Dep. Ionela Dobrică: „Investește în viitorul copiilor tăi cu Junior Centenar”

Parteneriat între părinți și statul român prin implementarea proiectului „Junior Centenar”.

Părinții care alimentează anual acest cont cu 1200 de lei primesc de la stat o primă de 600 de lei în fiecare an.

Contul Junior se deschide în mod gratuit și din oficiu pentru toți copiii din România. În acest fel se elimină birocrația de care unii dintre părinți sau tutori ai minorilor se feresc. Dobânda anuală este de 3%, iar statul se angajează să ofere o primă de 600 de lei, celor care alimentează contul cu cel puțin 1200 de lei, pe parcursul unui an.

Acest program guvernamental („gROwth – Contul individual de economii Junior Centenar”) a fost adoptat ieri de Camera Deputaților.

„Ideea unui cont individual de economii, deschis pe numele minorilor, este o inițiativă testată deja cu succes de țări din occident precum Marea Britanie și vine în ajutorul tinerilor și a necesității lor de a-și continua studiile. Îmbunătățirea generală a calității învățământului, precum și accesul la educație pentru copiii din mediile defavorizate reprezintă priorități pe care PSD și le-a asumat prin programul de guvernare. De asemenea, cele două se află și pe lista recomandărilor pe care Uniunea Europeană le-a transmis țării noastre” – Ionela Dobrică, deputat PSD Buzău

Cea mai tânără parlamentară din Buzău speră că prin Junior Centenar se va diminua rata abandonului școlar. România este singura țară din U.E. în care aceasta e în creștere.

„18,9% dintre tinerii români cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani renunță la studii, în vreme ce 75% dintre copiii rromi nu termină nici măcar gimnaziul. Abandonul școlar reprezintă o problemă acută, care nu se poate rezolva peste noapte și care necesită un întreg set de măsuri. Însă, crearea conturilor Junior Centenar pentru copiii români reprezintă cu siguranță un pas înainte în acest sens,” adaugă Ionela Dobrică.

Atenție, sumele strânse în conturile individuale de economii Junior Centenar nu pot fi retrase până la împlinirea vârstei de 18 ani, cu următoarele excepții:

  • achitarea cheltuielilor de sănătate pentru tratarea titularului contului în cazul bolilor cu risc de deces ale acestuia
  • în cazul achitării cheltuielilor pentru suportul serviciilor medico-sociale de care beneficiază titularul contului cu tulburări pervazive de dezvoltare
  • în cazul achitării cheltuielilor de recuperare medicală complexă psiho-neuro-motorie.

Fiind o măsură cu caracter social, dobânzile generate de conturile Junior Centenar nu vor fi impozabile.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Dep. Ionela Dobrică: „Investește în viitorul copiilor tăi cu Junior Centenar”

  • Încă o teapa marca PSD. Nu exista nicio certitudine ca statul își va onora obligațiile. În momentul depuneriu banilor, cetățenii nu încheie niciun contract, ci primesc doar o chitanță fiscala. Nu exista un contract încheiat între stat și beneficiar.
    PSD are nevoie de bani, asa ca asta este încă o sursa de bani. Ii folosesc acum, iar peste ani ii vor plăti alții…

  • Intradevar e o teapa, avand un termen mult prea mare, si nu stii daca peste atatia ani nu vor modifica legea astfel incat sa ramai si fara banii depusi. Fac ei asta la pensiile private, ce asteptari ai sa nu faca si la astea la fel dupa ce se vad cu banii in cont la trezorerie, ca e 100% sub controlul lor.

  • Chiar sunt curios cati fraieri „pun botul” la jecmaneala asta !Cei 600 lei anual + 3% dobanda nu acopera inflatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.