzoienii târgului înființat la Bazar la începutul anilor 90.

Muncitorii de la Urbis Serv au demarat ieri operațiunea de scoatere a burlanelor, ușilor, panourilor și a tâmplăriei metalice.

„Luăm tot ce se mai poate folosi. În câteva zile vom dezasambla totul pentru a preda clădirea și terenul celor de la Concas”, ne-a spus șeful de lucrări.

Concas va deschide aici în curând șantierul prin care Bazarul va fi transformat într-un al doilea sediu al Primăriei Buzău. Aici vor fi mutate majoritatea birourilor, Palatul Comunal urmând a fi transformat – încet, dar sigur – în muzeu și spațiu cultural-educativ-turistic.

La Bazar se va înființa și un „mall de servicii”

Aici buzoienii își vor putea achita în aceeași incintă diverse facturi /taxe/amenzi/bilete la spectacole etc.

Iată câteva exemple: cablu tv, gaze, energie, salubritate, internet, abonament autobuz, telefonie, bilete spectacole, taxe și impozite, amenzi, poștă etc.

„Ideea nu e originală, dar încercăm și noi să copiem de la cei mai dezvoltați. Am văzut așa ceva la Oradea, probabil cel mai modern oraș din România, și mi-a plăcut foarte mult. Cred că și buzoienii vor fi încântați. Înseamnă o mare economie de timp și de nervi. Un loc în care să plătești mai toate facturile. Am înființat Biroul Unic la Primărie, acum vom veni și cu acest Mall de Servicii în clădirea de la Bazar”, a anunțat primarul Toma.

Primarul are în plan și mutarea chiriașilor din clădirile vechi de pe Cuza Vodă, astfel încât buzoienii să aibă în curând un centru cu care să se mândrească.

Primăria Buzău a depus documentele pentru accesarea unui proiect important cu fonduri europene de modernizare a Pieței Dacia și a Aleeii Trandafirilor.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

10 comentarii la „Demolare înainte de construcție. În loc se va amenaja și un MALL de SERVICII

 • Sugerez celor de la Primărie precum și de la Concas realizarea din aliaje a celor 2 lei care tronau în urmă cu vreo 50 de ani la intrarea în clădire… Deși nu era muzeu ori alt obiectiv cultural de care din ce în ce tot mai puținii buzoieni să se înfrupte spiritual (!) – cele 2 statui făceau deliciul copiilor și nu numai …

 • Si totusi unii mai cu pile ocupa si vor ocupa in continuare partea stanga (de langa blocul cu Profi) cu custile improvizate si marfa intinsa pe trotuar.

 • O clădire reprezentativa, transformata în muzeu?
  Și primăria mutata într-un spațiu comercial?
  Ce dracu,chiar nu aveam unde sa ne plătim taxele și facturile?
  Vine iarna și soluțiile pentru încălzire… zerooo!

 • Solutii pentru incalzire sunt zeci: Ariston, Vaillant, Ferroli, Immergas, Viessmann, Bosch, Buderus, Motan…etc.
  Ai de unde alege daca vrei, daca nu vrei sa alegi, poti sta in frig daca asa iti place.
  Cum iti asterni, asa dormi.

 • Sunt destui în Buzău care s-au învățat să plătească alții căldura pentru ei.

 • Iar Concas? Nu vor fi in stare sa termine la termen, au prea multe lucrări. Mă tem că vor cere și mărirea cheltuielilor din diverse motive….

 • Se va face si o parcare?

 • subscriu la necesitatea unei parcari in jurul unei institutii…

 • Unde sa se faca parcare, ca deja unde a fost loc au fost facute deja parcari in acea zona.
  Din pacate majoritatea locurilor sunt ocupate de patronii si masinile de firma ale firmelor din acea zona, ca locatar sau client in acea zona nu mai ai loc de astia.
  Cumva Consiliul Local in loc sa emita niste HCL care doar urmaresc amendarea si taxarea locurilor de parcare din zonele necomerciale ar trebui sa emita HCL care sa amendeze si taxeze patronii si societatile comerciale care ocupa domeniul public in zonele comerciale si de resedinta, blocand si ingreunand traficul. Dar nu fac asta pentru ca patronii ii sponsorizeaza sa nu faca asta si sa abuzeze doar cetatenii obisnuiti.

 • Pe ce strazi se fac asfaltari in aceasta saptamina ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.