Depinde de rata de vaccinare a cadrelor didactice și nedidactice

Ministrul Educației a anunțat la ora 10.00 cum se vor deschide (online sau cu prezență fizică) școlile, liceele și grădinițe cu începere de luni.

„Școlile care au o rată de vaccinare sub 60 la sută vor începe școala în sistem online. 1,8 milioane de elevi vor începe școala fizic, este o cifră estimativă, din cei peste 2,9 milioane de elevi și preșcolari”, a spus Sorin Câmpeanu.

La această oră în unitățile se învățământ se numără vaccinații din rândul personalului didactic, nedidactic și auxiliar.

În plus, Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ vor putea decide, la rându-le, dacă deschid sau nu școlile în funcție de criterii mai degrabă subiective.

Dacă cei din CA-uri sunt mai „curajoși” vor deschide (după ce se va vota) școlile și liceele, dacă sunt mai „fricoși” le vor închide.

Criteriile obiective, peste jumătate din clasele din școală cu elevi infectați, nu prea mai există – după cele două săptămâni de vacanță.

E posibil ca în rural aproape toate școlile să se deschidă cu prezență fizică, iar la oraș, Buzău și Rm. Sărat, să fie unități cu membri ai Consiliilor de Administrație mai „fricoși” care să decidă online-ul.

UPDATE. A fost publicată Hotărârea CNSU

Art.1 – Se propune ca, pentru adaptarea modalității de desfășurare a cursurilor din cadrul unităților de învățământ la contextul epidemiologic actual, Ministerul Educației și Ministerul Sănătății să modifice Ordinul comun nr. 5.338/ 2.015/01.11.2021 aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 cu modificările și completările ulterioare, în sensul prevederii următoarelor scenarii:

a) desfășurarea cursurilor zilnice, cu prezență fizică, la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60 % din personal este vaccinat;
b) desfășurarea cursurilor în regim online la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de 60% din personal este vaccinat;
c) desfășurarea cursurilor cu participarea fizică la nivelul tuturor unitățile de învățământ special indiferent de procentul de vaccinare al personalului.

Citește și:

loading...

Un comentariu la „Depinde de rata de vaccinare a cadrelor didactice și nedidactice

  • La o rata de infectare de peste 11 la 1000 cuvantul potrivit ar fi responsabili, nu fricosi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.