Din această săptămână începe. Taxare progresivă: 30 min., 1 oră, 2 ore, etc.

Din această săptămână, în opt parcări din centrul mun. Buzău, se va porni sistemul de tarifare progresivă.

În dreptul fiecărei parcări s-a instalat un automat unde se poate plăti cash sau cu cardul

Pentru o jumătate de oră se va plăti 2 lei, pentru o oră – 5 lei, iar pentru două ore 12 lei. Pentru mai mult de două ore se vor mai adăuga câte 10 lei/oră. Vezi anunțul de mai jos:

Prin taxarea progresivă se încearcă limitarea numărului de buzoieni care vin cu mașinile personale în centru, dar și timpul de staționare. Se încurajează mersul cu autobuzul, bicicleta sau pe jos

În afară de bani cash și de card, parcarea poate fi plătită și prin SMS, dar și printr-o aplicație pe mobil (care extrage bani de pe card sau adaugă la factura de telefonie).

În aceste opt parcări (cu parcometru) din centrul orașul Buzău nu va mai exista taxator.

Actualii taxatori nu vor fi concediați. Unii dintre ei vor fi folosiți pentru a verifica dacă mașinile din parcare au taxa plătită, alții vor fi redistribuiți în cadrul Urbis Serv.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

14 comentarii la „Din această săptămână începe. Taxare progresivă: 30 min., 1 oră, 2 ore, etc.

 • Se umple Don Primarele de bani. Oare unde vor merge acești bani.Ne poate spune cineva ce se va face cu bani
  Daca pui o taxa noua pe domeniu public, și mai ales progresiva, nu ar trebui să scadă o alta????Anul asta au apărut mai multe taxe. Loc parcare reședința, parcare cu plata progresiva și suntem la jumătatea anului.Don Primarele numai taxe noi alde bucurii mai ai?

 • Mai întâi ar trebui descurajat furtul bicicletelor si pe urma incurajat mersul la piata cu bicicleta.

 • https://www.primaria-brasov.ro/primaria-brasov-PLATA-prin-SMS-PARCARE-atribuire-parcari-resedinta.php Plata parcarii in Brasov se poate face la parcometre sau prin
  SMS la numarul 7420
  ASTFEL:
  Pentru o ora: ➡️ 341NumarMasina (ex:341BV22LNX).
  Tarif pentru o ora 0,4 Euro+TVA.
  Pentru o zi: ➡️ 342NumarMasina (ex: 342BV22LNX).
  Tarif pentru o zi 2,6 Euro+TVA.
  Programul de parcare cu plata din Brasov este: Luni-Sambata 8:00-20:00.
  Duminica parcarea este gratuita!

 • Pt ce să plătesc parcările? Am platit de fiecare data parcările din oraș și am găsit mașina zagriata.Mie cine îmi are grija de mașina noua pe care am dat 20 mii de euro? Pt ce se plătesc aceste parcări? Eu sunt de acord să plătesc dar vreau sa am și mașina în siguranță

 • @Ionuța marin: Primăria strânge bani ca sa ne despagubeasca pe noi, cei care ne rupem mașinile, zi de zi, prin craterele si denivelarile de pe Bdul. Unirii.
  După terminarea stării de urgență, va propun sa adoptăm fiecare cate o groapă din asfalt pe care sa o îngrijim! Eu mi-am propus sa plante panselute, tot se poartă la Buzău, sau sa pun magneti – poate, poate devine si Buzaul oras magnet….

 • Exagerat!
  Banii se vor duce langa cei economisiti de la Dragaica! Adica in buzunarele unora!

 • Nuuu e puțin 5 lei pe oră. La nivelul de lux al Buzăului ar trebui 50 de lei. Numai oameni bogați cu mașini de la 50. 000de EUR în sus parchează în oraș. În curând o să plătim și aerul pe care a-l respiram în centrul orașului. Dar cei din provincie ce vină au că ăștia se scumpesc la tărâțe.? Dom primare închide centrul orașului și dă drumul numai la dube și camioane cu aprovizionarea ca și alea vin la 11 sau 12 ziua ca somnul e bun dimineața.

 • Am parcat eu ieri la Piata Mare si am platit cu card, 3 ron/h, deci nu prea bate cu tarifele de sus.

 • Noi cei din provincie care venim cu treabă în oraș vi se pare normal să plătim atât pentru parcare, ținând cont de faptul că am și o problemă de sănătate iar autobuzele sunt foarte rare! Rușine!!!

 • Da, este normal sa platiti. Care ar fi problema daca veniti din alta localitate ?! Aveti masina dar nu va permiteti 2-3 lei ptr o parcare ??!! Ca de altfel, tre’ sa aveti Bemfe, Haudi sau Volsvagen (bine, niste toroape…), sa simulati bogatia la oras, dar bagam de 20 lei motorina si unghia in gatul cu lant de aur pentru 3 lei parcarea :::)))
  Incredibil, frate, ce mentalitate…

 • Nu că ar fi o problemă, dar dacă merg la bancă bună sau chiar la primărie și stau mai mult decât am plătit taxa de parcare din cauza funcționarilor, cine îmi va plăti diferența, sau dacă vin cu bicicletă unde o pot parca? Sau dacă îmi,, pleacă,, bicicleta fără mine îmi primăria sau banca, alta ?

 • Cei care locuiesc in zonă? Bulevardul unirii sud?Noi ce facem?Unde parcăm?Din ce am înțeles parcarea este gratuită între ore 21 00-07 00…..?Domnu fost primar….

 • Nimic împotriva parcării contracost, până la urmă oricum taxarea exista doar că, uneori, bonul nu prea era. Acum măcar banii se duc în buzunarul adânc al primăriei și nu al celui care încasa. Ce îmi pare aiurea este că 30 min e 2 lei dar o oră e 5, nu mai bine trimit sms la fiecare 30 min? Dacă plătesc o ora e 5 lei dar dacă cer o oră în plus e plus 10 lei, nu mai bine platesc 2 ore căci e 12 lei, sau în loc să trimit sms cu “+1 oră” dau sms cu încă o oră și dau 10 lei, nu 12 nu 15? Nu era mai corect 30 min 2 lei, 1 oră 3 lei, 2 ore 5 lei, etc?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.