Din 15 septembrie peste 1600 de copii din Buzău vor primi. Trei școli alese

Start al programului pilot „Masa caldă” la trei școli din județul Buzău.

Aproape 1700 de copii vor beneficia (de pe 14 septembrie, când începe școala) de luni și până vineri de câte un pachet în valoare de 10 lei/zi.

E vorba de copii (elevi și preșcolari) de la Vadu Pașii (810 copii, din toate școlile și grădinițele din comună), Școala Simileasca (M. Kogălniceanu – 685 copii) din mun. Buzău și Școala Cătina (192 copii).

„Am primit de la Guvern o parte din bani zilele trecute. Am convocat iute o ședință de Consiliu Local. Vom demara procedura de licitație simplificată pentru ca elevii și preșcolarii din comună să beneficieze – dacă se poate – încă din prima zi de școală”, a precizat Gheorghe Firon primarul din Vadu Pașii.

Firon: „Copiii vor primi în acești zece lei, la școală ori grădiniță, câte un sandviș și un fruct”

Vezi mai jos lista cu școlile și numărul de elevi.

Dacă programul pilot se va dovedi de succes acesta ar urma să se extindă la nivelul întregii țări.

loading...

3 comentarii la „Din 15 septembrie peste 1600 de copii din Buzău vor primi. Trei școli alese

  • Aici se face discriminare pozitivă cu școala din Simileasca. La ce sa arunce banii pe pachete unde și așa majoritatea elevilor de acolo sunt de etnie “respectabilă” și nu dau randament la învățătură. Mai bine selectau o școală unde elevii își dau interesul.
    De unde și până unde țiganii sunt defavorizați?! La ce palate au și refuza marea lor majoritate integrarea în rândul lumii…. No comment.

  • Au mai fost scoli rurale cu multi rromi alese pentru programe UE cu tot felul de avantaje. Asa e politica neo-marxista comunistoida europeana mai nou. La ei sar bombele in sus ca popcornul, presa e aservita si tace, iar etniile care pun bombele sunt tratate cu tot felul de avantaje, programe, beneficii, desi declara pe fata ca scopul lor e distrugerea civilizatiei occidentale infidele. Sa te pui pres in fata celor care iti fac probleme e simptomul unei civilizatii la apus de soare, gata sa devina lumea a 3-a. Chinezii se vor uita la ruinele noastre si se vor amuza.

  • Si asta e masa calda?!? Un “sandvis” si un fruct??? Ca sa nu spun ce nenorociri or pune si acolo…ca doar va trebui sa mai traga cineva si din aia 10 lei….10 lei, frateeeee!!!! Atat valoreaza copii in ziua de azi,cand un pachet de tigari e 20 lei. Trist!!!
    Va mai si laudati…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.