Deputatul PSD – Dănuț Păle își retrage semnătura: „Am analizat mai amănunțit”

Deputatul PSD Buzău, Dănuț Păle, a anunțat azi că își retrage semnătura dată pentru promovarea proiectului de lege de modificare a Codului Penal care a stârnit numeroase comentarii.

Inițiat de deputatul PSD Cătălin Rădulescu proiectul urma să instituie pragul de 200.000 de euro pentru abuzul in serviciu, reducerea limitelor pedepselor pentru luare de mita si trafic de influenta si modifica regimul inchisorii astfel incat pedepsele de pana la trei ani sa fie executate la domiciliu. De asemenea, se intenționa abrogarea articolului din Codul penal referitor la folosirea abuziva a functiei in scop sexual întrucât „notiunea de favoruri sexuale este o notiune care nu poate fi determinata precis”.

„Cu privire la cosemnarea propunerii legislative pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal și Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală doresc să vă aduc la cunoștință că voi iniția demersurile pentru retragerea semnăturii mele de pe acest document. Această decizie vine în urma unei analize mai obiective și amănunțite a faptului că deja în Parlamentul României există un proiect foarte amplu de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală, proiect dezbătut de specialiști din domeniu care sunt convins că își vor da silința ca la capătul discuțiilor să avem două coduri foarte bune, aplicabile și conforme cu exigențele Uniunii Europene. Astfel, pentru a nu aglomera procesul legislativ cu un proiect care s-ar suprapune unuia aflat deja în circuitul parlamentar, consider oportună retragerea semnăturii mele de pe propunerea legislativă mai sus menționată”.

După ce asemenea deputatului buzoian și alți parlamentari PSD și-au retras semnătura, inclusiv inițiatorul, Cătălin Rădulescu, a făcut un pas înapoi.

„O să retrag iniţiativa şi o să las numai ca amendamente care se vor discuta la Codul penal şi Codul de procedură penală la sfârşitul lui ianuarie, au fost depuse acum 3 luni ca amendamente în Comisia special privind legile justiţiei. A face acelaşi lucru ca iniţiativă nu îşi mai are sensul, pentru că traseul e foarte lung, ori noi vom discuta Codul penal şi Codul de procedură penală la sfârşitul lunii ianuarie”, a precizat deputatul Cătălin Rădulescu.

loading...

3 comentarii la „Deputatul PSD – Dănuț Păle își retrage semnătura: „Am analizat mai amănunțit”

  • Au încercat și ei marea cu degetul!
    Asta-i clasa politică românească! O adunătură de hoți, analfabeți, demagogi!

  • Măi taică, atunci când nu sunteți de meserie nu vă aruncați, bre, în bazin cu capul înainte fără să luați seama dacă bazinul e gol sau dacă administratorul țicnit a pus în loc de apă acid sulfuric, că e păcat de voi, rămân buzoienii fără deputați! Uitați-vă și voi ce fac cei ce știu, întrebați profesioniștii, că vă faceți de caligrafie…

  • Ăsta și-a exersat intelectul la padocul câinilor maidanezi din rația cărora se mai chivernisea și mai cotiza, că dacă nu cotiza, nici pe listă la alegeri nu intra.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.