Diferență între cele două sensuri. Care e explicația ?

Cine trece în aceste zile pe str. Transilvaniei, fie pieton, fie șofer, va remarca diferența dintre cele două sensuri.

Pe o parte, pe sensul către centru, se circulă pe două benzi, iar mașinile sunt parcate pe trotuar.

Pe partea cealaltă, se circulă doar pe o bandă, mașinile sunt parcate pe carosabil, pe banda 1, iar trotuarul este liber (vezi foto mai jos).

Diferență. Mașinile sunt parcate pe trotuar, pe o parte, și pe carosabil pe cealaltă
Pe sensul către fabrica de bere nu se parchează pe trotuar, ci pe banda 1
Pentru șoferi e mai facil să intre în oraș (două benzi) și mai dificil să iasă (doar o bandă)

E de văzut ce se va întâmpla de la vară când Strabag va preda strada către Primăria Buzău.

E posibil ca atunci toate mașinile, de pe ambele sensuri, să fie urcate pe trotuar, întrucât autobuzele vor avea voie să circule doar pe banda 1.

Citește și:

loading...

8 comentarii la „Diferență între cele două sensuri. Care e explicația ?

 • Si cu pietonii cum ramane ???Banda libera deasupra trotuarului pentru zbor ca le este lene sa isi bage masinile in curte?

  Răspunde
 • Pai au făcut trotuare pentru mașini și pietonii merg pe prima banda ? Ba, fraților, sunteți nebuni, mașinile sa fie băgate în curți. trotuarul este destinat pietonilor nu la toate rablele de mașini parcate pe carosabil. unele dintre ele nu au nici asigurare sau itp valabil și nici proprietari de drept. așadar n-au ce cauta pe trotuar.

  Răspunde
 • Pe Transilvaniei trebuia sacrificat unul din trotuare in scopul parcarilor iar celalalt pentru pietoni. Asa este in Brasov, un exemplu de oras gandit bine.

  Răspunde
 • Credeți cumva ca str. Transilvaniei este o strada ca în Austria ? Nici gând e o diferență mare între noi și ei . Patronul austriac dacă ar fii prezent sigur nu ar fii de acord de cum s- a lucrat. Nu înțeleg de ce presa o tot ridica în slavii ca fiind strada cea mai buna din oraș. Poate merg doar cu mașini de teren ptr ca daca mergi cu un turism simți imediat diferențele de nivel dintre capacele de canal și drum plus acolo unde s-a lipit asfaltul de celalalt e iar o mica diferenta și colac peste pupăză sunt și câteva locuri în care strada deja s- a lăsat 1-2 cm și încă nu a fost iarna. De borduri nu zic nimic ca sunt sparta destule. La fel și aleea industrie. Poate sunt curioși domni ziariști sa verifice .

  Răspunde
 • Pentru șoferi e mai facil să intre în oraș (două benzi) și mai dificil să iasă (doar o bandă)
  Ar trebui schimbat sloganul primariei din „Oras deschis” in „Stii cand intrii, dar nu stii cand iesi”

  Răspunde
 • Nu mai saltati austriecii in slavi ca sunt vai de capul lor. Cine a fost in austria stie ce idiotenii sunt si acolo.
  Sa nu mai amintim si de contextul recent cu nebunia corona care a luat mintile austriecilor, nu degeaba nazismul a fost nascut si crescut in austria… oamenii de acolo au mari probleme.

  Acolo rezolvarea e simpla, pusa politia locala acolo pana cand comerciantii vor face locuri de parcare in curtea lor nu pe strada.
  Anulate rand pe rand autorizatiile de ocupare a domeniului public din zona, retragerea autorizatiilor de functionare firmelor ce necesita transport auto ca e plina zona de vanzatori en-gros, care automat necesita transport auto, vanzatori care n-au locuri de parcare, iar clientii sunt fortati sa parcheze pe unde apuca.
  In alte zone s-a putut face asta, dar acolo nu se vrea.

  Răspunde
 • …in plus la ce a scris „anonimul” si alții, de ce nu se desfasoara o campanie de verificare a documentelor TUTUROR autoturismelor parcate de aiurea prin Buzau pentru a se stabili legalitatea prezentei lor pe domeniul public?!? Cu minim efort din partea politistilor locali si cu dotarea minima necesara – un telefon, cred ca s-ar produce minuni. Eu zic ca NU SE VREA pentru ca sunt vizibile in continuare „epave” care ocupa domeniul public!

  Răspunde
 • …si mai am ceva de neinteles…de ce in Buzau nu se organizeaza ca in Bucuresti razii pentru depistarea alcoolicilor, drogatilor si infractorilor nocturni?!? Vor fi, va asigur, mari surprize! Numai sa nu fie „alarmati” din „interior”…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.