Dezvoltare rapidă dacă trece referendumul

Noroc (neașteptat) pentru cei din Țintești.

Dacă trece referendumul (27 septembrie), Țintești – comuna considerată cea mai rămasă în urmă din jurul Buzăului -poate ajunge în câțiva ani cea mai dezvoltată.

Compania de Apă Buzău va aduce cu fonduri europene în Pogonele, Maxenu, Odaia Banului și Țintești (cele patru sate ale comunei), apă curentă + canalizare, iar RER Sud va prelua serviciul de salubritate. La fel, specialiștii în fonduri europene din Primăria Buzău vor atrage resurse financiare pentru asfaltare, modernizarea școlilor și grădinițelor, iluminat, extinderea rețelei de gaze din orașul Buzău etc.

Toma a prezentat harta cu „Buzăul mare”

Dezvoltarea economică prognozată pentru Țintești (extinderea înspre Pogonele a Zonei Industriale) va aduce și locuri de muncă suplimentare pentru localnici.

În plus, printr-un proiect propus recent (CLICK pe știrea de mai jos) cei din Țintești ar urma să plătească pentru 5-10 ani aceleași impozite, iar primarul din Țintești va deveni viceprimar al mun. Buzău cu atribuții pentru noul cartier al orașului.

PROGNOZĂ. Dacă nivelul de trai din Țintești va ajunge în câțiva ani similar celui din mun. Buzău, atunci locuitorii din celelalte comune învecinate orașului Buzău vor solicita ei alipirea la orașul Buzău (fără ca propunerea să mai vină dinspre oraș).

Citește și:

loading...

15 comentarii la „Dezvoltare rapidă dacă trece referendumul

 • Tereacă, tu chiar crezi ceea ce scrii?
  Auzi prognoza, nivelul de trai din Țintești va ajunge în câțiva ani similar celui din mun. Buzău :))))))))))))))))))). Esti teribil de amuzant! Noroc pentru locuitorii din Tintesti, ar fi fost daca castigau toti la Loto. Din pacate, este trist cum incerci sa acreditezi ideea și să induci lumea in eroare ca ar fi numai avantaje din aceasta unire. Sper cu sinceritate, ca refernedumul să nu fie validat. Asta spre binele tuturor (mai putin a maretului conducator de urbe).

 • Dac Toma e destept, ar trebui să zică asa: 3/4 din terenul disponibil după contopirea celor doua unitati va fi concesionat, cu posibilitate de vanzare, si se vor asigura toate utilitatile urbane celor care doresc sa construiasca case de locuit (alea comerciale in restul de 1/4, ca e loc), in urmatoarele conditii peisagistice: (ca sa nu ne mai plangem ca am construit ca salbatecii dupa 89 si ce frumos e pe afara casele si cartierele), astfel macar jumatate din noul oras va arata dracului ca o localitate de oameni. Si cu asta i-ar scoate din casa pe buzoienii din toate taberele.

 • Dacă e destept, Toma ar trebui să zică așa: 3/4 din terenul viran rezultat din contopirea celor doua unitati va fi concesionat, cu posibilitate de vanzare, si se vor asigura toate utilitatile urbane celor care doresc sa construiasca case de locuit (alea comerciale in restul de 1/4, ca e loc), in urmatoarele conditii peisagistice: (ca sa nu ne mai plangem ca am construit ca salbatecii dupa 89 si ce frumos e pe afara casele si cartierele), astfel macar jumatate din noul oras va arata dracului ca o localitate de oameni. Si cu asta i-ar scoate din casa pe buzoienii din toate taberele.

 • Placa cu fondurile europene atrase de Compania de Apa e cam veche. Îmi pare rău că nu am la idemana răspunsul primit de la dânșii la o interpelare pe tema introducerii rețelei de canalizare în Spataru. Pe scurt nu s-a reușit atragerea de fonduri. Dar vom trai și vom vedea. Pana atunci suport în continuare vorbele prietenilor mei aflați în tranzit prin Spataru: Ce pute a WC când trec prin Spataru!

 • A început campionatul local de aruncare cu gogoși. Durează până pe 26.09.2021. Atenție! Nici nu știi de unde vine gogoașa și cât e de mare.

 • Ne-a costat 300 lei ca sa ne taie iarba si gardul viu la bloc ptr ca primăria nu mai asigura toaletarea prin cartiere.

  De la blocul meu primaria ia impozit de vreo 3.500 lei anual (apartamente, nu am pus și autoturismele) ptr cei 200 și ceva de metri pătrați.
  Tintesteanul, cu mult mai MULTI metri pătrați în curte, va plăti TE MIRI CE SI MAI NIMIC 5-10 ani timp în care blocul meu între 17.500-35.000 lei (3500-7000 €- la nivelul municipiului milioane).

  Strada mea e neasfaltata de dinainte de revolutie, locuri de parcare neamenajate… Adica eu sa ma duc sa votez (ca să se facă „cvorum”) și sa „iasă cine trebuie” (ca văzurăm la sect 1 cum fuse)?

  Și banii mei/noștri sa se ducă la asfaltare, retea apa, gaze, autobuz cu tarif de oraș… în Țintești?

  Sa aștepte!

 • Ne-a costat 300 lei ca sa ne taie iarba si gardul viu la bloc ptr ca primăria nu mai asigura toaletarea prin cartiere.

  De la blocul meu primaria ia impozit de vreo 3.500 lei anual (apartamente, nu am pus și autoturismele) ptr cei 200 și ceva de metri pătrați.
  Tintesteanul, cu mult mai MULTI metri pătrați în curte, va plăti TE MIRI CE SI MAI NIMIC 5-10 ani timp în care blocul meu între 17.500-35.000 lei (3500-7000 €- la nivelul municipiului milioane).

  Strada mea e neasfaltata de dinainte de revolutie, locuri de parcare neamenajate… Adica eu sa ma duc sa votez (ca să se facă “cvorum”) și sa “iasă cine trebuie” (ca văzurăm la sect 1 cum fuse)?

  Și banii mei/noștri sa se ducă la asfaltare, retea apa, gaze, autobuz cu tarif de oraș… în Țintești?

  Sa aștepte!

  AMIN!

 • Mai bine punea de-o zona metropolitana. Mai corect, mai natural, mai cu precautie. Voi va dati seama, in ani de zile se va zice ca Buzaul Nou a infrant, cu ajutorul Tintestiului, Parisul?!?

 • Stati linistiti…nu va trece. Costurile organizării le plătesc buzoieni

 • Ura, m-ai convins sa merg sa votez!

  Așa va ajunge și buzoianul la nivelul de trai din Țintești!

 • Domnule Tereaca, ai informații eronate. Enumeri niste localități din Țintești unde Compania de apă v-a accesa fonduri europene. ACELE LOCALITATI NICI MACAR NU SUNT IN ADI 2008. EU LUCREZ CHIAR LA COMPANIA DE APA LA BIROUL CE SE OCUPA CU FONDURI EUROPENE. ACUM ÎȚI SPUN TIE CA SA AUZI, ACEI 300 MIL DE EURO NU CRED CA-I VOM ACCESA VREODATA DUPA CUM MERG LUCRURILE. SEARA BUNA

 • Ne.a marit impozitele in Buzau sa sustinem Tintestiul ? De ce eu sa dau aproape 1000 lei pe an la o curte in oras de 600 mp si la Țintești sa dea 10 lei pe an pentru o curte mai mare ??..
  Stau acasa…
  Titluri de 2 lei…

 • Subscriu cu toți cei care sunt împotriva unirii Buzăului cu Țintești.Un moft personal al „marelui” primar TOMA.Șă se realizeze la pastele cailor.

 • Preconizează ca în ziua referendumului, ca la vaccinarea din București se vor da mici, chifle și muștar ptr cei care votează. Sponsorizări bineînțeles, nu din impozite

 • Unirea e o prostie. Nu aduce nici un beneficiu cetatenilor, nici celor din Buzau, nici celor din Tintesti, ba din contra, vor aduce numai belele cetatenilor, dar unor baieti de comitet vor aduce multi bani. Sa va uitati ce miscari s-au facut in ultimii 4 ani cu terenurile in zona, si cum toti cei ce au achizitionat pe acolo au linie directa cu seful primariei ori pe relatie de rudenie, ori prietenie, ori de partid. Se pregatesc niste tunuri acolo de multa vreme.
  Nici propaganda aia de la inceput cu presupusa autostrada care ar trece prin Tintesti (si prin absorbtia Tintestiului ar trece prin Buzau) nu tine, ca daca te uiti pe harta presupusa autostrada va trece prin teritoruil municipiului Buzau, nu al comunei Tintesti.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.