Despre viața grea a unora dintre buzoieni. Și înghesuiți, și la muncă!

Fotografiile din acest articol ne-au fost trimise în această dimineață de un cititor buzoienii.ro în autobuzul de pe relația Rușețu – Luciu – Cilibia – Buzău.

Se poate observa atât aglomerația din autobuz, cu călători transportați pe distanțe mari în picioare, dar și faptul că pentru acești oameni care lucrează în privat azi nu e zi liberă.

„Ora 05.20, cursa Rușețu – Buzău. Peste o sută de oameni îngrămădiți într-un autobuz de 49 de locuri. Toți navetiști, care lucrează pe unde pot: Romcarbon, Avicola, Ductil, diverse firme de confecții etc. La Caragele, pentru că s-au suit mulți de la Largu și de la Luciu, deja au rămas oameni pe dinafară. La întoarcere, când vom ieși de la muncă, va fi la fel, aglomerație. Vă rog mult, dacă se poate să scrieți o știre, poate cineva se sensibilează și ne ajută”, a scris în zori cititorul buzoienii.ro.

În plus, cititorul nostru afirmă că transportatorul de pe această relație a amenințat că va crește prețul abonamentelor: „Au anunțat că scumpește abonamentul cu 50 Ron. E corect să plătim 300 de lei pentru 39-40 km?”.

După acestă sesizare probabil că echipa de control mixtă inițiată de CJ Buzău va merge în control și pe acest traseu de la Rușețu la Buzău.

Extinderea Trans-Bus, ideea salvatoare

Autobuz cu burduf la Mărăcineni

Și încă o constatare văzând aceste imagini. Se vede că primarul C-tin Toma a avut dreptate când a afirmat că mulți dintre locuitorii comunelor din județ vin și lucrează în municipiul Buzău.

Și că inițiativa de a extinde către comunele limitrofe aria de acoperire a autobuzelor Trans-Bus e una corectă.

Măcar muncitorii de aici vor circula în condiții civilizate, fără a se mai înghesui în autobuzele deja pline cu călători din comunele mai îndepărtate.

Trans-Bus s-a extins spre V. Pașii și urmează înspre Gălbinași, Țintești și Smeeni în următoarele două luni. 

Distribuie acest articol în caz că ți-a plăcut!

Citește și articolul: Promisiune a șefului CJ Buzău în privința drumului spre Mărăcineni, Săpoca, Cernătești, Beceni, V. Vodă. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

9 comentarii la „Despre viața grea a unora dintre buzoieni. Și înghesuiți, și la muncă!

 • Pe circuitul Vadu Soresti/Racoviteni-Buzau este aceiasi situatie de 10 ani. Nimeni nu ia masuri si Voicila detine monopolul…deci nu ai de ales si trebuie sa calatoresti inghesuit,fara aer conditionat etc

 • De la Luciu asa este permanent, de 3 ori mai mult decat locuri… cand a zis cineva ceva soferii au zis- e sefu asigurat , ne ne opreste nimeni.. E monopol si scump de nu ramane oamenilor bani din salariu nici de mancare….

 • Da este foarte adevărat şi foarte greu să circulăm numai în picioare şi înghesuiți .Ideia cu extinderea trans bus nu prea ne ajută pentru că aglomerația este de la Ruşețu şi pînă la Caragele .Aici avem nevoie de autobuze mari poate ne ajută şi pe noi cineva că aşa nu se mai poate ,de dimineață de la 4 -30 şi pînă seara …..suntem navetişti şi mergem la muncă …..

 • Daca domnu JAn este șmecher… Cine mai e ca el….tara fără câinii…asta suntem….

 • Așa cum Domnu Jan știe sa ia atâția bani pe abonamentel+ alte persoane fara abonament… Dc nu investește cu ajutorul județului, bineînțeles… Sa creeze condiții de transport mai bun….o sa ajungă sa bage 300 de oamenii pe 50 de locuri…e posibil așa ceva!!!

 • Oameni batjocoriti….ca in Evul Mediu ceea ce se intampla pe aceasta ruta nu reflecta anul in care traim….in loc sa evolum se pare ca devenim din ce in ce mai inapoiati si primitivi.

 • Pe ruta X, nu pe relația X. Relația se folosește când vrei sa vorbești despre trenuri!!!! Este un termen,, patentat,, de CFR pt a face diferența între transportul feroviar și cel auto referitor la traseul folosit. Mai documentează.te. Succes!!!

 • Daca vor la oras… pot scapa de inghesuit foarte simplu, prin a ramane la ei in sat, nu ii obliga nimeni sa polueze strazile municipiului.
  Pacat ca primarul actual in loc sa rezolve problemele cetatenilor ce l-au votat din municipiul Buzau, platitori de taxe si impozite, e mai preocupat sa adune masa electorala pentru PSD din satele din judet, probabil pentru a isi putea negocia in cadrul partidului functii mai inalte cu acces la mai multi bani publici pe care sa ii sifoneze catre firmele si persoanele favorite cum face acum din bugetul municipiului buzau, care dupa declaratiile lui e prea mic pentru el si prietenii lui… nu se imbuiba cum trebuie, vor mai mult, sa se simta cu burta implinita.

 • E o situație deosebită . Multe autobuze circulă aproape goale în timpul zilei ,iar dimineața și când se întorc oamenii la muncă ,nu ai loc să arunci un ac .Nu vreau să dau soluții pentru că asta e cel mai simplu .Trebuiesc numai puse în practică .Să nu uităm că oamenii ăștia care vin de la țară să lucreze la Buzău ,după ce revin de la muncă ,îi așteaptă o altă muncă ,în grădină sau pe la animale .Ar trebui respectați .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.