Dezastru găsit în curte. Gâște, rațe , găini. Iată cine le-a omorât

Unei bătrâne din Țintești nu i-a venit să-și creadă ochilor când a intrat în această dimineață în curtea de lângă casă.

Peste tot numai fulgi și sânge, toate păsările din bătătură erau moarte.

Gâște, rațe și găini. În total, în jur de 30 de orătănii.

Femeia nu a fost acasă, iar surorii care stătea vizavi i-a fost frică să iasă din casă când a auzit chilomanul nocturn.

„Le-au omorât pe toate. Nicio orătanie n-a mai rămas în viață. La fel a pățit și soacra mea. Fără număr. Unei vecine i-au mâncat zece. I-a mâncat curca cu pui cu tot. Mie nu știu sigur câte și la alți vecini. E dezastru. Sar gardul. N-au nicio frică, intră în curte dacă prind poarta deschisă sau când vrei să ieși din curte. Intră prin coteșe și omoară găini cu pui cu tot”, ne-a povestit o localnică din Țintești.

De vină ar fi o haită de vreo maidanezi de la o proprietate din sat. Din spusele localnicilor a aparținut unui francez

care a avut o firmă la Țintești.

Franțuzul a plecat, dar i-au rămas potăile, care fac noapte de noapte dezastru prin gospodăriile oamenilor.

Citește și articolul: Spaima șoferilor. Loganul din imagine a făcut senzație pe facebook. Iată de ce!

Tipic pentru România situația este aparent fără ieșire. Primăria modestă din Țintești n-are serviciu de ecarisaj, firme specializate nu există, iar ecarisajul din municipiul Buzău are  treabă până peste cap cu maidanezii din municipiu.

Dănuț Păle, deputat PSD Buzău: „E într-adevăr o problemă întrucât în județul Buzău doar Primăria Buzău prin Urbis Serv are un serviciu autorizat de capturare a maidanezilor. Iar Urbisul nu poate interveni decât cu contract, pe bani, altfel vine Curtea de Conturi. Ar trebui în acest caz să se sesizeze DSV-ul și Primăria Țintești. Poate și Prefectura dacă cele două entități de mai devreme nu rezolvă probleme. Pe de altă parte, lucrez acum la un proiect de lege amplu care să rezolve multe aspecte rămase în aer nu doar la Buzău, ci în toată România. Consider că ar trebui să impicăm Consiliile Județene, care să aibă atât serviciu de ecarisaj, cât și adăposturi în anumite zone din județ. Și nu doar pentru câini, ci și pentru alte animale, cum ar fi caii de pildă”.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Dezastru găsit în curte. Gâște, rațe , găini. Iată cine le-a omorât

  • Dle Dănuț Păle ,pentru că vă văd mai implicat ca până acum .Știu că e greu ,dar deopotrivă e și necesar .Nu știu dacă ați ajuns și pe strada Grigore Baștan din Micro 14 .În fața stației de salvare ,între blocurile de garsoniere A,B,C, la ghena de gunoi ,la cealaltă ghenă de gunoi ,din fața blocului turn ,dle ,e raiul maidanezilor ,trebuie să-ți faci cruce înainte de a pleca de acasă ,să nu găsești maidanezii ,în gașcă .Ăla ești .Nu știți ce impact ar avea această acțiune asupra buzoienilor ,dacă i-ați scăpa de câinii fără stăpân .Le dau să mănânce ,n-am nimic ,dar i-al dle și în casă sau scoateți-l afară doar însoțit .Nu vă cunosc ,nu știu ,dar eu când trebuie să trec prin locurile de care v-am povestit îmi crește pulsul de nu vă povestesc ,mai ales că am mai fost și mușcat de doua ori și am făcut injecții .

    Răspunde
  • Sunt suflete nevinovate dar ar trebui sa se ia masuri in privința câinilor maidanezi..eu,ca femeie,locuind tot in zona Baștan,am ajuns sa ies din casa cu o bata mare caci imi e frica..

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.