emanoil neagu
toma 1 decembrie - Copy
avramescu PNL - Copy

Deputatul PSD Buzău, Sorin Lazăr, implicare pentru Delta Dunării și locuitorii săi

Sorin  Lazăr, deputat PSD Buzău, a fost prezent zilele trecute la Tulcea pentru a discuta despre problemele Deltei Dunării și a locuitorilor ei.

Localnicii au semnalat dificultățile economice, lipsa amenajărilor piscicole, diminuarea tot mai evidentă a resurselor de pește, dar, mai ales, depopularea zonei, tocmai din lipsa de oportunități pentru tineri. Nici măcar stuful, una dintre principalele resurse ale Deltei, nu este exploatat corespunzător.

O oportunitate pentru Delta Dunării este înființarea sub patronajul UNESCO a Rezervațiile biosferei ”Delta Dunării – Prutul de Jos”. Aceasta ar urma să cuprindă trei țări: România, Republica Moldova și Ucraina.

De aceea la discuțiile inițiate de parlamentarii români, membri ai Comisiei pentru relația cu UNESCO, au fost invitați și Excelența Sa Mihai Gribincea, Ambasadorul Republicii Moldova la București și Excelența Sa Oleksandr Bankov, Ambasadorul Ucrainei în România. La dezbateri au fost prezenți și parlamentari tulceni, reprezentanți ai agențiilor și institutelor care gestionează problematica legată de Delta Dunării, Ion Câmpeanu – Secretar de stat în Ministerul Mediului și Ioan Jelev – Președintele pentru România a Programului UNESCO „Omul și biosfera”.

„La întâlnire s-a discutat despre oportunitatea constituirii rezervaţiei trilaterale, despre programele comune ce pot fi dezvoltate, inclusiv despre posibilitatea atragerii de fonduri europene. Politicile comune de mediu sau cercetare, proiectele de colaborare culturală și științifică între România, Republica Moldova și Ucraina, în cadrul colaborărilor dintre Rezervațiile biosferei ”Delta Dunării – Prutul de Jos”, alături de modificarea legislației actuale ar putea remedia o parte dintre dificultățile semnalate”, a precizat Sorin Lazăr, deputat PSD Buzău.

Armonizarea legislației de mediu între cele trei țări și constituirea unui grup de lucru funcțional, care să modifice prevederile existente în actualul acord de colaborare în vederea cooperării între Rezervațiile Biosferei „Delta Dunării –Prutul de Jos” sunt concluziile ședinței Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, care s-a desfășurat la Tulcea.

Rolul comisiei parlamentare, este de a impulsiona, de a aşeza la aceeaşi masă toţi factorii decidenţi în speranța că deciziile luate la această întâlnire se vor aplica în cel mai scurt timp. În acest sens s-a propus Ministerului Mediului să ia legătura cu partenerii din Ucraina şi Republica Moldova, pentru constituirea cât mai rapidă a comitetului de lucru.

loading...

2 comentarii la „Deputatul PSD Buzău, Sorin Lazăr, implicare pentru Delta Dunării și locuitorii săi

  • Doamne ajuta că prea au distrus consecutiv delta Dunării

  • Cine poate spune c-a maxi-taxi este un transport civilizat?acolo unde exista patroni particulari nu-i intereseaza decat banul.Pot spune c-a abia acum s-a revenit la sistemul civilizat dinainte de 89 cand erau autobuze multe si auto-taxare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.