Deputat Sorin Lazăr: „Mai multă coeziune înseamnă eliminarea decalajului dintre țările bogate și cele sărace din UE ”

În cadrul trio-ului de președinții al Consiliului Uniunii Europene (format din România, Finlanda și Croaţia) la Helsinki s-a desfășurat Conferinţa interparlamentară privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa economică în Uniunea Europeană.

Tema generală a fost „De la discuții la soluții”, iar în acest sens, conferința s-a axat atât pe aspecte macroeconomice și de reglementare, cât și pe factori de creștere durabilă în economia europeană.

În prima zi a conferinței, au avut loc discuții despre creșterea și stabilitatea economică, aprofundarea uniunii economice şi monetare a UE și consolidarea rolului semestrului european.

În a doua zi, tema discuţiilor s-a centrat pe găsirea de modalități concrete de încurajare a investițiilor, inovației și creșterii durabile, în contextul schimbărilor climatice.

„În cadrul grupului politic social democrat am avut discuții cu doamna Margarida Marques- vicepreședinte al Comisiei pentru bugete din Parlamentul European şi raportor pentru proiectul Cadrului financiar multianual 2021-2027, pe tema stabilității, convergenței și competitivității economice a statelor membre. În opinia mea, exprimată ferm în discuțiile formale și informale din cadrul conferinței, mai multă coeziune înseamnă convergenţă reală şi eliminarea decalajului de dezvoltare dintre țările bogate și cele mai puțin bogate din UE”, a explicat deputatul PSD Buzău – Sorin Lazăr.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.