Deputatul Păle: „Oferta primarului Toma nu trebuie refuzată. Cei de la Stațiunea Legumicolă trebuie să fie înțelepți”

Este tensiune în aceste zile la nivelul personalului Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă.

Pe terenul dintre Kaufland și Biserica Sf. Ștefan (în spatele garajelor de pe str. Frăsinet), teren luat în arendă de SCDL în ultimii ani, Arhiepiscopia urmează să amenajeze în colaborare cu un dezvoltator imobiliar un cartier de blocuri.

Anunțul i-a pus pe jar pe cercetătorii instituției din mai multe motive. În primul rând nu se vor mai putea folosi de acest teren de o calitate agricolă foarte bună. Apoi, există temerea că blocurile de nouă etaje vor face umbră culturilor de pe terenurile din apropiere, rămase ale stațiunii. În al treilea rând, o parcelă de 2 hectare, chiar lângă Kaufland, va rămâne la rându-i izolată.

În acest context, primarul C-tin Toma, un apropiat al SCDL, a venit cu o ofertă interesantă pentru stațiune:

„Iubesc stațiunea, SCDL este un brand al Buzăului și poate fi un motor de dezvoltare regională. Mai ales că aici se va înființa acea Bancă de Gene pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale. Înțeleg situația dificilă prin care trece acum stațiunea și de aceea vin și le fac următoarea ofertă. Se pot folosi de 27 de hectare de teren care aparține municipalității, lângă pepiniera URbis din Simileasca. Și eu sunt de la țară, am cultivat pământul, mă pricep un pic. Le pot spune că pământul de acolo e de foarte bună calitate. Pot face cercetare pe el. Deci, pierd două hectare lângă stațiune, dar câștigă 27 aici”, a spus Toma, în direct, într-o emisiune la Antena Satelor.

Emisiunea a fost ascultată și de deputatul PSD Dănuț Păle, vicepreședinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților:

„Le înțeleg supărarea celor de la Stațiunea Legumicolă. Dar, așa e viața, cu bune și cu rele. Eu le sugerez să lase frustrarea deoparte și să fie înțelepți. Propunerea primarului Toma este foarte bună,  venită la momentul oportun. E treaba lor ce hotărăsc, decizia le aparține, dar îmi permit să le dau sfatul de a accepta oferta primarului. O să căutam și modalitatea juridică legală prin care să primească acest teren în concesiune pe o întindere mare în timp”.

Oferta primarului Toma i-a luat oarecum prin surprindere pe cei de la Stațiune:

„La prima vedere pare interesantă. Dar nu pot lua eu decizia. O să mă consult cu colegii de la stațiune și vă vom anunța ce decizie am luat”, s-a pronunțat directorul C-tin Vlad.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.