Descoperire a poliției locale la marginea Buzăului. Turmă de porci crescuți cu resturi de animale. „E interzis”

Acțiune comună a Poliției Locale împreună cu Garda de Mediu, DSV și DSP  pe un teren viran, delimitate de stația de epurare – podul de la Vadu Pasii – fosta balastiera.


În primul rând inspectorii veniți în control au dat cu ochii de o turmă de porci care îngurgitau de zor resturi animaliere din niște pungi albastre aruncate într-o groapă.

Deși proprietarul, un anumit domn Nistor (vezi foto), a spus că obișnuiește să cumpere oase rămase de la abatoare, porcii de alături nu rodeau oase, ci mestecau mațe și alte deșeuri animaliere.

„Aceste deșeuri animaliere trebuiesc incinerate și nu folosite pentru hrana altor animale. Există riscul transmiterii unor boli”, a declarat Ciprian Botezatu, director adjunct la DSVSA Buzău.

Hrănirea porcilor cu resturi animaliere e folosită pentru că e mai ieftină decât furajele și, în plus, în acest fel suinele cresc mai repede.

DSV l-a amendat pe proprietar cu 800 de lei pentru faptul că animalele (porci, oi și vaci) deținute nu erau crotaliate.

O amendă și mai mare, de 2450 de lei, a dat Poliția Locală:

„Cetățeanul respectiv a imprejmuit cu gard de plasa sudata si a construit mai multe anexe pe domeniul public al municipiului Buzau, unde crestea: oi, vaci si porci.

De asemenea s-a constatat existenta a doua gropi, in care se aflau abandonate deseuri din plastic si folie, urme de cauciucuri arse, deseuri de origine animala (oase, schelete de animale),care provin din sacrificari, reziduuri din materiale de constructii si gunoi de grajd.

In urma acestei actiuni, Politia Locala a constatat si aplicat un numar de 4 sanctiuni contraventionale pentru incalcarea normelor de convietuire sociala și a ordinii si linistii publice.

Nu știm deocamdată dacă și ce amenzi au dat și cei de la Garda de Mediu, pentru gunoaiele depozitate pe domeniul public, și DSP. Iată mai jos filmarea cu porcii și domeniul (devenit o groapă de gunoi) controlat de „domnul Nistor”.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.