Descoperire geografică! Iată legătura dintre Polul Nord, Ecuator, Buzău și România. Un prof. univ. i-a scris primarului

Nou brand al municipiului Buzău.

Este cel mai mare oraș din România situat fix la jumătatea distanței dintre Polul Nord și Ecuator.

Descoperirea a fost făcută de un profesor de la universitatea din Pitești.

Alexandru Boroiu i-a scris acest lucru primarului C-tin Toma de Ziua Națională, după ce a constatat că descoperirerea sa, prezentată la mai multe conferințe științifice, n-a ajuns la Buzău:

„Doresc sa va semnalez faptul ca sunteti cel mai mare oras din Romania care aveti o  o pozitie geografica speciala, ce poate fi valorificata excelent ca brand turistic! Am prezentat acest lucru la mai multe conferinte stiintifice nationale, dar observ ca aceasta afirmatie (sustinuta stiintific) nu a ajuns la d-stra. Este motivul pentru care va transmit astazi (de Ziua Nationala a Romaniei) fisierul atasat, care justifica stiintific faptul ca municipiul Buzau este cel mai mare oras din Romania situat exact la jumatatea distantei Ecuator – Polul Nord, astfel ca administratia locala poate cultiva (justificat stiintific) un nou brand turistic, benefic pentru comunitatea locala”.

A descoperit și că Făgăraș este fix în centrul României

Prof. Boroiu a fost numit în acest an cetățean de onoare al orașului Făgăraș după ce a descoperit și demonstrat științific (în 2010) că în partea de sud a municipiului se află punctul care desemnează centrul României. Cadrul universitar s-a arătat dispus să vină la Buzău, eventual în fața Consiliului Local, pentru a demonstra acest lucru și a oferi informatii suplimentare.

Citește și articolul: Nouă sală de sport polivalentă în Buzău. Investiție privată. Iată cine o face și unde! Click AICI!


Alexandru Boroiu  este prodecan al Facultăţii de Mecanică şi Tehnologie din cadrul Universităţii de Stat din Piteşti. Este autorul a 29 de cărţi şi manuale universitare, precum şi a peste 200 de lucrări ştiinţifice publicate. Cercetările care au demonstrat că centrul ţării nu se află la Dealu Frumos ci la Făgăraş au fost întreprinse de acesta după 2007, când se afirma că “odată cu intrarea României şi Bulgariei în UE, centrul geografic al Uniunii Europene s-a mutat cu 120 km în direcţia E, S-E”, şi când a observat că nu se făcuse vreodată un studiu ştiinţific care să ateste unde se află centru ţării noastre. Cercetările s-au întins pe durata a aproape 3 ani, până în 2010. 

Citește și articolul: ULTIMA ORĂ! Doi morți! Autoutilitară intrată în tir. Click AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Descoperire geografică! Iată legătura dintre Polul Nord, Ecuator, Buzău și România. Un prof. univ. i-a scris primarului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.