Derby pe ploaie! Iată cine a câștigat din încleștarea dintre Buzău și Constanța!

A plouat și din acest motiv puțină lume a ajuns azi la ora 10.00 la stadionul de rugby din Parcul Tineretului.

Pe parcurs ploaia s-a mai oprit iar iubitorii rugby-ului au început să să adune în jurul gardului împrejmuitor.

În teren, confruntarea a fost crâncenă. S-a jucat tare, meciul a avut ritm, iar adversarii au arătat din start că sunt o echipă puternică.

Primele 20 de minute s-au jucat doar în terenul buzoienilor. Oaspeții au forțat eseul, dar buzoienii s-au apărat bine.

După minutul 20, meciul s-a echilibrat, iar buzoienii au început să-și arate colții.  Așa s-a făcut că verzii au primit o lovitură de pedeapsă, transformată de Nițu, iar tabela s-a făcut 3-0.

Din cauza echilibrului din teren, s-au marcat puține puncte. Abia în prelungirile primei reprize s-a mai marcat. Oaspeții au împins o grămadă ordonată până aproape de buturile adversarilor, arbitrul a decis că buzoienii au prăbușit intenționat și a dictat eseu de penalizare: 3-7 la pauză.

Meci aspru și echilibrat și după pauză. De la buzoieni s-au accidentat trei piese de bază, fundașul Cârlescu, linia a doua Tatu și aripa Neacșu. Din păcate, nou-intratul Ion Constantin, un basarabean de 19 ani, a comis eroarea meciului. A pasat din postură de ultim apărător la adversar, iar constănțenii au exultat. S-a făcut 3-14 cu douăzeci de minute înainte de final. Buzoienii s-au aruncat în atac, dar constănțenii, cu o echipă mai robustă, s-au apărat excelent. Intrările tip berbec ale buzoienilor erau adesea respinse doi metri mai înapoi. O altă echipă din campionat ar fi cedat, nu și Constanța.

Aici s-a făcut diferența, cu trei minute înainte de finiș, oaspeții nu încasaseră decât 3 puncte. Abia în minutul 77, buzoienii au marcat eseu, în urma unui margini transformate în mol rulant.

Din păcate, prea târziu, constănțenii au manageriat bine ultimele minute, și au câștigat pe merit. E drept au beneficiat și de avantajul terenului greu (viteza și vivacitatea buzoienilor din meciurile precedente înmuindu-se în noroi), dar de faptul că arbitrii au fost ceva mai severi cu Buzăul.

La Buzău, Baraulea n-a mai făcut diferența, centrii și aripile au fost boante, deși pachetul de înaintare s-a descurcat mai bine decât la Năvodari. Cel mai bun, de la gazde, în opinia reporterului, a fost demiul Cocârlă, activ, precis și chiar impetuos în câteva rânduri.

În aceeași etapă s-au mai înregistrat rezultatele: Petroșani – Năvodari 13-8, Galați – Arad 45-0, în timp ce Bârlad – Suceava se joacă la această oră.

Runda viitoare, buzoienii joacă la Bârlad, iar în ultima etapă vor primi la Buzău Pe Știința Petroșani.

Mai jos sunt inserate înregistrările celor două reprize ale meciului de azi.


loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.