Diferență între bloc și case. Ce li se cere locatarilor

Diferență în mun. Buzău în privința colectării selective. Dacă la case lucrurile s-au îmbunătățit, la bloc încă mai sunt probleme.

Unii locatari folosesc sacii galbeni pentru alte lucruri ori îi umplu cu alte materiale și nu cu reciclabile (vezi foto mai jos).

Saci galbeni umpluți cu materii vegetale

În ciuda tuturor campaniilor de informare și conștientizare făcute în Buzău de către RER SUD, în prezent deșeurile depozitate la platforme de către cetățenii de la blocuri încă nu sunt sortate corect și depozitate corespunzător în recipiente. Cauzele sunt legate de faptul că sacii galbeni nu sunt distribuiți la timp sau periodic de către asociațiile de proprietari către locatari dar și de faptul că odată intrați în posesia sacilor, cetațenii, fie pun în ei și alte deșeuri decât reciclabile, fie le găsesc alte întrebuințări.

Extinderea colectării separate în zona de blocuri a reprezentat o provocare încă de la început, întrucât spațiul oferit de un apartament nu este atât de generos, iar deșeurile sunt depozitate în spații comune, însă acestea nu pot reprezenta niște piedici pentru cetățenii civilizați, responsabili.

Problema deșeurilor nu este nouă și nici imposibil de rezolvat. Sistemul de colectarea separată a deșeurilor se poate îmbunătăți considerabil dacă, pe lângă investițiile făcute de firma de salubrizare în utilaje, mașini, instalații de sortare, cetățenii vor respecta obligațiile de a colecta separat deșeurile pe care le generează.

Soluția este simplă! Bunăvoință și bun simț!

Buzoienii de la blocuri TREBUIE să ceară saci galbeni conducerii asociației de proprietari și să îi folosească pentru a depozita orice tip de deșeu reciclabil.

Atenție! Pentru a putea fi reciclate în proporție cât mai mare, este necesar ca deșeurile să fie CURATE, SPĂLATE, PLIATE si/sau TURTITE! În caz contrar, din cauza murdăririi, nu toate deșeurile reciclabile de ambalajele nu pot fi valorificate!

Foto: stația de sortare a RER Sud

“Îmbunătățirea colectării separate a deșeurilor în zona de blocuri poate fi îmbunătățită semnificativ dacă buzoienii vor întelege cu adevărat că sortarea deșeurilor NU este opțională, ci este o măsură care trebuie respectată conform legislației în vigoare. Soluția e simplă și ține doar de bunăvoință și simț civic. Prin urmare, rugăm buzoienii să solicite saci galbeni la asociația de proprietari din care fac parte și să îi foloseasca numai pentru colectarea separată a tuturor tipurilor de deșeuri reciclabile. În cazul în care, comportamentul cetățenilor de la blocuri nu se va schimba în mod voit, iar deșeurile vor fi depozitate amestecat la platforme, anunțăm că vom demara din nou acțiuni de monitorizare a platformelor împreuna cu Poliția Locală. Acțiunile vor avea drept scop conștientizarea cetățenilor cu privire la faptul că trebuie să colecteze separat, prin aplicarea măsurilor coercitive.” – Denisa Hâncu, Coordonator Departament Comunicare și Promovare, RER SUD.

Citește și:

loading...

7 comentarii la „Diferență între bloc și case. Ce li se cere locatarilor

  • Trebuie cumva si parfumate deseurile !? Un parfum de 20.000 € este bun !? Asteptati voi sa va umplu de bani nemunciti, ca n-am alta treaba decat sa spal, sa impachetez si sa parfumez deseurile. Le luati asa cum sunt sau o sa le gasiti plutind pe garla ! Puneti mana la munca daca vreti bani, nu asteptati pomana ca milogii !

  • Sa aiba ipocritii aia cu fabricile de reciclare la ce sa dea foc si sa polueze in 2 ani cat nu a poluat toata industria mult-blamata in 100 de ani. Banditilor si ipocritilor, sa va fie rusine! Si nu, nu stau eu sa va spal voua caserolele, ca nu sunt sluga voastra, sa le spalati daca vreti sa le folositi, eu nu-s pe linia voastra de productie, am deja serviciu, n-am timp de dopurile si pungile voastre sa vi le spal si curat. Le vreti asa, bine, nu, tot bine!

  • Comunicatoarea de la Rer Sud ( o firma privată) este amenințătoare. Am încetat să mai selectez de când a fost amenințător și domnul Primar. Nu așa domnilor și doamnelor. Nu așa se tratează cu cetățenii mmunicipiului că nu v-a ales nimeni vătafi sau arendași. Puteți mai bine? Puteți fi mai blânzi? Ar trebui să înțelegeți că totul depinde de bunăvoință. ASTA NU SE OBTINE CU AMENINTARI! Bunăvoință se solicita cu bunăvoință. Probabil va presează timpul și sunteți într-un impas. Comunicarea cu cetățenii se face in timp și cu bun simț. Nu vad o apreciere la adresa celor care au acest bun simț. Amenințați la grămadă că și cum am face toți un lucru prost. Îl vom face toți așa cum credeți. Mult succes in ceea ce credeți! Nu mai trimiteți mașinile alea sa blocheze străzi la ore de trafic maxim că ne sare și nouă mustaru’. Știți deja că nu ține cu amendă și insistați. Fiți deștepți!

  • @Bukk , pentru tine , cei care lucrează în industria de recuperare a deșeurilor beneficiază de „bani nemunciți” ? Pe ce lume trăiești , oare ? Ești primitiv , omule și propagi o concepție aflată la ani-lumină de lumea civilizată ! Dar va mai dura până vor dispărea toți cei care se gândesc doar la propriul maț și lasă în urma lor doar dejecții urât mirositoare …

  • Observator, cand cineva iti spala si sorteaza materia prima, sunt bani nemunciti. Sa ia gunoiul gratis daca vor sa ma puna la munca. Adica, eu platesc, eu si muncesc pentru ei si se mai si poarta ca niste camatari? Nici eu nu mai sortez nimic de cand au inceput sa devina impertinenti. Si mai cunosc 3-4 persoane care procedeaza la fel intentionat de cand cu campania asta de intimidare. Fabricile asa zis ecologice ne otravesc deversand mizerie in rauri si incendiind masele plastice cu tonele, iar eu sa le pregatesc materia prima?

  • Observatorule ,milogule ,eu nu iti cer decat sa imi dai pace !Ia-ti gunoaiele si fa bors cu ele ,ca eu nu am chef sa fac o treaba, pentru care platesc deja . Eu nu imi pun clientii sa-mi faca treaba pentru care m-au platit pe mine sa o fac !

  • Mai bine veniti sa adunati gunoiul, ca la mine la bloc da pe dinafara decat sa o tineti numai in campanii de presa amenintatoare. Ati devenit sacaitori si lumea s-a saturat de voi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.