Dezastru provocat de vânt. Proprietari în stare de șoc

Un incendiu de proporții a izbucnit la stâna unui gospodar din comuna buzoiană Lopătari.

Se presupune că o scânteie a fost luată de vânt din sobă și a aprins furajele pentru animale.

Întrucât în acea zonă muntoasă vântul bate foarte tare, focul s-a extins rapid și a cuprins saivanul de animale unde sălășluiau în jur de 300 de oi.

Flăcările au mistuit totul, locuința familiei Dobrotă (Ion și Viorica), adăpostul de animale și toate dependințele. Întrucât stâna nu se afla în sat, ci pe o pajiște departe de drumurile de acces, intervenția autospecialelor s-a făcut cu mare greutate.

„ISU Buzău a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință și un adăpost animale din localitatea Jariștea, com Lopătari .La fața locului au fost dislocate două autospeciale de stingere, o autospecială de transport și o autoșenilată. Autospecialele au ajuns la circa 3 km de zona de manifestare a incendiului, deplasarea făcându-se de acolo pe jos. În momentul sosirii la locul intervenției incendiul se manifesta la locuință pe aproximativ 300 mp, un adăpost animale pe aproximativ 350 mp și circa 15 tone furaje.În urma incendiului au rezultat circa 250 de oi moarte, 4 vaci și 1 cal, fiind salvate aproximativ 100 de oi.Situația este în dinamică având în vedere amploarea intervenției”.

Nelu Dobrotă, proprietarul animalelor, ar fi fugit în pădure de disperare, pierderile fiind uriașe, în timp ce soția sa este incapabilă să mai vorbească. Femeia este în stare de șoc în ambulanță.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.