Deputatul Păle: „Noi am făcut lege, PNL se opune”

Dănuț Păle, deputatul PSD Buzău cu expertiză în agricultură, susține amânarea plății ratelor la bănci (și) pentru ajutorarea agricultorilor afectați de secetă.

„Seceta pedologică are un impact foarte mare asupra acestui domeniu vital, agricultura. Producătorii agricoli trebuie ajutați, iar soluția, de a le da posibilitatea să amâne, la cerere, plata ratelor scadente aferente împrumuturilor este una care poate salva agricultura României. Noi, PSD, susținem amânarea cu până la 18 luni, dar nu mai mult de 31.10.2021, a ratelor de capital, dobânzilor și comisioanelor aferente împrumuturilor. Din păcate, aceste prevederi nu vor intra cel puțin deocamdată în vigoare deoarece PNL, după ce a votat împotriva Ordonanței de urgență adoptată de propriul guvern a declarat și că va ataca proiectul de adoptare la Curtea Constituțională. Deci, vor neapărat ca românii care au dificultăți financiare și trebuie să își amâne ratele să plătească dobândă la dobândă, iar agricultorii să rămână în voia sorții, pentru că dorința guvernării liberale am văzut deja care este” – deputat Dănuț Păle, vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice.

Plenul Camerei Deputaților, reunit on-line, a votat mai multe proiecte de Lege.

Printre acestea s-a aflat proiectul pentru aprobarea Ordonanței de Urgență privind acordarea unor facilități pentru creditele acordate de instituții de credit și instituții financiare nebancare anumitor categorii de debitori.

Deoarece PNL a atacat la Curtea Constituțională a României proiectul anterior al PSD, prin care se oferea posibilitatea amânării plății ratelor bancare fără acumularea de dobândă la dobândă, O.U.G. 37/2020 a fost modificat de Parlament pentru a elimina această prevedere, dar și pentru a da posibilitatea ca producătorii agricoli afectați de secetă să beneficieze de această amânare.

Ajutor pentru fermele de reproducție a suinelor

În aceeași ședință de plen a fost adoptat și legea de susținere a crescătorilor de porci pentru activitatea de reproducție, la care deputatul PSD Buzău s-a aflat printre inițiatori.

„Am inițiat acest proiect care acordă și mai multă susținere fermierilor atunci când nu știam că va fi atât de multă nevoie de el. Se vor putea construi mai multe ferme de reproducție și vom putea avea mai mulți beneficiari de finanțare pentru acestea. Activitatea fermierilor este la fel de importantă ca cea din domeniul energetic, poate chiar mai importantă din punctul meu de vedere. În contextul în care ne aflăm acum trebuie să ne bazăm din ce în ce mai mult pe producția internă, să ne asigurăm hrana aici, în România” – Dănuț Păle, deputat PSD.

A fost, de asemenea, votat proiectul PSD care interzice exportul de bușteni, timp de 10 ani, iar nerespectarea prevederilor se va pedepsi cu închisoare de la 1 la 3 ani sau cu amendă de 100.000 de lei.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Deputatul Păle: „Noi am făcut lege, PNL se opune”

 • Mai bine PSD se ocupa ca toate pământurile să fie irigate sauna ar să aibe acces la sisteme de irigații. Sunt de 30 de ani la putere…

 • 10 ani sau 10 luni este interzis exportul bustenilor???
  Am ajund aproape in fundul gol de la revolutie pana in prezent.
  Saraca tara bogata…
  Deci…in 30 de ani am ramas aproape fara paduri,agricultură fără irigatii clar la pamant,ne vom vinde pamanturile (pastrate/castigate cu sabia varsand sangele de roman) pt a mai putea supravietui asta daca nu ne curva virusurile inventate exact pt a ne mai rări!este f trist ce se intampla, dar din pacate suntem prea lasi sa mai putem schimba ceva!iar nenea deputatul de Buzau PSD ist de altfel,incearca sa mai faca putin campanie mascata ca si altii de altfel!!!
  Ca o paranteza, am mers mult prin tara, unde m am si documentat…in localitati unde primari au fost PNL isti sau nu PSD isti s a miscat ceva…in rest praful dupa toba!
  Un potop ca pe vremea lui Noe sigur ne ar salva.
  Multumesc reportere pt publicarea integrala a comentariului!!!

 • Voi care ați făcut lege, ați mai făcut altceva domnule Dănuț, ați distrus sistemele de irigații ale acestei țări! Si câte nu ați mai făcut….

 • Pentru Radu și alții de aceeași teapă. Memorie slabă, creier spălat sau ce? Dacă de 30 de ani PSD a fost la putere, cum susțineți, înseamnă că : Emil Constantinescu, Traian Băsescu, Klaus Johannis – președinți și Th.Stolojan, V.Ciorbea, R.Vasile, M.Isărescu, C.P.Tăriceanu, E.Boc, M.R.Ungureanu, L.Orban – premieri, au fost și sunt cu toții pesediști?! Râde lumea, treziți-vă, ce naiba…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.