Dialog savuros între căruțaș și polițist pe Șoseaua de Centură

Întâlnire de gradul trei, neașteptată și nedorită de niciuna dintre părți, pe șoseaua de centură a municipiului Buzău. Căruțașul dormita, lăsând căruța în voia calului, iar polițistul avea ceva de măsurat pe stradă. Când s-a întors cu fața, a dat cu ochii direct în căruță și căruțaș.

– Bre, ce faci bre, cu căruța pe aici ? Matale nu știi că n-ai voie ? Ăsta e drum european!

– Păi și io pe unde s-o iau șefule ? Dacă vin din dreapta și am treabă în stânga ?

– Nu știu, ce mă interesează pe mine! Ieși imediat de pe drum că altfel îți dau amendă!

– Șefule, mai lasă-mă o sută de metri măcar, te rog. Să se termine lăstărișul ăsta și ies, că am treabă pe stânga…

– Imediat, afară! Hai că m-ai enervat. Uite ce coadă de mașini s-a făcut în spatele matale. Poate iese și vreun accident, Doamne ferește. Afară de pe drum imediat, că altfel îți confisc și căruța!

Văzând că n-are niciun spor cu agentul respectiv, căruțașul n-a avut ce face, a cotit stânga și a a ieșit de pe șosea pe un drum lăturalnic. În România, căruțele au voie pe drumurile județene și interzis pe cele naționale. Regula nu se respectă însă și, în special pe DN2C de la Smeeni până la Padina în fiecare vară și toamnă se produc accidente mortale din cauza căruțașilor. Mai ales pe înserat, când atelajele respective n-au nici măcar un ochi de pisică pentru a fi vizibile de către șoferi. 

loading...

3 comentarii la „Dialog savuros între căruțaș și polițist pe Șoseaua de Centură

  • N-am sa inteleg indolenta oranelor de ordine. Exista lege, iar acesti carutasi nu o respecta intr-un mod flagrant, iar politia este miloasa: “Lasa sa manca si burta lor…. ca ce sa faca omu’ sa traiasca si el….” P-afara n-ai sa vezi atitudine de organe de politie ca la noi. N-ai sa vezi caini, pisici, mancatori de seminte si chistoace aruncate aiurea. Iar dac-ai sa vezi cumva, este foarte rar si aceste mizerii le fac romanii, moldovenii, bulgarii, etc.. din est si daca-s prinsi, is sanctionati drastic. Frica a civilizat omenirea, nu teoria chibritului.

  • Unde-i lege, nu-i tocmeala ! Oare cand ne vom civiliza si noi ? Este foarte adevarat ca frica civilizeza oamenii !

  • Ca nu am avut la mine polita de asigurare LA REMORCA, nu la masina mi.au dat 870 lei amenda.
    Si asta ca e un real pericol nu pateste nimic.
    Unde este dreptatea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.