Dezvăluire. „La ora 1.45, în patul criminalului a fost adus un alt pacient!”

Anunțul „frapant” l-a făcut ministrul Sănătății, Sorina Pintea, care a condus ancheta desfășurată ieri la Săpoca – după măcelul din salonul 207.

„S-a comis o serie de erori din partea personalului medical. La ora 01.45 în pat cu viitorul criminal a fost internat un alt pacient. M-a frapat această decizie a doamnei doctor. În condițiile în care în pavilion mai erau paturi libere. Dar salonul 207 i-a fost medicului de gardă mai la îndemână și a hotărât să cazeze doi pacienți în același pat”, a spus ministrul.

După nici două ore, Nicolae Lungu s-a enervat și a declanșat măcelul

Sorina Pintea a vorbit și despre o a doua eroare gravă, de astă dată a asistentei medicale:

„În fișa postului asistentei medicale scrie negru pe alb că nu se lasă la îndemâna pacienților obiecte contondente. Acel stativ pentru perfuzii era un obiect contondent. Nu trebuia lăsat niciodată într-un salon cu bolnavi psihic nesupravegheați”, a adăugat ministrul.

Sorina Pintea a ținut să contrazică și opinia rostogolită ieri în spațiul public că personalul din spital nu era suficient – la momentul atacului.

Ministrul Sănătății, la ieșirea de pe poarta spitalului

„În pavilion se aflau atunci medicul de gardă, șapte asistente medicale, trei infirmiere și doi instructori. Deci, personal era. La nivelul întregului spital, normarea e la nivelul minim, dar în limite acceptate legal. Cu cele 45 de posturi noi cerute de conducerea spitalului se urca o treaptă, la normarea medie”.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Dezvăluire. „La ora 1.45, în patul criminalului a fost adus un alt pacient!”

  • Daca puneau tot un barbat si o femeie in pat nu se ajungea aici! Dar tot doi pomohaci…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.