Dictatura criticii
Înainte de ’89, n-aveai voie să critici (în public).
Acum, după 35 de ani, e fix invers.
Nu mai ai voie pe facebook, pe vreun site, forum etc. să zici de bine despre ceva sau cineva.
Chiar dacă omul sau lucrul ăla făcut de el merită.
Într-un minut ești etichetat pupincurist. Uneori și mai rău. Sclav, prost, lingău, idiot etc.
Dictatorii cei mai aprigi ai criticii nu te lasă să scapi așa ușor. Te iau la puricat. Unde lucrezi și de ce, cât câștigi, cum te-mbraci, unde stai, ce mașină ai. Ți se face dosarul ca-nainte la securitate.
Trebuie să ai un punct slab cu care să fii atacat (în public). Dacă n-ai, ți se inventează. Nu scapi, trebuie să ți se închidă gura. Ce audiatur altera pars? Cum de-ți permiți tu să lauzi? Doar noi avem dreptate!
De-ar putea, dac-ar ajunge cumva la putere, noii dictatori ai criticii te-ar băga la pușcărie. Sau, mai convenabil, la anchetă, ți-ar da una-n cap.
Așadar, să vă fie clar. În Buzău și în România nimic nu se face bine. Totul e prost. Toți ăștia de fac ceva sunt proști. Sigur au furat. Știm noi mai bine. Ascund ei ceva. Sunt mână-n mână. Din cauza lor. A lor și a slugilor. Proștii, sclavii, idioții, pupincuriștii…
Domnule Tereacă, înainte de ’89 nu prea aveai voie să-ți bați joc de banul public, fie el și european și nici să falimentezi vreo „intreprindere”, prin diverse idei năstrușnice! Doar dacă făceai parte sau erai iubit de nomenclatură sau „băieții ăia”! Ca și astăzi de altfel!
Înainte de 89 aveai voie să-ți bați joc de oameni, să-i ții în foame și sărăcie. Iar fabricile nu falimentau (oare ?) că n-aveau concurență. După 89 s-a văzut ce înapoiați tehnologic eram.
Nu zice nimeni să nu lauzi, dar nici selectiv doar cu laude.
Pe când din contra, dar s-ar relata mai obiectiv, ura de care vorbiți ar dispărea și ar fi mai apreciați statistic.
Până la urmă cu toții suntem oameni, cu bune și rele.
PS. Un alt exemplu – eu pe acest site am citit doar știri de rău despre PNL. Nu zic că nu fac rele, dar nici dracul dracilor nu or fi de nu găsiți nimic bun despre ei și despre PSD numai de bine.
…Ion Raţiu: „Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!…
Corect!
Nu trebuie și critici vrei numai laude. Asa este în democrație.
Atunci de ce cenzurezi ceea ce nu îți convine când un cititor isi exprima opinia personală aici ? Sau de ce tot lauzi PSD încontinuu? Trebuie să Iti asumi articolele semnate, lumea nu mai doarme ca pe vremea lui Nicolae Ceaușescu.
Opiniile personale nu trebuie să conțină insulte, calomnii, minciuni, exagerări, spuse care nu pot fi dovedite.
Care nu pot fi dovedite?
Si cine decide asta?
Tu?
Să înțeleg că, nici ce se vede cu ochiul liber nu e o dovadă ,doar dacă e ambalat in cuvinte frumoase și laudative.
Tot orașul e un kitsch ieftin ,lucrat la mișto și în defavoarea cetățenilor.
Dar…tot orașul.
Presa este dependenta. Și nu de cititori, din păcate. Depinde de patroni și de linia lor „editorială” (a se citi afiliație politica, grup de interese).
Iar, de câțiva ani, presa supraviețuiește din banii publici ai partidelor. Milioane de euro curg la presă. Și implicit, articole laudative, nici măcar marcate în acest sens.
Asta la nivel central, la nivelul orașelor provinciale, cam toate sunt in „solda” puterii politice.
Câți bani primește fiecare publicație de la reprezentații puterii, aflam rareori, este un secret de stat.
Cine plătește, comandă muzica. Cam așa funcționează presa. Și doar naivii mai cred că presa este câinele de pază al democrației, că are deontologie profesională, că este obiectivă.
„Înainte de 89 aveai voie să-ți bați joc de oameni, să-i ții în foame și sărăcie!”
Ca și astăzi dealtfel! Privește chipurile celor din mediul rural, în special, atunci când vine ziua de „ajutor social” sau ceva „ajutoare de la UE”! Să lăsăm ipocrizia și măcar să fim în stare să ne privim în oglindă! Sau întreabă-l pe domnul Romașcanu ce știe de la tatăl său despre „înainte de ’89”!
Inchide sectiunea de comentarii, ca aproape toate celelalte site-uri, si gata. Ce te mai prefaci atat? Si aia tot de asta au inchis comentariile, ca toate publicatiile sunt aservite politicienilor si populatia nu va fi niciodata de acord cu jaful pe care il fac politicienii incompetenti si hoti, iar daca te faci pres jurnalistic pentru ei, iti asumi ca populatia n-o sa fie de acord cu ce esti pus tu sa imprastii. Inchizi taraba cu comentarii si gata, ramai cu aia care accepta sa citeasca fara sa aiba nimic de zis si asta e, decat sa ne reprosezi zi de zi cat de nerecunoscatori suntem noi si cat se sacrifica pesedeu pentru noi.
Asa au facut si alti destepti si acum se citesc singuri !
SI ORI NU I ASA CE VA SA ZICA CA NU E REAL ADICA NU SE FURA SI NU SE FAC LUCRARI DE MINTUIALA APROPO DE PLATOUL DACI SE DA CU LAC AM VAZUT SI SE REPARA GRANITUL NICI ANUL NU A TRECUT SI MAI ZICETI UNA ALTA LUCRARI NETERMINATE DE 4 ANI PARCARILE DIN DOROBANTI ZONA BISERICA TOMA SI MAI SUNT ………………………………. ASA CA VIN AI VOSTRI PLEACA AI NOSTRI NOI MURIM CA PROSTI . VA ROG SA NU MAI CENZURATI COMENTARIILE CA SA NU MAI ZICETI DE UNA SI ALTA MULTUMESC
Din păcate lumea continuă să doarmă în România, suntem tot timpul printre ultimii la orice e bun… și primii la nenorociri!
Nimic mai fals. este atat de trist sa ai multe si sa nu te poti bucura de nimic.
Romania este mult peste alte state europene la multe capitole. Iar daca rezumi totul la bani atunci nu avem despre ce vorbi.
Ceea ce are Romania astazi era un vis de neideplinit al bunicilor nostri. Daca te-ai intoarce cateva zeci de ani in timp, doar pentru o zi, ar fi suficient sa iti dai seama despre cata evolutie a fost realizata in ultimele decenii. Dar epigonii ca noi se asteapta sa le pice in gura si mestecat de-a gata daca se poate.
Libertatea de a scrie pe aici se numara printre visele despre care vorbesc. Alaturi de concediile all inclusive pe care le rezervi din timp ca este mai ieftin.
Si daca tu crezi ca astea sunt lucruri care vin cu munca, te asigur ca bunicii tai au muncit cat nu vei munci tu in 7 vieti si nu aveau de niciunele.
Stimabile, matale vrei sa il lauzi pe primar ca a asfaltat cateva strazi? Asta trebuie sa faca primarul. Lauda si soferul de autobuz ca nu a cazut in garla, lauda si medicul ca nu te-a omorat s.a.m.d.
Cat despre critica, stimabile, pe langa faptul ca, in general, critica motiveaza persoanele responsabile si inteligente, in cazul de fata critica se bazeaza pe fapte reale : ineficienta, nestiinta, lipsa viziunii, incapatanarea si, per ansamblu, totala nepotrivire intre functie si individ.
Scrii despre libertate, despre democratie, dar esti primul la cenzura. Stii ca asta e tipic comunist, da? Ceea ce nu ai negat niciodata. Asta apreciez.
Eu am citit acest „articol” in cheia disperarii domniei tale pe fondul miilor de „castane” luate din cauza ca esti obligat sa aperi o administratie falimentara si, in acelasi timp, in cheia disperarii actualei administratii pentru ca, in sfarsit, incepe sa inteleaga avalansa de nemultumiri starnita cu schimbarile inutile si complet inoportune din ultimii ani, mai exact dupa esecul referendumului din 2020.
Totusi exista si ceva pozitiv in toata asta : urmatorul primar trebuie sa inteleaga din start ca orice modificare are de gand sa implementeze trebuie aprobata mai intai de cei pe care ii va afecta cel mai mult, adica buzoienii. Pentru ca orasul trebuie dezvoltat (exact, trebuie dezvoltat, nu infrumusetat) pentru buzoieni, nu pentru cei din mediul rural ori cei aflati in tranzit.
Disperarea e doar în mintea dvs, administrația falimentară și avalanța de nemulțumiri la fel. O să vină și aceste alegeri și o să vedeti din nou o diferenta uriasă între Toma și ceilalți. Iar critica dvs în realitate nu e critică e o încercare disperată de campanie electorală negativă.
Campanie electorala negativa?
Stimabile, dar nimeni nu a mentionat nici un alt nume!
Singurul nume mentionat este cel al actualului primar, Toma Constantin. Iar asta ar trebui sa fie un semnal de alarma. De ce? Pentru ca populatia s-a saturat de actualul primar, nu de domnia sa in persoana pentru ca discutia este despre administratie facuta gresit, nu despre persoane fizice si nu e interesata de cine ar fi urmatorul primar pentru ca nu ar putea fi mai rau pentru buzoieni, nu omul in sine. Nu avem de ce sa presupunem ca actualul primar ar fi un om rau, asta e clar.
Iesiti pe strada, discutati cu oamenii, veti vedea ca nu are nici o legatura cu vreo campanie electorala, veti vedea ca are legatura cu nemultumirile reale ale cetatenilor Buzaului.
Ceea ce trebuie sa intelegeti si dumneavoastra dar mai ales actualul primar este ca oamenii nu dau doi lei pe politica, pe campanii electorale, pe povesti de adormit copiii. Oamenii vor un oras in care sa nu piarda 20 de minute in trafic de pe Chiristigii pana pe Independentei, asa cum s-a intamplat alaltaieri dupa testul „reusit” de cu o zi inainte al semafoarelor-minune, oamenii vor sa nu fie praful de 2 degete pe masini la doua zile dupa ce le-au spalat, oamenii vor sa nu fie iarasi haite de maidanezi iar cei ce trebuie sa ii adune sa se vaite ca „nu au cadru legal”, oamenii vor sa nu fie nevoiti sa isi faca vecinii dusmani din cauza locurilor de parcare insuficiente, desi cu doar cativa ani in urma erau nu doar suficiente ba chiar in plus, oamenii vor lucruri utile, punctuale, care se le rezolve problemele de zi cu zi, sa le faca viata mai usoara si, mare atentie, sa nu ii incurce si sa le puna piedici doar de dragul de a pune piedici.
Cand actualul primar va intelege toate acestea pe siteul dumneavoastra nu va mai fi nici un comentariu. De ce? Pentru ca un popor multumit nu pierde vremea cu laude, un popor multumit se bucura de viata. Iar un popor nemultumit critica. Pentru ca e tot ce poate face pana vine ziua stampilei. Desi, dupa cum ne-a aratat practica, uneori nici ziua stampilei nu are nici un rost. A se vedea „cazurile” 2009, prezidentiale, si 2020, locale in Bucuresti si Sectorul 1.
Nu ma astept sa publicati un comentariu decent, argumentat si logic dar ma multumesc cu faptul ca l-ati citit.
+1!
Stimate domnule „Anonim”, am citit ceea ce ati expus si as avea cateva mentiuni:
1. Oamenii vor un oras in care sa nu piarda 20 de minute in trafic de pe Chiristigii pana pe Independentei, asa cum s-a intamplat alaltaieri dupa testul „reusit” de cu o zi inainte al semafoarelor-minune – Suntem intr-o perioada de tranzit si mai dureaza pana se vor finaliza toate lucrarile, care in definitiv sunt ca un angrenaj, in care daca o rotita nu merge asa cum trebuie, nimic nu functioneaza corespunzator. In orice oras civilizat, in crestere evidenta in ceea ce priveste traficul auto, se circula destul de greu. Vesticii, au inteles asta si au inceput sa utilizeze mijloacele de transport in comun sau bicicletele, mult mai mult si mai des.
2. oamenii vor sa nu fie praful de 2 degete pe masini la doua zile dupa ce le-au spalat – eu va inteleg supararea, dar cum ati dori sa se faca reabilitarile? Batand din palme? Ca sa-l citez pe marele Hagi, trebuie sa fie rau ca sa fie bine! Si omul avea dreptate! Poate dumneavoastra doriti un oras curat, insa pentru a ajunge in acel punct, trebuie sa aveti rabdare, mai ales ca tot ceea ce face primarul asta, e sa creeze cat mai mult spatiu verde si sa ofere o imagine civilizata orasului.
3.oamenii vor sa nu fie iarasi haite de maidanezi iar cei ce trebuie sa ii adune sa se vaite ca „nu au cadru legal” – cu ce este vina primarului ca organul legislativ nu poate trece peste doleantele iubitorilor de animale? Eu i-as eutanasia, insa se pare ca sunt multi altii care se lupta din rasputeri ca sa evite asemenea crima. Pentru ei este mai bine sa traim toti in frica de a merge in locuri mai izolate, iar cei muscati sau omorati, sunt suflete rele care meritau sa piara.
4. oamenii vor sa nu fie nevoiti sa isi faca vecinii dusmani din cauza locurilor de parcare insuficiente, desi cu doar cativa ani in urma erau nu doar suficiente ba chiar in plus – erau suficiente pentru ca se parca peste tot, dar absolut peste tot. Plus ca sunt mult mai multe masini decat acum cativa ani. Daca nu-ti convine faptul ca nu ai unde sa parchezi, exista intotdeauna libertatea de a te muta la o casa unde iti poti face o parcare incapatoare, chiar si pentru vecini, ca sa fie fericire.
5.oamenii vor lucruri utile, punctuale, care se le rezolve problemele de zi cu zi, sa le faca viata mai usoara si, mare atentie, sa nu ii incurce si sa le puna piedici doar de dragul de a pune piedici – pai si in ce fel le pune piedici primarul actual? eu nu vad nimic alceva decat dorinta de dezvoltare, de a crea ceva util pe viitor, in limita banilor disponibili. daca se face ceva cu bani europeni (a se citi moca), apar pe aici unii care nu sunt interesati de acel domeniu si sar de cur in sus ca e degeaba. pai conteaza ca e degeaba cat timp nu ti-a luat tie bani din buzunar? Conteaza ca tu nu mergi cu bicicleta? poate altul merge! de ce sa-ti dai tu cu parerea ca e degeaba pista? Vrea primarul sa faca niste puncte de atractie in oras, clar, cea mai mare prostie… noi de aquapark avem nevoie? avem nevoie de fabrici. pai primarul le face? ce naiba mai oameni buni! Opriti-va din a critica orice nu va convine voua direct, pentru ca poate fi folositor pentru altcineva.
Criticii cei mai înverșunați sunt in general aceia care nu au făcut nimic in viața lor! Cunosc destui ! Slabi profesional, frustrați și care datorită prostiei cred ca tot ce nu reușesc in viața se datorează altora. Cauza principala este calitatea educației din ultimii 35 de ani! Mulți dintre frustrați sunt in generată oameni absolvenți de “ facultăți și doctorate “ particulare, cu diplome fără nici o valoare! In prostia lor ei chiar cred ca diploma pe care o au e “ pe bune” și ca ei au învățat! E plin Buzăul de astfel de oameni in multe instituții publice și private! Unii sunt chiar șefi! Altii au fost chiar prefecți! O alta cauza este media care in ultimii 35 de ani a promovat doar “ manelismul, curvasaraia, și isteria” ! Din păcate romanii au devenit “ isterici” datorită știrilor permanent negative care ne sunt inoculate 24/7 cu buna intenție! Așa ca șanse sa ne revenim nu avem. Ba din contra nebunia o sa continuie pana la cretinizarea totala a nației “ romane” !
Notează comentariile astea și dacă pierde Toma alegerile , adică dacă iese alt primar , ne dai de băut la toți . Te bagi la pariu ?
Și în 2020 prezentau unii niste sondaje fake în care Toma avea 15%. S-a văzut apoi la vot care era realitatea.
Nu pierde Toma, pentru ca toata e cu el, doar de el au voie sa scrie si sa vorbeasca peste tot. De ceilalti candidati afli cine sunt abia in cabina de vot. Asa este in locurile cu baroni locali.
Nenea Celentano eu fac pariu cu tine in felul următor : Renunți la buletinul de Buzău și te întorci la tine la Cochirleanca dacă câștiga Tomi?
Galezule, dacă pierde Toma pleci tu înapoi în Hanglia sau Hirlanda ?
Pariul era oferit ziaristului , dar trebuia să te bagi tu în seamă ca milițienii .
Eu sunt de la Siriu
Pai stai la Siriu și voteaza acolo! Ce treaba ai cu Buzăul? Sau nici nu știi pe ce lume traiesti! Ai vrea și tu un pic de Janghina dar e mai bine la cules prune la Siriu! Eu v-as cere viza de intrare in Buzău! Cât despre UK am fost sa vizitez de câteva ori! La hotel de patru stele cu 250 de lire pe noapte! Și asta acum 10 ani! De atunci nu am mai fost! Prefer Tailanda, Vietnam, Filipine! Cald și soare!
Eu sunt de la Siriu stabilit la Buzău. Toma e de la Țintești. Pe el nu îl izgonești ? Eu nu îmi bag joc de electorat. Sunt doar un simplu cetățean care va ieși la vot. Toma este primar. Lui trebuie să-i ceri socoteală pentru tot praful , nisipul , pietrișul , gropile si șantierele din Buzău. Plus lipsa locurilor de parcare. Plus traficul infernal.
Da la tine când dai cu var in casa nu se face praf? Sau disconfort? Cum ai vrea tu ma “ orășene ” sa se facă? Întotdeauna “ țăranii” deveniți orășeni recent critica ! Toma e de la doi km de Buzău pe când tu ești de la 70! Așa ca el e mult mai orășean!Nu mai zic ca el s-a “ orășenit” , a făcut ceva in viața lui pentru familia lui și pentru oras! Pe când tu nu poți sa-ți depășești nivelul de “ sirian” ! Veniți prin Buzău și doar cereți sa vi se facă, sa vi se dea! Nu ar fi mai bine sa ne părăsiți dacă nu va place ?
Văd din partea ta numai comentarii rasiste și discriminatorii. De vede nivelul tău de inteligență și toleranța.
Întrebare : Dacă tot ești umblat prin alte orașe și alte țări , ai văzut tu pe acolo mizeria care este în Buzău ? Pe internet toți sunteți zmei. Eu zic să vă feriți de Făt Frumos la votare
Domnule Celentano, daca am ajuns in punctul in care un primar este criticat ca sunt lucrari de modernizare, care creeza neplaceri din cauza prafului, nisipului pietrisului si a gropilor din santierele in lucru, atunci suntem clar o natie defecta rau. Era mai bine sa circulam pe strazi pline de gropi, dar fara praf. Dumneavoastra daca aveti acasa de varuit sau de reparat ceva la pereti, nu veti face mizerie inainte sa fie curat?
avind in vedere prezenta la vot si cit la suta a fost din nr celor prezenti orice alt comentariu nu isi mai are rostul. avem cea mai buna administratie care ne poate reprezenta avind in vedere nivelul, educational, social si financiar..iesiti si votati cu capul nu cu stomacul, la comentat toti suntem specialisti.
Everything you say should be true but not everything true should be said!
Lăudați pe cine vreți domnule dar ce facem cu micile gafe ale muncitorilor care pun semne de întrebare asupra lucrărilor efectuate în orașul ăsta. Hai să îi mai și criticăm puțin poate se remediază ceva.
Acel stâlp încă rezistă. Intrarea copiilor de grădiniță de la liceul D. Filipescu este undeva unde odinioară era gardul liceului adică fix printre mașinile parcate lângă gardul liceului fără o trecere de pietoni.
ACESTE LUCRURI PE CÂND O CRITICĂ? Sau nici să criticăm nu avem voie?
Acum să îi lăudăm puțin pe cei care fac rondul la podul Drăgăicii. Azi 11 Martie sapă rondul, deci în centrul cercului, deci tot ce au făcut până acum se pare că nu era bine, deci au scos bordurile și sapă, probabil și-a pierdut cineva patentul sau ceva, deci pe bani cui refacem lucrarea.
Se pune că este de bine, de laudă?
STÂLPUL REZISTĂ!
Ce să spun, trebuie să lăudăm primăria, Unirii arată k un bulevard din Coreea de Nord
+1