Dilemă la Vadu Pașii. Cu Compania de Apă sau cu serviciu propriu ? Decizie, în schimb, în privința RER

Luni consilierii locali sunt chemați să se exprime în privința viitorului sistemului de apă din comună.

„Există o dilemă, nu știm cum e mai bine. Să continuăm cu serviciul propriu de alimentare cu apă sau să acceptăm oferta Companiei de Apă ? Îndoielile noastre sunt privitoare la preț. Momentan, locuitorii din V. Pașii plătesc doar 2,35 lei pe metru cub, cu TVA inclus. La Compania de Apă știm că e 5.05 lei. Deci, mai mult decât dublu. Dar trebuie să recunosc, apa noastră are concentrații destul de mari de nitriți și fier. Cei de la Compania de Apă ne-a propus varianta de a trage două țevi peste râul Buzău. Una pentru apă, una pentru canalizare. Pentru că e destul de aproape le-ar trage direct din stația lor. Tot ei s-ar ocupa și de investiția necesară implementării sistemului de canalizare. De partea cealaltă, dacă vom continua independent, trebuie să căutăm finațare pentru proiectul de canalizare. Noi am depus documentația necesară prin PNDL, așteptăm ca proiectul să fie declarat eligibil” a declarat noul primar Gheorghe Firon. 


Pe de altă parte, par să se fi risipit dubiile în privința serviciului de salubritate.

 „Ne cumpărăm mașină de gunoi, angajăm oameni din comună și ne despărțim de RER. Dar acest lucru se va întâmpla abia de anul viitor. Mașina sperăm să o plătim doar la jumătate, iar cealaltă să fie asigurată prin GAL. Însă, trebuie să recunosc, am început să-i înțelegem pe cei de la RER când solicită majorarea tarifelor. Pe noi ne costă 3 milioane de lei vechi depozitarea unei tone de gunoi la groapă. 80 de lei reprizintă acciza, iar 100 de lei penalizarea pentru că din 2011, când ni s-a cerut prima dată, nu am făcut nimic pentru a reduce cu câte 15% pe an cantitățile de deșeuri depozitate la groapă. Vom cumpăra și pubele, ne vor cista în jur de 2,25 de miliarde de lei vechi” a adăugat primarul. 

Auraș Tereacă

 

loading...

3 comentarii la „Dilemă la Vadu Pașii. Cu Compania de Apă sau cu serviciu propriu ? Decizie, în schimb, în privința RER

  • Dda,da,da,da,da !!!Sa se faca ,sa se faca, sa se faca, sa se faca !!!Sa vedem si ce clienti o sa aiba compania de apa, cu asa preturi.O gospodarie de la tara, de marime medie ,consuma cam 3000 de metri cubi pe an,daca are un petic de gradina si cateva animale si deci nu e rentabil, cand fantana poate fi o investitie amortizabila in mai putin de o jumatate de an, la pretul de 5 lei pe metru cub.Nu mai vorbesc de canalizare .Ce sa faca oamenii cu ea ,daca n-au baie in casa iar sansele de a-si face una ,sant minime.?.Au facut si la sageata canalizare si nici dracu nu s-a legat la ea..

    Răspunde
  • Da e bn sa bagati canalizare dar cand in ce an se face ca podul de la vadu pasii

    Răspunde
  • Da in ce an se baga canalizarea se face ca podu de la vadu pasii ar fi bn sa bagati canalizare dar nu cred

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.