„Dimineața, la 6, e cârd. Sunt cu lanterne, zici că vin de la Înviere. Luni începe școala! E nebunie la V. Pașii la pod! Cât va dura până va muri primul ?”


Cuvintele de mai sus îi aparțin lui nea Titel, care s-a prezentat mecanic de locomotivă.

„Nu mi-a venit să cred ce am văzut azi în zori când am trecut cu trenul pe acolo, la ora 6 dimineața. Am crezut că e Paștele, că vine lumea de la înviere. Era un cârd de oameni, de la un capăt la altul al podului CFR. Toți cu lanterne sau cu lumina de la telefoane. Ar fi trebuit să fac o poză, dar am fost așa de mirat că nu mi-am dat seama. Mă gândesc cu groază că de luni începe școala. După mine e o chestiune de zile până la primul accident grav. Cei care sunt în măsură să facă rapid ceva, pericolul e imens”, ne-a scris mecanicul de locomotivă.

Un mesaj similar ne-a trimis și mama a două fete din V. Pașii care învață la Buzău:

„Azi am vorbit cu mai multe vecine. Ce facem ? Lăsăm copiii să treacă podul sau îi trimitem la autobuz ? Eu am două fete, n-am curaj. Nu le las pe podul CFR. Prefer să meargă înghesuite în autobuz sau microbuz, dar să le știu în siguranță”.

Problema e privită cu îngrijorare și de autorități și ceilalți factori implicați. Se caută soluții. Reporterul buzoienii.ro a bătut în această seară la mai multe uși pentru a cere păreri și soluții:

„E nebunie. Nu trebuie lăsați pe podul CFR. După mine o chestiune de ore până când va fi călcat primul. Atenție, vechiul pod nu va mai putea fi folosit cel puțin un an, poate chiar doi. Am auzit că s-a propagat în media locala ideea ca peste două luni vom permite din nou circulația pe pod. Nu e adevărat. În două luni, nu știu dacă vom da jos actuala cale de rulare a podului” – Victor Vasilescu, director firma Integral, cea care lucrează la pod


„Din câte am înțeles s-a suplimentat deja cu un microbuz. Transportatorul județean are obligația de a mai pune un autobuz în caz că primul nu face față afluxului de călători. În ca că e nevoie de mai mult, dat fiind că începe școala, transportatorul de pe acel traseu și Primăria V. Pașii să facă urgent cerere către Consiliul Județean pentru modificarea licenței și îndesirea curselor” – Adrian Petre, vicepreședinte CJ Buzău – responsabil cu drumurile județene


„Deja am suplimentat cu un microbuz. Monitorizăm traficul și vom lua măsuri. Eu mai am autobuze în garaj gata să intervină. Problema e că nu am șoferi profesioniști. În caz că știe cineva vreun șofer bun de autobuz disponibil să mă contacteze. Problema e că Trans-Bus a strâns acum toți șoferii care mai erau liberi după ce au adus cele 15 autobuze din Olanda și nu mai găsești unul liber” – Valentin Micu, proprietar firmă de transport pe traseul Robeasca – Săgeata – V. Pașii – Buzău.


„Am fost azi acolo inclusiv cu Poliția TF. Situația e delicată. Le-am explicat oamenilor că e periculos și că e ilegal, dar ne-am trezit apostrofați de oameni că n-au altă soluție. Le-am cerut colegilor de la Poliția TF să le dea amenzi câtorva, poate se va duce vestea și nu vor mai veni. Cei de la TF mi-au zis însă că n-au prevăzute amenzi, ci doar direct dosar penal. Și n-au vrut să le facă rău oamenilor, poate se găsește o soluție până la urmă. Problema nu e pe pod, unde există acel trotuar cu balustradă, ci acolo unde se termină trotuarul. În special spre V. Pașii e foarte periculos. oamenii trebuie să meargă 10-12 metri exact pe lângă linie, pe traverse. Dacă se va continua a se merge pe podul CFR cu siguranță că vor apărea și victime” – Ovidiu Pelin, șef CFR Infrastructură – Sector Buzău


„Oamenii nu trebuie să o mai ia pe la pod. Facem demersuri pentru ca transportatorul să aducă mai multe mijloace de transport dimineața și, mai apoi, după-amiaza, când se întorc elevii și cei care lucrează în oraș” – Gheorghe Firon, primar V. Pașii

Citește și articolul: Fostul deputat Titi Holban aproape de moarte după un accident stupid (click AICI)

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „„Dimineața, la 6, e cârd. Sunt cu lanterne, zici că vin de la Înviere. Luni începe școala! E nebunie la V. Pașii la pod! Cât va dura până va muri primul ?”

  • Ii sugerez lui Toma si consilierilor sa puna la dispozitia celor din zona autobuze care sa transporte GRATUIT cetatenii ce locuiesc in Vadu Pasii cu un traseu de la Primarie pana la Supermarketul XXL.Asa cum se poate face transportul gratuit al pensionarilor ,tot asa pot fi ajutati si oamenii din aceasta zona.In plus,rog sa se aiba in vedere ca de la Supermarketul XXL in oras,elevii si pensionarii se pot deplasa cu celelalte autobuze in mod gratuit. Acest transport d e la Vadu Pasii la XXL sa se faca pe baza unor abonamente gratuite precum cele pentru pensionari,eliberate de Primaria Vadu Pasii .Aceasta este o propunere care poate fi imbunatatita.Oricum,ideea de baza este sa se faca ceva pentru oamenii din aceasta zona si pentru a se elimina sau macar diminua pericolul generat de trecerea pe acel pod CF.

  • este bine să sugerezi dar vezi că aici este vorba de altă localitate (V. Pașii) cu un alt primar, fără legătură cu Toma și Mun. Buzău. Măcar atâta minte să ai când sugerezi. Eu îți sugerez să te abții pe viitor. Corect ?

  • Nu o sa ma abtin absolut deloc atunci cand am de facut observatii sau propuneri.Si,stii de ce?Fiindca eu nu sunt un pupincurist de partid,asa cum in mod foarte probabil esti tu.Daca aveai de facut o propunere,trebuia sa o faci,nu sa imi reprosezi mie pe acest tot imbecil sa nu mai fac propuneri.Daca nu ai inteles esenta postarii mele,taci dracului din gura,bai pitigoi PSD-ist si toma-pupincurist.Da,masurile trebuie luate de cei de la consiliul judetean (Petre A,Neagu e) sau altii care sunt in masura,dar propunerea ramane si vizeaza diminuarea sau eliminarea pericolului. Iar lui Toma,sa ii spui sa verifice cum se face „marea asfaltare”,fiindca prin unele locuri deja a inceput sa se faca gauri in „asfaltul nou turnat”.Unde?La intersectia dintre str.Unirii si str.Ciuculete (chiar la trecerea de pietoni,langa canalizare).Dar deh,probabil ca acolo era lipsa becul de la stalpi si fiind noapte nu se vedea cand au turnat asfaltul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.