Deștepți și nu prea. Au făcut producție acasă… până au fost prinși!

Doi buzoieni de 45 și 47 de ani, din care unul ar fi subofițer la Boboc, sunt în acest moment în arestul poliției și așteaptă decizia judecătorului de drepturi și libertăți pentru a putea pleca acasă.

Vina lor este că și-au cumpărat utilajele necesare și au purces să facă acasă producție de țigări.

Bărbații întreprinzători și-au cumpărat tutun și celelalte materiale necesare, direct sau online, după care au dat drumul acasă la fabrica de Kent.

Ghinionul lor e că fie vreun invidios i-a părât, fie vreun polițist, fumător înveterat, a găsit că țigările Kent aveau iz de bătătură.

S-a declanșat o operațiune de amploare, cu 12 percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi în această rețea.

Prejudiciul adus statului a fost estimat la aproape 1.000.000 de lei, după ce 600 kg de tutun au fost plasate pe piața neagră.

Doi bărbaţi, capi ai rețelei, au fost reţinuţi pentru deţinere, prelucrare şi comerţ ilegal cu produse accizabile începând cu luna mai.

În urma perchezițiilor au fost ridicate 190 de kilograme de tutun (frunze şi tutun mărunţit), utilaje de mărunţit şi cernut tutun, 23 de dispozitive manuale sau electrice de injectat tuburi, peste 96 000 de tuburi goale de ţigarete cu filtru şi peste 6 000 de ţigarete confectionate artizanal.

Citește și articolul: „Aceste două persoane mi-au luat actele mașinii!”

Poliţiştii au pus în aplicare 10 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.