„Deocamdată nu sacrificăm porcii din gospodării, dar trebuie să respectați asta!”

 


Prin intermediul presei locale, autoritățile au transmis câteva rugăminți/solicitări buzoienilor, îndeosebi celor din Pătârlagele și Pănătău unde – oficial – s-au declarat focare de pestă porcină.

  • Nu permiteți altor persoane să pătrundă în gospodăria dvs! Ar putea fi purtătoare ale virusului!

  • Nu lăsați porcii să pască pe islaz. Nu-i mutați din cotețe, nu-i transportați în alte gospodării sau localități.

  • Nu vă sacrificați preventiv porcii. În cazul în care sunt purtători ai virusului, acesta se păstrează în carnea ținută la congelator, în sare sau untură

  • În cazul în care totuși ați făcut-o nu dați carnea vecinilor / rudelor / cunoscuților

  • Contactați imediat medicul veterinar atunci când suspectați o îmbolnăvire

  • Încercați o decontaminare atunci când intrați dinspre stradă în curte și, mai ales, în coteț. Cumpărați VIROCID sau o pungă de 500 de grame de sodă caustică. Turnați-o într-o găleată, iar apoi umeziți paiele dintr-un sac. Curățați-vă picioarele pe aceste paie.

Deocamdată, deși rezultatele de laborator au confirmat existența virusului (doi porci au murit, iar alți doi urmau să moară), autoritățile nu au decis încă sacrificarea porcilor din imediata vecinătate a focarelor.

În cătunul Corcoianu (Pănătău) sunt conform datelor DSV Buzău în jur de 70 de porci, iar la Lunca (Pătârlagele) 30 de porci.

Nici măcar aceștia nu vor fi sacrificați, cu condiția ca în zilele următoare să nu apară noi cazuri confirmate.

Mai mult, pentru a nu panica populația inspectorii DSV care vor acționa în zonele cu focar nu vor purta celebrele combinezoane albe.

Vom reveni.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  INCREDIBIL! Vizită a unui tată din Tulcea la fiica sa din Pănătău! Iată detalii CLICK AICI  

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „„Deocamdată nu sacrificăm porcii din gospodării, dar trebuie să respectați asta!”

  • Azi am taiat doi grasuni de 100 si respectiv 70 kg.Maine mai am unul cam la 120 ,care-i mai vioi si trebuie sa astepte o noua lada frigorifica.Iar cand o veni jindarul,militianul si veterinarul in curtea mea,in loc de porci o sa-i pun sa-mi ia bastonul la lustruit. MUIE PSD

  • psd-ul și-a găsit nașul. Virusul pestei porcine africane are creierul mai mare decât al celei mai de seama pesediste din România. Poate dacă măscăricii de la psd îl păcălește pe virus cu o mărire de pensie, o gratuitate CFR, o pomana electorala ceva poate pune și pesta botul și da o declarație de presa ca psd e cool. După ce o sa le omorâți porcii la oameni va mai votează sulea

  • În condițiile în care s-a confirmat virusul în Lunca, iar focarul de infecție este la mai puțin de 300 de metri de DN 10, nu am văzut nici măcar un filtru de politie, în condițiile astea cum sa nu fie posibil sa transporți produse de proveniență animala? (nu are cine te controla) , poți sa mergi și cu porcul în lesa, ca oricum nu e nimeni pe strada, mai rău e ca poți ieși din județ și nu dai de nici un control, întrebarea e : de ce ne miram ca se răspândește virusul asa repede? Incompetenta de la nivelul DSV și a autorităților locale își spun cuvântul!!! MUIE PSD!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.